Wintersport in Lech
Wintersport in Lech
Lech
Lech
Het dorp Lech
Het dorp Lech
Skiën in Lech
Skiën in Lech
Skigebied van Lech
Skigebied van Lech
Wintersport in Lech
Lech Het dorp Lech Skiën in Lech Skigebied van Lech

Lech is vooral bekend omdat onze Koninklijke Familie elke winter hun skivakantie doorbrengt in dit mondaine skioord. De accommodaties in Lech zijn luxe en daar is de prijs ook naar. Lech is echter een prachtig skidorp met karakter

Vanaf skiseizoen 2016-2017 maakt Lech deel uit van het grootste skigebied in Oostenrijk, Ski Arlberg. Vanuit Lech heb je dan 305 kilometer pistes tot je beschikking. Naast het skiën is er in Lech ook nog voldoende ander vertier zoals langlaufen, schaatsen en zelfs curling. Er zijn overwegend blauwe en rode pistes maar ook veel ski routes en prachtige off-piste mogelijkheden.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2811 meter
  Dorp 1450 meter
 • Vanaf Utrecht
  883 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  15
 • Stoeltjesliften
  45
 • Sleepliften
  28
 • Funpark
  3
 • Langlaufen
  30 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  130 km
 • Moeilijk
  122 km
 • Zeer moeilijk
  51 km
 • Totaal
  303 km

Op wintersport naar Lech

Lech ligt op 1450 meter hoogte wat voor een Oostenrijks skidorp hoog is en dat zie je terug in de sneeuwzekerheid. ’s Winters ligt hier vrijwel altijd een lekker laagje sneeuw op de daken en je kunt hier van begin december tot eind april heerlijk genieten van de sneeuw. In het dorp Lech vertrekken een aantal skiliften dus je hebt meteen toegang tot het grote skigebied. Ondanks dat Lech een vrij groot dorp is , is het er niet ongezellig. Elk gebouw dat er gebouwd gaat worden moet aan bepaalde eisen voldoen om het authentieke karakter van het dorp te behouden.

Après-ski in Lech

Lech kent een gezellige après-ski die niet erg massaal is en ook niet Nederlands georiënteerd. Vakantiegangers komen naar Lech om hier gemoedelijk en knus samen te zijn. Champagne en cocktails worden vaker besteld dan grote pullen bier en qua muziek is het vaker jazz dan dance of schlager. Ook is er de K. Club waar je tot de vroege uurtjes kunt feesten. Voor een gezellig drankje na het skiën kun je terecht bij Jazzcafé Fux, s’Pfefferkörndl of in een van de vele hotelbars zoals bij hotel Sonnenburg of Hotel Arlberg.

Vervoer & Bereikbaarheid

Met een afstand van 888 kilometer vanaf Utrecht is Lech goed te bereiken met de auto. Als je de Duitse grens over bent dan volg je de Duitse snelweg A3 langs Keulen. Dan verplaats je richting het zuiden over de A67, A6, A5, A8, A7, A96 en bij Bregenz passeer je de Oostenrijkse grens. In Oostenrijk volg je een stuk A14 waarna je bij Bludenz de snelweg verlaat voor de binnenwegen S16, B197 en B198. Het stuk binnenwegen duurt minder dan een uur voordat je in Lech bent. Het is ook mogelijk om per trein naar Lech te reizen. Vanuit Nederland reis je naar het station Langen am Arlberg. Hier neem je de bus of taxi naar Lech. Dit duurt ongeveer 20 minuten. De dichtstbijzijnde luchthaven is die van Innsbruck. Als je hier geland bent neem je een transfer naar Lech. Dit duurt ongeveer anderhalf uur.

Ski's huren met korting in Lech

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Lech met korting via:

Toeristeninformatie

Contact Ski Arlberg

Contact Toeristenbureau

Review over Lech

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Voor zon groot skigebied oogt het kleinschalig en pitoresk :) ruime gelegenheid voor off-piste skien/boarden. Restaurantjes/hotels zijn redelijk prijzig, maar dan zit je ook wel in een bijzonder mooi gebied wat zeker de moeite waard is.

Gemiddeld cijfer 8.3
Door Inge op 17 oktober 2017

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: