Wintersport skigebied Stubaier Gletscher
Wintersport skigebied Stubaier Gletscher
Stubaier Gletscher
Stubaier Gletscher
Stubaiertal - Grondel Eisgrat I
Stubaiertal - Grondel Eisgrat I
Skien in Stubaier Gletscher
Skien in Stubaier Gletscher
Wintersport skigebied Stubaier Gletscher
Stubaier Gletscher Stubaiertal - Grondel Eisgrat I Skien in Stubaier Gletscher

Helemaal achterin het Stubaital vind je de gletsjer. Op en rond deze gletsjer vind je ook een skigebied en dit skigebied draagt de naam Stubaier Gletscher. Dit skigebied telt in totaal 42 kilometer skipistes en voor een gletsjerskigebied is dat best wel groot. Er is bij dit skigebied geen echt dorp. Dit komt natuurlijk omdat het helemaal achterin het dal ligt en de dorpen liggen een stuk minder diep in het dal.

Bij het dalstation van de skiliften die je naar de gletsjer brengen vind je een aantal accommodaties, vooral hotels. Hier kun je prima verblijven tijdens je wintersportvakantie maar als je toch ook nog andere dingen wil doen dan alleen in je hotel zitten, dan is het misschien raadzaam om je meer richting de dorpen Scheibe, Neustift of Fulpmes te begeven. Je zult dan altijd een stuk met de auto of skibus moeten reizen naar het gletsjerskigebied, maar je zit dan wél in een leuk dorp. Leuk omdat de dorpen hier authentiek en sfeervol zijn maar ook leuk omdat je veel keuze hebt in winkeltjes, restaurants en zelfs wat uitgaansgelegenheden. Ook worden er in die dorpskernen activiteiten georganiseerd.

Ligging skigebied Stubaier Gletscher

Het skigebied telt dus 42 kilometer skipistes en dat is voor een gletsjerskigebied best wel ruim. Het piste aanbod is heel divers en zelfs ook wel geschikt voor kinderen. Let er wel op als je met kinderen op wintersport naar de Stubaier Gletscher gaat, dat je ze echt heel goed aankleedt. Het is natuurlijk een hooggelegen skigebied en hooggelegen betekent, zeker in de echte wintermaanden, erg koud. Ga je graag rond de pasen op wintersport? Dan is dit probleem natuurlijk al een heel stuk minder. Er is een Mickey Maus Skiclub en er is een indoorspeeltuin. Aan bijna alles is wel gedacht. Er zijn brede blauwe afdalingen maar ook skiroutes en een aantal (korte) zwarte afdalingen. Het skigebied ligt op een hoogte van 1750 – 3210 meter hoogte. Dit is niet alleen het hoogste punt van het skigebied maar ook van Tirol. Net ietsje lager vind je een prachtig panoramarestaurant Jochdohle. Bij helder weer heb je hier echt een fenomenaal uitzicht. Het skigebied is als vanzelfsprekend door de hoogte, erg sneeuwzeker. Het nadeel van deze sneeuwzekerheid is dat het enorm druk kan zijn, vooral wanneer de sneeuwval in de lager gelegen gebieden een beetje tegenvalt. Veel mensen ‘vluchten’ dan naar de gletsjer met behoorlijke wachtrijen tot gevolg. Er is geen echte dal afdaling terug naar het dalstation Mutterberg, maar wel een skiroute die bij voldoende sneeuw wel geopend is. Het skiseizoen van de Stubaier Gletscher begint medio september en eindigt begin juni. Een enorm lang skiseizoen dus! Al is niet alles die gehele periode geopend, maar pistes op de gletsjer zelf zeker wel.

Omdat een echt dorp ontbreekt bij dit skigebied heb je hier ook niet echt après ski. Bij het dalstation Mutterberg is een schirmbar. Als het publiek er zin in heeft kan er hier wel stevig gefeest worden maar dit is gelijk de enige plek hier. Voor meer vertier moet je toch echt meer richting het begin van het dal en vaak is de sfeer dan al heel anders omdat je dan alweer een tijdje gereisd hebt.

Het skigebied Stubaier Gletscher ligt op 994 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Kort na Innsbruck verlaat je de snelweg en rijd je het Stubaital in. De gletsjer ligt helemaal acchterin het dal en na het verlaten van de snelweg ben je dus nog zo’n halfuur onderweg. Het vliegveld van Innsbruck ligt op iets minder dan een uur rijden en dit geldt ook voor het centraal station van Innsbruck, welke je kunt bereiken met de Nederlandse Wintersporttrein.

Ski's huren met korting in Stubaier Gletscher

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Stubaier Gletscher met korting via:

Informatie over het skigebied

Stubaier Gletscher

 • Mountain
  Piek 3210 meter
 • Zomerskiën
  Ja
 • Gondels
  5
 • Stoeltjesliften
  7
 • Sleepliften
  10
 • Funpark
  3
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  36 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  35 km
 • Moeilijk
  25 km
 • Zeer moeilijk
  7 km
 • Totaal
  103 km

Dorpen in Stubaier Gletscher

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: