Snow+
Snow+

Snow+ Een wintersportdroom voor iedereen

Wintersport Live Wintersport Live

De Nijmegenaar Michael Taen (29) en Carst Grootelaar (25) uit Hengelo maken een wintersportvakantie voor iedereen mogelijk. Samen hebben zij een bijzondere organisatie opgericht. Genaamd Snow+. Een reisorganisatie voor mensen met en zonder beperking.

De zevenjarige Linn uit Apeldoorn kreeg afgelopen jaar voor het eerst skiles van Carst in het Oostenrijkse Ellmau. Linn heeft het syndroom van Down. De ouders van Linn waren dolenthousiast over de lessen van Carst. “Samen hebben ze enorm veel plezier gehad.” Door de lesmethodes en mogelijkheden precies op Linn aan te sluiten, konden ze al snel samen de berg op. En daardoor kwam er binnen het gezin ruimte vrij. “Het was voor ons een heel prettig om Linn met een goed gevoel te laten skiën en daardoor konden wij tijd doorbrengen met onze andere dochter,” aldus de moeder van Linn.

Ook voor de familie Wolter uit Belfeld waren de snowboardlessen van Michael in de kerstvakantie een uitkomst voor hun twee zoons. “Onze oudste heeft autisme en leert op een andere manier dan de jongste. Michael heeft de lessen daar prima op afgestemd.” De lessen werden gegeven in Landgraaf.

Even voorstellen. Ik ben Carst:

Hoi, ik ben Carst en ik ben 25 jaar en woonachtig in Hengelo, Overijssel. Werkzaam bij Zorgboerderij Ensink waar ik werk met mensen met gedragsproblemen/beperkingen en mij richt op activiteiten ondernemen met hen op zowel recreatief als sportiefgebied. Als het wat kouder begint te worden dan begint de wintersport al te kriebelen. Door SNOW+ combineer ik mijn favoriete sport met de doelgroep waar ik graag mee werk.

Even voorstellen. Ik ben Michael:

He! Ik ben Michael Taen, 27 jaar en ik woon nu in Nijmegen. Wanneer de sneeuw weg is, werk ik als psychomotorisch therapeut bij Passe Partoutzorg in Nederland. Hier werk ik voornamelijk met kinderen en jongeren met een psychische stoornis. Maar zodra de sneeuw weer begint te vallen, haal ik mijn snowboard uit de kast! Met SNOW+ worden twee passies van mij gecombineerd: snowboarden en het werken met mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking!

Lessen met Snow+

Snow+ geeft ski- en snowboardlessen op Skicentrum de Wijchenseberg in Wijchen, Skicentrum Moser in Enschede en in het Oostenrijkse Ellmau aan mensen met een psychische- of verstandelijke beperking. Lessen worden aangepast aan de wensen van de deelnemer en zijn voor jong en oud.

Bekijk de website voor meer informatie of boekingen: www.snowplus.nl

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties