Wintersport Zürs
Wintersport Zürs

Zürs is een hooggelegen skidorp in de Oostenrijkse provincie Vorarlberg. Het maakt deel uit van het grootste skigebied van Oostenrijk, Ski Arlberg. Dat deels in Tirol en deels in Vorarlberg ligt

Vanaf skiseizoen 2016-2017 is het gebied van Lech-Zürs-Warth-Schröcken verbonden met Sankt Anton am Arlberg en dat maakt het tot het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk met maar liefst 305 kilometer skipistes. Naast al deze geprepareerde afdalingen biedt dit gebied ook prachtige off-piste mogelijkheden. Het dorp Zürs ligt in het midden van Ski Arlberg en is een mondain skidorp. Er staan veel luxe exclusieve hotels en appartementencomplexen.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2811 meter
  Dorp 1716 meter
 • Vanaf Utrecht
  878 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  15
 • Stoeltjesliften
  45
 • Sleepliften
  28
 • Funpark
  3
 • Langlaufen
  30 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  130 km
 • Moeilijk
  122 km
 • Zeer moeilijk
  51 km
 • Totaal
  303 km

Op wintersport naar Zürs

Zürs ligt op 1716 meter hoogte en dat is erg hoog en dat maakt Zürs dan ook erg sneeuwzeker. Het dorp ligt vlakbij de Flexenpass, die ook zo hoog ligt. Er vertrekken skiliften direct vanuit het dorp. Het skiseizoen loopt hier van begin december tot eind april. Je kunt hier dus echt heel de winter (en lente) lang genieten van de wintersport. Eigenlijk is het hele dorp een twintigtal (authentiek uitziende) gebouwen langs de doorgaande weg naar Lech maar toch is het een prettig dorp om te verblijven omdat je zo vanuit je hotel het skigebied in kan, en na afloop van de skidag ben je zo weer terug in je hotel. Gemak dient de mens!

Après-ski in Zürs

De après-ski in Zürs is eigenlijk een beetje zoals het hele dorp is. Het is mondain en chique. Je kan hier heerlijke wijnen en (lokale) bieren drinken aan een (hotel) bar maar de kolossale après-ski die men kent van Gerlos of Westendorf zul je in Zürs niet tegenkomen. Het is allemaal wat rustiger en kalmer en zeer stijlvol. Voor een meer actieve après-ski zul je de bus of taxi naar een van de omliggende dorpen moeten pakken.

Vervoer & Bereikbaarheid

Met een afstand van 874 kilometer vanaf Utrecht is Zürs goed met de auto te bereiken. Je moet wel over de Flexenpass die ’s winters soms afgesloten is in verband met lawine gevaar. Neem daarom voldoende voorzorgsmaatregelen. Vanuit Utrecht rijd je richting de Duitse grens waar je in Duitsland de A3 volgt langs Keulen. Dan ga je zuidwaarts over de A67, A6, A5, A8, A7, A96 en bij Bregenz ga je de Oostenrijkse grens over. Je volgt respectievelijk de Oostenrijkse A14, S16, B197 en B198. De laatste 35 minuten rijd je over binnenwegen. Per trein reis je vanuit naar het station Langen am Arlberg waar je een taxi of bus pakt die je in 20 minuten naar Zürs brengt. De luchthaven van Innsbruck is op 123 kilometer afstand makkelijk te bereiken. Eenmaal geland kun je met taxi of bus in anderhalf uur naar Zürs reizen.

Ski's huren met korting in Zürs

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Zürs met korting via:

Toeristeninformatie

Contact Ski Arlberg

Contact Toeristenbureau

Review over Zürs

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

rustig plaatsje, gebruik van sneeuwkettingen is geen overbodige luxe als het gesneeuwd heeft, sneeuwzeker en goede verbindingen naar andere dorpen, met lift of bus.

Gemiddeld cijfer 5.7
Door cors op 30 november 2017

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: