Wintersport skigebied Lauchernalp–Lötschental
Wintersport skigebied Lauchernalp–Lötschental
Gondel Lauchernalp–Lötschental
Gondel Lauchernalp–Lötschental
Lauchernalp in Lötschental
Lauchernalp in Lötschental
Skiën in Lauchernalp–Lötschental
Skiën in Lauchernalp–Lötschental
Wintersport skigebied Lauchernalp–Lötschental Gondel Lauchernalp–Lötschental Lauchernalp in Lötschental Skiën in Lauchernalp–Lötschental

Dat het Zwitserse Wallis veel mooie skigebieden kent, weten veel Nederlanders. Toch zijn er nog een aantal pareltjes die onder het Nederlandse publiek minder bekend zijn, zoals Lauchernalp. Lauchernalp is de naam van het skigebied en ligt in het Lötschental en is een uitdagend skigebied.

In totaal zijn er 55 kilometer geprepareerde skipistes maar de off-piste mogelijkheden zijn ongekend. Het skigebied ligt tegen de grens van het kanton Berner Oberland aan.

Ligging Skigebied Lauchernalp–Lötschental

Vanuit het authentieke en sfeervolle dorp Wiler vertrekt er een grote gondel naar de Lauchernalp, wat op zichzelf ook een dorpje is. Er is een lange blauwe dal afdaling door het bos naar buurdorp Blatten, en met de bus kun je dan weer terug naar Wiler. Lauchernalp is qua omvang bescheiden maar toch niet een perfecte bestemming voor gezinnen met jonge kinderen. Het skigebied ligt behoorlijk hoog en het aanbod blauwe pistes is beperkt. Maar de gevorderde poedersneeuwliefhebber kan het hier des te beter naar de zin hebben. Er is hier veel skigebied boven de bomengrens waardoor je obstakelvrij off-piste kunt skiën.

Het dorp Wiler ligt op 1419 meter hoogte, de Lauchernalp op 1968 meter hoogte en het hoogste punt dat je kunt bereiken is de Hockenhorngrat op ruim 3100 meter hoogte. Door de hoogte is dit skigebied erg sneeuwzeker en duurt het skiseizoen behoorlijk lang. De off-piste mogelijkheden liggen ook vrij hoog, ruim boven de 2000 meter. Hierdoor is de Lauchernalp een sneeuwzekere bestemming tot en met Pasen, zelfs als Pasen laat valt. Het prijsniveau is hier Zwitsers, daar is niks aan te veranderen. Maar de sfeer is hier bijzonder aangenaam en de omgeving is sensationeel mooi. Je vindt hier in de omgeving veel vierduizenders. Het skiseizoen duurt hier van medio december tot en met medio april.

Je kunt in het Lötschental ook prachtig (winter)wandelen, langlaufen en sleeën. In dit deel van Wallis schijnt 300 dagen per jaar de zon, maar als er toch een dag is met minder weer, dan worden er allerlei activiteiten georganiseerd.

Après ski vind je in dit deel van Zwitserland weinig. De uitgaansgelegenheden die er zijn beperken zich veelal tot een drankje na de skidag, met af en toe een evenement tot later (of vroeger, afhankelijk van hoe je het bekijkt). Wiler is een authentiek en rustig dorp. Er is wel een bar, de Tschäggättu Pub (probeer dat eens uit te spreken na een paar biertjes. Feesten tot de vroege uurtjes doen ze hier niet. De gastronomie is overigens buitengewoon. In Zwitserland houden ze van goed eten en tafelen ze tot laat. Dat is natuurlijk ook een vorm van après ski.

Lauchernalp ligt op ruim 880 kilometer rijden met de auto. De afstand lijkt best kort voor een Zwitserse bestemming, dit komt omdat je vanuit Nederland gebruik kunt maken van de autotrein tussen Kandersteg en Goppenstein. Na het verlaten van de snelweg, ter hoogte van Spiez, rijd je in een half uurtje naar de autotrein in Kandersteg. Als je de autotrein in Goppenstein verlaat, rijd je in 10 minuten naar Wiler. Hier verblijf je in een accommodatie of parkeer je de auto waarna je met de gondel naar je accommodatie op de Lauchernalp zelf gaat. Als je met het vliegtuig wil, kun je vliegen op de luchthaven van Bern-Belp. Je bent daarna nog anderhalf uur onderweg naar Wiler. Met de trein kun je dus ook in Wiler komen. Je reist vanuit Nederland naar Bazel en Bern en daarna naar Goppenstein en pak je de bus naar Wiler.

Ski's huren met korting in Lauchernalp–Lötschental

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Lauchernalp–Lötschental met korting via:

Informatie over het skigebied

Lauchernalp–Lötschental

  • Mountain
    Piek 3111 meter
  • Zomerskiën
    Nee
  • Gondels
    2
  • Stoeltjesliften
    2
  • Sleepliften
    1
  • Funpark
    0
  • Langlaufen
    0 km
  • Skiroutes
    0 km
  • Makkelijk
    0 km
  • Normaal
    8 km
  • Moeilijk
    13 km
  • Zeer moeilijk
    12 km
  • Totaal
    33 km

Dorpen in Lauchernalp–Lötschental

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: