Skigebied Anzère
Skigebied Anzère
Anzère
Anzère
Skiën in skigebied Anzère
Skiën in skigebied Anzère
Winter in Anzère
Winter in Anzère
Skigebied Anzère Anzère Skiën in skigebied Anzère Winter in Anzère

Anzère is een gezellig skigebied in het Zwitserse kanton Wallis. Anzère ligt hoog boven het Rhônedal en er wordt hier Frans gesproken. Mede hierom is Anzère erg geliefd onder de Belgische wintersporters. Tijdens de jaren ’60 van de vorige eeuw is Anzère ontstaan, ontwikkeld en ontworpen speciaal voor het wintertoerisme.

Ondanks dat dit een gecreëerd dorp is, is er wel goed nagedacht om authenticiteit uit te stralen, en toch praktisch te zijn. Nabij het dalstation van de gondel het skigebied in, vind je een aantal grote appartementencomplexen voorzien van gastenbedden en op de onderste verdieping vind je winkeltjes en restaurantjes. Het skigebied van Anzère telt in totaal 58 kilometer skipisten en is daarmee niet heel groot, maar ook zeker niet klein. Het skigebied is volledig, inclusief funpark met halfpipe en een airbag, maar het is niet direct een heel gemakkelijk skigebied.

Ligging skigebied Anzère

Zowel het skigebied als het dorp dragen beiden de naam Anzère. Het dorp is best groot, ook langs de weg er naartoe vind je veel accommodaties en de dichtheid ervan is inmiddels dusdanig toegenomen dat het ook langs de weg een dorps gevoel krijgt. Er is een (gratis) (ski)bus die veel stops maakt op de toegangsweg naar Anzère, dus als je wat verder uit het centrum zit kun je alsnog gemakkelijk van en naar de skiliften. Het skigebied is vrij uitdagend, je vindt overwegend rode pistes. Ook is er een serieus aanbod in zwarte pistes en is het blauw zeker in de minderheid. Het liftenaanbod is wat verouderd en er zijn nog best veel sleepliften. Het dorp Anzère ligt op 1500 meter hoogte en het skigebied reikt tot 2420 meter hoogte. In het dorp vind je voldoende restaurants en winkeltjes, het is een compleet dorp. Ook is de sfeer dik in orde. Wat heel bijzonder is aan Anzère zijn de barbecueplaatsjes. Naar het schijnt is het traditie dat de eerste passant voor vuur zorgt, en de daaropvolgende passanten (gratis) vlees kunnen grillen en het vuur op gang houden.

Het skigebied van Anzère ligt op een zeer zonnige helling boven het Rhônedal. Zonnig is natuurlijk heel erg fijn, al kan het er in het (vroege) voorjaar wel voor zorgen dat je wat papsneeuw hebt. Het hoofdseizoen begint medio december en eindigt eind maart. Ook is er een voorseizoen, vanaf eind november kun je dan elk weekend skiën en dit geldt ook voor de eerste helft van april. Dat is, wanneer de sneeuwomstandigheden toereikend zijn.

Anzère ligt hemelsbreed naast het skigebied van Crans Montana. Over de weg ligt het ietsje verder weg, je doet er ongeveer een half uur. Wanneer je aan Anzère niet genoeg hebt, zou je eraan kunnen denken om ook een dagje in Crans Montana te gaan skiën. Hier vind je meer dan 100 kilometer skipisten. Ook is Sion het bezoeken waard, met name het historische centrum. Sion is de Franse naam en Sitten de Duitse naam van deze stad. Je vindt hier Franse bistrootjes en hele leuke boetiekjes met lokale kunst, mode en etenswaren.

Zwitserse skigebieden staan niet per sé bekend om een bruisende après-ski, toch is het in Anzère bijzonder gezellig. Er zijn een tiental après-ski gelegenheden variërend van een kleine kroeg tot een discotheek. Als je echt wil kun je elke avond naar een andere kroeg. Bij het dalstation van de Pas de Maimbré gondel ligt de Dahu Bar, waar je direct naar het skiën terechtkunt. Naast het postkantoor vind je de ZaZa Bar en in Hotel Zodiaque vind je de Soleil Bar welke ook voor niet-hotelgasten geopend is. Bij B’Art kun je gaan biljarten en wil je tot laat feesten kun je terecht in de Tip Top Bar.

Anzère ligt op 970 kilometer rijden vanaf Utrecht met de auto. De bestemming is goed bereikbaar alleen het laatste halfuur heb je te maken met een flinke klim. Bij sneeuwval zijn sneeuwkettingen echt een must. Tot de Middeleeuwse stad Sion rijd je over de snelweg. Het vliegveld van Genève ligt op een kleine twee uur rijden over de weg. In Sion vind je een groter treinstation waar zowel intercity’s als boemeltreinen stoppen. Er vertrekken bussen en taxi’s vanuit Sion naar Anzère.

Ski's huren met korting in Anzère

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Anzère met korting via:

Informatie over het skigebied

Anzère

 • Mountain
  Piek 2462 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  1
 • Stoeltjesliften
  3
 • Sleepliften
  7
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  6 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  12 km
 • Moeilijk
  37 km
 • Zeer moeilijk
  9 km
 • Totaal
  64 km

Dorpen in Anzère

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: