Wintersport boeken zonder risico - gratis annuleren tot wel 6 weken voor vertrek
Wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
Wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Rodelen in Söll
SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Rodelen in Söll
SkiWelt - Westendorf
SkiWelt - Westendorf
SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Uitzicht over Brixen im Thale
SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Uitzicht over Brixen im Thale
Wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Rodelen in Söll SkiWelt - Westendorf SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Uitzicht over Brixen im Thale

Het skigebied van SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is één van de bekendste en meest geliefde bestemmingen voor een wintersportvakantie in Oostenrijk. Zeker onder de Nederlanders is dit gebied een favoriete bestemming. Door het grote aantal pistekilometers hoeft geen dag in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental hetzelfde te zijn.

Ondanks dat het gebied laag ligt, zelfs voor Oostenrijkse begrippen, is het een relatief sneeuwzekere bestemming. Dit komt deels door de (noordelijke) geografische ligging in de Alpen en door het enorme aantal sneeuwkanonnen die je overal in het SkiWelt vindt. Mocht het even vriezen, dan kan de kunstmatige sneeuw hier worden opgespoten op circa 70% van het totale aantal pistes.

Ligging Skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Het SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental ligt niet ver van de Duitse grens, net voorbij de steden Wörgl en Kufstein. Het totale gebied telt maar liefst 288 pistekilometers en is daarmee 1 van de grootste skigebieden van Oostenrijk.

In het SkiWelt heerst overal een gemoedelijke sfeer, waar een prima balans is gevonden voor gezinnen met kinderen, maar waar ook de après-ski fanaten aan hun trekken komen. Voor elk type wintersport is hier wel een geschikt dorp te vinden.

Behalve een ontelbaar aantal kilometers kun je in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental nog veel meer doen dan alleen skiën en snowboarden. Zo heeft Söll één van de langste en meest uitdagen rodelbanen die je in de Alpen tegen gaat komen en heeft Westendorf flink geïnvesteerd in de funparks en snowparks. Ben je een echte waaghals dan kun je vanaf Ellmau ijswandklimmen of paragliden vanaf de Hohe Salve. Kortom; er is voldoende te beleven!

Kom je voor de rust, kies dan voor de plaatsen Brixen im Thale, Kelchsau, Itter of Hopfgarten im Brixental. Houd je wel van een feestje dan zijn Ellmau, Söll en vooral Westendorf goede bestemmingen. Door de relatief lage ligging van het gehele gebied (tussen de 650 en 1950 meter) is het SkiWelt vrij kort geopend. De eerste pistes zijn meestal in de week van 5 december open en het seizoen loopt tot eind maart, met af en toe een uitzondering naar half April, wanneer er veel sneeuw is gevallen gedurende de winter. De prijzen in SkiWelt zijn schappelijk en liggen veelal net iets onder het Oostenrijkse gemiddelde.

Ski's huren met korting in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental met korting via:

Informatie over het skigebied

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

 • Mountain
  Piek 1957 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  16
 • Stoeltjesliften
  35
 • Sleepliften
  39
 • Funpark
  3
 • Langlaufen
  148 km
 • Skiroutes
  25 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  126 km
 • Moeilijk
  127 km
 • Zeer moeilijk
  10 km
 • Totaal
  288 km

Dorpen in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: