Wintersport in Au
Wintersport in Au
Diedamskopf - Au
Diedamskopf - Au
Skiën in Au
Skiën in Au
Wintersport in Au
Diedamskopf - Au Skiën in Au

Au hoort bij de gemeente Au-Schoppernau en behoort bij het skigebied van Diedamskopf. De plaats Au staat vooral bekent bij wintersporters die houden van rust en mooie natuur. Want naast skiën kun je hier schitterend langlaufen en zijn er diverse winterwandelwegen door de uitgestrekte bossen.

Alhoewel Diedamskopf zeker niet het enige skigebied is dat je vanaf Au aan kunt doen. Je bent binnen 15 minuten in Damüls-Mellau en Warth-Schröcken. Rijdt niet te hard door Au, want voor je het weet bent je er al weer uit. En dat is zonde, want ondanks dat het maar een klein dorpje is, is het wel een erg mooi dorpje. Vooral wanneer er nét sneeuw is gevallen, lijkt dit dorpje de rust zelve. Au staat bekend als ideale uitvalsbasis voor meerdere skigebieden in de directe omgeving.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2060 meter
  Dorp 800 meter
 • Vanaf Utrecht
  839 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  2
 • Stoeltjesliften
  2
 • Sleepliften
  4
 • Funpark
  1
 • Langlaufen
  63 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  14 km
 • Moeilijk
  20 km
 • Zeer moeilijk
  10 km
 • Totaal
  44 km

Op wintersport naar Au

Au ligt niet van het buurdorp Schoppernau. Men spreekt hier lokaal dan ook vaak over één dorp / gemeente; Au-Schoppernau. Au ligt net iets lager, op circa 800 meter. Ondanks de niet zeer hoge ligging van dit dorp is het bijna altijd wit. Dat heeft te maken met de geografisch ligging. Vraag ons de natuurkundige verklaring er niet voor, maar het is hier nét even iets kouder dan in de nabije omgeving, waardoor het in Au nagenoeg altijd wit is in de winter.

Après-ski in Au

Hier kunnen we heel kort over zijn. Après-ski in Au, die is er niet. Au zelf ligt ook niet aan het skigebied van Diedamskopf, dus behalve de schitterende omgeving en een verdwaalde langlaufer langs het riviertje, ademt het dorpje zelf geen wintersport uit. Wat je hier wel vindt zijn diverse goede hotels en prima restaurants. Wanneer een culinaire maaltijd jouw ideale manier van après-ski is, dan ben je in Au zeker aan het goede adres.

Vervoer & Bereikbaarheid

Wanneer je afreist naar Au-Schoppernau rijd je door tot aan de afslag Dornbirn-Oost. Vanaf daar rijd je via Mellau in ongeveer 35 minuten tot aan Au-Schoppernau. Met de trein komt je het dichtstbij tot aan Dornbirn, vanaf hier kun je met een taxitransfer naar Au. De meeste pendelbusdiensten rijden vanuit Nederland ook tot aan Au. Een enkele pendelbus rijdt slechts tot aan Mellau. Vanaf daar reis je per taxi in een ongeveer een kwartier naar Au.

Ski's huren met korting in Au

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Au met korting via:

Toeristeninformatie

Review over Au

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Het pittoreske Au in het Bregenzerwald heeft slechts 1 sleeplift. Maar....het voordeel hiervan is dat het altijd rustig is, en dus een ideale plek om te leren skiën. Tevens is Au een super uitvalsbasis naar o.a. Damüls/Mellau, Schoppernau en Warth/Lech. Waar je binnen 15 tot 30 min. bent met de gratis skibus ;) ! Hier kunnen ook de gevorderde skiërs hun hart ophalen ! Voor langlaufers(wandelaars) zijn er loipes voldoende in Au/Schoppernau. Diverse restaurants kun je in het dorp vinden, ook langs de loipes. Héérlijk rustig dorp !

Gemiddeld cijfer 6.3
Door Tanneke op 14 november 2018

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: