Wintersport Oberlech
Wintersport Oberlech
Oberlech
Oberlech
Skien in Oberlech
Skien in Oberlech
Wintersport Oberlech
Oberlech Skien in Oberlech

Oberlech is eigenlijk een verzameling van hotels en appartementencomplexen boven Lech, maar ideaal voor een wintersport met rust! Men kan hier niet met de auto komen. In Lech is er mogelijkheid om de auto te parkeren en dan kun je met de luftseilbahn naar Oberlech.

Deze dient als het ware als openbaar vervoer, de openingstijden zijn dan ook van 7 uur ’s ochtends tot 1 uur ’s nachts. Vanaf skiseizoen 2016-2017 is de lift vernieuwd. Als je tussen die tijd nog naar Oberlech wil rijdt er een nachtbus. Op die bussen na is Oberlech autovrij. Je zit hier midden in het skigebied van Ski Arlberg wat in totaal 305 kilometer skipistes heeft.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2811 meter
  Dorp 1660 meter
 • Vanaf Utrecht
  884 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  15
 • Stoeltjesliften
  45
 • Sleepliften
  28
 • Funpark
  3
 • Langlaufen
  30 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  130 km
 • Moeilijk
  122 km
 • Zeer moeilijk
  51 km
 • Totaal
  303 km

Op wintersport naar Oberlech

Oberlech ligt op ongeveer 1660 meter hoogte wat voor een Oostenrijks skidorp hoog is. De sneeuwzekerheid is hier dan ook hoog dus er kan hier al vroeg in het seizoen geskied worden. Van begin december tot eind april kan men hier de pistes onveilig maken. Het dorp Oberlech ligt te midden van het skigebied en prachtige natuur en ’s ochtends ski je zo je accommodatie uit, het skigebied in. En ’s middags ski je ook weer zo terug je accommodatie in. Buiten het feit dat je het ski – in – ski – out gevoel hebt, kunnen wandelaars vanuit Oberlech ook prachtige wandelingen maken met sprookjesachtige uitzichten.

Après-ski in Oberlech

De après-ski in Oberlech is een beetje zoals in de rest van het gebied van Lech en Zürs. Het is beschaafd en rustig en je zult hier niet zo snel mensen op tafels zien dansen. Er zijn hier voornamelijk hotels en restaurants die ook een bar/café gedeelte hebben. Er wordt hier gezellige rustige muziek gedraaid en mensen genieten van wijn, champagne of een cocktail.

Vervoer & Bereikbaarheid

Met een afstand van 886 kilometer vanaf Utrecht is Oberlech goed te bereiken met de auto. Zoals eerder benoemd is het dorp zelf autovrij, dus de auto wordt geparkeerd in de parkeergarage in Lech. Er zijn verschillende routes door Duitsland mogelijk maar de meeste mensen zullen over de Duitse A3, A67, A6, A5, A8, A7 en A96 rijden. Dan passeer je bij Bregenz de Oostenrijkse grens en vervolg je je weg op de Oostenrijkse A14 om vervolgens bij Bludenz de snelweg te verruilen voor de S16, B197 en B198 voor de laatste 45 kilometer. Ook per trein kun je richting Oberlech reizen. Vanuit Nederland reis je naar het station Langen am Arlberg. Hier neem je de bus of taxi naar Lech, en vanuit Lech kun je met de Bergbahn Lech – Oberlech, naar Oberlech. De luchthaven van Innsbruck ligt op ongeveer 131 kilometer van Oberlech. Als je daar geland bent kun je met een transfer, die ruim anderhalf uur duurt, Lech en daarna Oberlech bereiken.

Ski's huren met korting in Oberlech

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Oberlech met korting via:

Toeristeninformatie

Contact Ski Arlberg

Contact Toeristenbureau

Review over Oberlech

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Een schitterend, idyllisch dorpje een paar 100 meter boven Lech. Als het net gesneeuwd heeft en je hebt lekker weer, dan is het misschien wel de mooiste plek in de Alpen.

Gemiddeld cijfer 7.3
Door Ivo op 17 januari 2018

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: