Wintersport Gargellen
Wintersport Gargellen
Gargellen
Gargellen
Skigebied Gargellen
Skigebied Gargellen
Gargellen pistes
Gargellen pistes
Wintersport Gargellen
Gargellen Skigebied Gargellen Gargellen pistes

Gargellen is een erg klein, maar zeer gezellig dorpje. Het heeft een klein dorpskern met verspreid her en der nog wat extra hotelletjes en dorpskernen. Ook Landal heeft hier een eigen vakantieparkje; Hochmontafon. Alles bij elkaar een leuk dorp om eens naar toe op vakantie te gaan

Gargellen ligt op een hoogte van 1400 meter. Daardoor is dit dorp erg sneeuwzeker. Het dorpje bestaat uit hotelletjes, chalets en een vakantieparkje van Landal Greenparks. Omdat het dorpje redelijk hoog ligt is het een redelijk sneeuwzeker gebied. Vanwege de vele kinderfaciliteiten en omdat alles dichtbij elkaar ligt is er zeer geschikt voor kinderen. Gargellen is dus uitermate geschikt voor een wintersportvakantie met families.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2300 meter
  Dorp 1423 meter
 • Vanaf Utrecht
  870 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  1
 • Stoeltjesliften
  3
 • Sleepliften
  4
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  21 km
 • Moeilijk
  10 km
 • Zeer moeilijk
  8 km
 • Totaal
  39 km

Op wintersport naar Gargellen

Gargellen ligt op een hoogte van 1400 meter op een plateau. Het skigebied bestaat uit slechte 1 berg, die je op verschillende manieren kunt afdalen. Aan de westkant zijn er 4 dalafdalingen te vinden, 1 rode en 3 blauwe en aan de oostkant is de langste dalafdaling. Deze start op 2300 meter en eindigt bij de gondel op een hoogte van 1400 meter. Deze 'blauwe 6' is erg geliefd bij de wintersporter en mag je zeker niet missen wanneer je hier op wintersport bent.

Après-ski in Gargellen

Ondanks dat het een klein dorp is zijn er diverse gezellige après-ski barretjes te vinden in en om Gargellen. Onderaan de dalafdaling, direct naast de gondel is een leuke schrimbar en onderaan de blauwe dalafdaling 2 vind je een pizzaria die tevens een après-ski bar is. Ook in het dorpskern vind je een gezellig barretje. Kortom; voor een biertje na het skiën kun je in Gargellen prima terecht.

Vervoer en Bereikbaarheid

Wanneer je in het dal in Sankt Gallenkirch bent kun je via een bergstraat; de 'Gargellen bergstrasse', naar boven rijden en kom je na een ritje van circa 7 km in Gargellen aan. Je rijdt via Bludenz verder het Vorarlberg in en komt na de dorpen van Silvretta Montafon aan bij de weg naar Gargellen. Het dichtstbijzijnde treinstation in in Bludenz. Vanaf hier is het nog circa een half uur met de taxi naar Gargellen. De meeste budpendeldiensten reiken nier verder dan Sankt-Gallenkirch.

Ski's huren met korting in Gargellen

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Gargellen met korting via:

Toeristeninformatie

Contact Skigebied Gargellen

Gargellner Bergbahnen GmbH & Co KG
Hnr. 89a, 6787 Gargellen
Telefoon: +43 5557 6310
Website: www.montafon.at/bergbahnen-gargellen
Email: info@traumschnee.at

Contact Toeristenbureau

Tourismusinformation Gargellen
Gargellen 28a
6787 St. Gallenkirch
Telefoon: +43 50 668 6310

Review over Gargellen

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Een leuk skigebied, ondanks dat Gargellen erg klein is, is er van alles te beleven. Mooie dalafdalingen en genoeg keuzen aan restaurants in de directe omgeving. Voor een hele week skiën is het wel wat klein, maar je kunt in de directe omgeving naar nog enkele skigebieden.

Gemiddeld cijfer 7.7
Door Ivo op 29 januari 2018

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: