Wintersport skigebied Kleinwalsertal
Wintersport skigebied Kleinwalsertal. Foto: Frank Drechsel
Wintersport Baad
Wintersport Baad. Foto: Frank Drechsel
Wintersport Hirschegg
Wintersport Hirschegg. Foto: Frank Drechsel
Wintersport Mittelberg
Wintersport Mittelberg. Foto: Hans Wiesenhofer
Wintersport skigebied Kleinwalsertal Wintersport Baad Wintersport Hirschegg Wintersport Mittelberg

Het Kleinwalsertal is een hele speciale plek in de Alpen. Het dal ligt in twee landen, in Oostenrijk en Duitsland. Wat zo speciaal is, is dat dit dal alleen vanuit Duitsland te bereiken is. In het Kleinwalsertal zijn een aantal sprookjesachtige dorpen te vinden en zijn er veel mogelijkheden tot het beoefenen van allerlei wintersporten.

In totaal heeft het Kleinwalsertal 130 kilometer aan skipistes, verdeeld over 7 kleinere skigebieden. In Oostenrijk vind je de dorpen Mittelberg, Hirschegg, Baad en Riezlern.

Ligging Kleinwalsertal Oostenrijk

Het bekendste dorp van het Oostenrijkse deel is Mittelberg. Mittelberg is een gezellig dorp met een mooi en bescheiden skigebied. Mittelberg dankt haar naam aan het feit dat het letterlijk in het midden van de bergen ligt. Als je nog een stukje verder het dal in rijdt kom je bij Baad uit, en dit is letterlijk het einde van het dal en voor je gevoel ook een beetje het einde van de wereld. De weg stopt hier en de rest van de Alpen maken hier hun opmars.

De dorpen in het Oostenrijkse deel van het Kleinwalsertal liggen rond de 1200 meter hoogte waardoor niet alleen de skigebieden maar ook de dorpen sneeuwzeker zijn. De skigebieden van Hirschegg en Mittelberg zijn aan elkaar verbonden en hierachter ligt nog een separaat skigebied, de Ifen waar de laatste jaren flink geïnvesteerd is. Er is een ski busverbinding tussen beide deelgebieden. Net over de Oostenrijkse grens heb je ook het skigebied van Felzhorn-Kanzelwand, wat een speciaal gebied is omdat helemaal op de top van de berg de landsgrens loopt. Je kunt dus heel de dag op en neer skiën tussen Oostenrijk en Duitsland. Het skiseizoen in het Kleinwalsertal loopt van medio december tot medio april.

De dorpen in het Oostenrijkse deel van het Kleinwalsertal doen authentiek en zeer sfeervol aan. De meeste dorpen zijn ook oprecht oud en dat is ook te zien aan de bouwstijl. Het Kleinwalsertal is een gebied voor de wintersporter die voor rust en natuur komt en minder tot geen waarde hecht aan allerlei aanverwante zaken of activiteiten.

Het Kleinwalsertal ligt op ongeveer 8 uur rijden vanaf Utrecht met de auto, afhankelijk welk dorp de exacte bestemming is. Het Duitse Oberstdorf heeft een eigen treinstation, dus tot hier kun je eenvoudig met de trein reizen. De luchthaven van Friedrichshafen ligt op ongeveer 2 uur rijden met de auto. Ook zou je de transfer natuurlijk met de trein kunnen doen. Het Kleinwalsertal is dus goed bereikbaar.

Ski's huren met korting in Kleinwalsertal

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Kleinwalsertal met korting via:

Informatie over het skigebied

Kleinwalsertal

 • Mountain
  Piek 2228 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  10
 • Stoeltjesliften
  14
 • Sleepliften
  23
 • Funpark
  2
 • Langlaufen
  50 km
 • Skiroutes
  1 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  60 km
 • Moeilijk
  51 km
 • Zeer moeilijk
  11 km
 • Totaal
  123 km

Dorpen in Kleinwalsertal

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: