Wintersport Bürserberg
Wintersport Bürserberg
Bürserberg
Bürserberg
Skiën in Bürserberg
Skiën in Bürserberg
Bürserberg - Einhornbahn
Bürserberg - Einhornbahn
Wintersport Bürserberg Bürserberg Skiën in Bürserberg Bürserberg - Einhornbahn

Bürserberg is een klein en gemoedelijk dorpje aan het begin van het skigebied van Brandnertal, dat zich perfect leent voor een wintersport met kinderen. Voor dat de pistes rond Bürserberg werden samengevoegd met Brand, bestond het skigebied van Bürserberg uit slechts 20 km. Nu kun je genieten van circa 65 pistekilometers.

Wanneer je voor een wintersport naar Bürserberg gaat, dan is de kans groot dat je in één van de twee Landal SkiLife parken terecht komt. Beide parken liggen aan de Bürserberg kant van dit skigebied van Brandnertal. De hele regio richt zich op een wintersportvakantie met kinderen en er valt van alles te doen naast skiën en snowbaorden.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2000 meter
  Dorp 890 meter
 • Vanaf Utrecht
  846 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  3
 • Stoeltjesliften
  6
 • Sleepliften
  5
 • Funpark
  1
 • Langlaufen
  19 km
 • Skiroutes
  10 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  22 km
 • Moeilijk
  30 km
 • Zeer moeilijk
  3 km
 • Totaal
  65 km

Op wintersport naar Bürserberg

Bürserberg zelf ligt op een hoogte van 890 meter, niet ver boven de dorpen Bürs en Bludenz, die op slechts 590 meter hoogte liggen. Vanuit het dal kom je met een zeer traag en oud 2-persoons stoeltjeslift bij een middenstation uit op 1200 meter, waar ook het Landalpark Brandnertal gelegen is. Vanuit hier kun je met een 4-persoons stoeltjeslift verder het skigebied in en op 1200 meter is een skischool, skiverhuur en een oefenweide voor de kleintjes.

Après-ski in Bürserberg

De aprés-ski in Bürserberg is te verwaarlozen. Het Landalpark heeft een schrimbar en een mooie terras waar je heerlijk kunt genieten van een biertje met uitzicht op de piste. Maar daar houdt het dan ook wel mee op. De dorpen in de omgeving zijn ook niet gericht op aprés-ski.

Vervoer & Bereikbaarheid

Plan je reis

Bürserberg ligt aan helemaal aan het begin van het Brandnertal op 845 km van Utrecht. De meeste wintersporters die naar Bürserberg gaan verblijven op het park van Landal. Vanaf Bludenz moet je dan een vrij steile weg omhoog, die in de winter best uitdagend kan zijn. Bürserberg heeft geen treinstation, maar het dichtbij gelegen Bludenz heeft een groot station waar treinen vanuit alle windrichtingen aankomen. Vanaf het treinstation in Bludenz kun je met de taxi of met de lijnbus in circa 5 minuten naar Bürserberg en met 15 minuten kom je aan in het park van Landal.

Ski's huren met korting in Bürserberg

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Bürserberg met korting via:

Toeristeninformatie

Review over Bürserberg

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Een erg gaaf gebiedje voor het gezin. Vooral ook omdat er een ladal park op de berg ligt. Er is alleen geen apres ski. Dus als je daar van houdt moet je niet hier naar toe.

Gemiddeld cijfer 7.3
Door Ivo op 21 juni 2017

Bekijk alle reviews

In de spotlight

Landal Bürserberg - Brandnertal

Landal Bürserberg - Brandnertal

In Bürserberg vind je Landal Brandnertal. Naast enkele andere hotels en direct aan de piste ligt dit park op circa 1200 meter. Hierdoor vind je er van begin december tot en met maart meestal voldoende sneeuw. Het park ligt aan een lift waardoor je direct aansluiting hebt tot de rest van het skigebied van Brandnertal. Kijk voor meer informatie of op te boeken op Landal SkiLife Brandnertal

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: