Wintersport in Klösterle
Wintersport in Klösterle
Skiën in Klösterle
Skiën in Klösterle
Sonnenkopf - Klösterle
Sonnenkopf - Klösterle
Klösterle
Klösterle
Wintersport in Klösterle Skiën in Klösterle Sonnenkopf - Klösterle Klösterle

In het Oostenrijkse Klostertal, gelegen in het prachtige Arlberg ligt Klösterle. Dit dorp heeft niet direct een eigen skigebied voor de deur liggen maar even verderop ligt het skigebied Sonnenkopf.

Er is een goede (ski)busverbinding naar het dalstation van de Sonnenkopfbahn. Klösterle is zeer goed te bereiken omdat het dichtbij de S16 ligt. De snelweg gaat echter vlak voor Klösterle de berg in dus je hebt geen last van het doorgaande verkeer, alleen van het bestemmingsverkeer. Er loopt wel een dal afdaling naar Klösterle, waardoor je ’s middags na het skiën wel eenvoudig terug kunt komen in het dorp.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2300 meter
  Dorp 1075 meter
 • Vanaf Utrecht
  865 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  1
 • Stoeltjesliften
  4
 • Sleepliften
  4
 • Funpark
  1
 • Langlaufen
  16 km
 • Skiroutes
  4 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  12 km
 • Moeilijk
  18 km
 • Zeer moeilijk
  0 km
 • Totaal
  34 km

Op wintersport naar Klösterle

Klösterle ligt op 1075 meter hoogte wat voor een Oostenrijks ski dorp vrij gemiddeld qua hoogte is. Zoals eerder genoemd heeft Klösterle niet direct een skigebied voor de deur liggen, hiervoor moet je een kleine 5 minuten met de skibus naar het nabijgelegen Sonnenkopf. Hier kun je van begin december tot eind maart heerlijk skiën, tot een hoogte van ongeveer 2300 meter. Sonnenkopf heeft ongeveer 30 kilometer aan geprepareerde pistes en nog een handjevol skiroutes. Daarnaast kun je heerlijk wandelen of gebruik maken van de rodelbaan. Sonnenkopf presenteert zich als een echt familiegebied doordat het bescheiden van formaat is en ook overzichtelijk.

Après-ski in Klösterle

In Klösterle is geen bruisende après-ski. Er zijn wat hotels met bijbehorende hotelbars maar echt stevige feestjes vieren ze hier niet. Wel heb je onderaan het dalstation van de Sonnenkopf de Kelo bar waar je je skidag heel gezellig en lekker kunt afsluiten. Tussen Klösterle en Sonnenkopf in ligt ook nog een mooi restaurant aan een lieflijk bergmeertje, Kaspars Seestüble. Een prachtig authentiek restaurant met een mooi uitzicht op de omgeving.

Vervoer & Bereikbaarheid

Plan je reis

Met een afstand van 866 kilometer vanaf Utrecht is Klösterle zeer goed te bereiken met de auto. Vanuit Utrecht kun je het beste over de A12 naar Duitsland rijden om daar over de A3, A5, A8, A7 en A96 langs Keulen en Ulm naar de grensovergang bij Lindau te rijden. Eenmaal in Oostenrijk aangekomen volg je de A14 die bij Bludenz overgaat in de S16 tot je bij Klösterle bent.
Met het vliegtuig op wintersport heeft ook zijn voordelen, voor Klösterle vlieg je het beste eerst naar Friedrichshafen in Duitsland. Dan duurt het nog anderhalf uur met de bus of taxi totdat je in Klösterle bent. Klösterle is met de trein verrassend goed bereikbaar. Tijdens de winterperiode rijden er meerdere wintersporttreinen per week naar de Alpen. Voor Klösterle stap je uit in Bludenz en dan resteert je nog een minuut of 20 tot Klösterle.

Ski's huren met korting in Klösterle

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Klösterle met korting via:

Toeristeninformatie

Review over Klösterle

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Sonnenkopf is een gezellige plek. Leuk om als startende wintersporter of met het gezin naar toe te gaan. Erg gaaf voor gevorderde wintersporters is om naar het nabije Ski Arlberg te gaan. In Stuben kun je opstappen en heb je 380 km pistes

Gemiddeld cijfer 6.7
Door Ivo op 23 maart 2018

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: