Wintersport skigebied Sillian–Thurntaler
Wintersport skigebied Sillian–Thurntaler. ©Tirol Werbung / Herbig Hans
Sillian–Thurntaler
Sillian–Thurntaler
Freerider in Sillian–Thurntaler
Freerider in Sillian–Thurntaler
Skiën in Sillian–Thurntaler
Skiën in Sillian–Thurntaler
Wintersport skigebied Sillian–Thurntaler Sillian–Thurntaler Freerider in Sillian–Thurntaler Skiën in Sillian–Thurntaler

In de Oostenrijkse regio Osttirol ligt het skigebied Sillian – Thurntaler en het wordt ook wel Sillian – Hochpustertal genoemd. De Thurntaler is de huisberg van Sillian waar het skigebied op ligt en het Hochpustertal is het dal waarin Sillian ligt. Sillian – Thurntaler is een zeer familievriendelijk skigebied met 21 kilometer skipistes.

Zowel de omvang als de opzet van het skigebied maakt dat families hier graag komen. Er hangt een rustige sfeer en van massatoerisme is geen sprake.

Ligging skigebied Sillian–Thurntaler

Wanneer je wil gaan skiën in het skigebied Sillian – Thurntaler kun je in een aantal dorpen verblijven. Natuurlijk kun je in Sillian zelf verblijven, dit is een dorpje aan de voet van de Thurntaler in het Pustertal. Het dorp biedt verschillende soorten accommodaties, voldoende restaurantjes en zelfs een paar kleine bars. Ook zijn er wat leuke winkeltjes. Aan de rand van het dorp vind je de gondel die je het skigebied in brengt. Außervillgraten is het andere dorp dat (bijna) direct met het skigebied verbonden is. bijna, omdat je tussen het dorp en de skilift nog een klein stukje met de (ski)bus of auto naar de lift moet. Außervillgraten is wat kleiner dan Sillian en je vindt er ook iets minder voorzieningen, maar alsnog wel genoeg voor een relaxte week wintersportvakantie. Ook kun je natuurlijk verblijven in een dorpje wat verder bij het skigebied vandaan, zoals Kartisch. Het mooie aan dit dorp is dat het skigebied op slechts tien minuten rijden ligt maar je kunt hier geweldig langlaufen en winterwandelen. Rondom Kartisch vind je ongeveer 100 kilometer langlaufloipen en je kunt er prachtig door de bossen en het dal wandelen.

Het skigebied Sillian – Thurntaler ligt op 1100-2400 meter hoogte. Het is een sneeuwzeker skigebied en daarnaast zijn de twee dal afdalingen volledig voorzien van sneeuwkanonnen waardoor ook deze lager gelegen pistes sneeuwzeker zijn. De top van de Thurntaler is het hoogste punt dat je in het skigebied kunt bereiken met de lift. Het piste aanbod is overwegend rood. Het skigebied is niet zo groot, maar de pistes zijn breed en overzichtelijk. In Sillian – Thurntaler vind je geen massatoerisme, de sfeer is gezellig en ontspannen. Wil je nou nog een beetje meer pistekilometers kunnen maken, dan kun je onder leiding van een lokale gids off-piste gaan. Rondom de Thurntaler is veel gebied geschikt om off-piste te gaan. Ook ligt het skigebied van Drei Zinnen om de hoek, hier vind je ook nog zo’n 100 kilometer pistes. Zowel naar Sillian als naar Außervillgraten gaat een dal afdaling. Het skiseizoen begint in de tweede week december en eindigt eind maart.

Sillian – Thurntaler is geen après-ski bestemming. In het skigebied bij de lift Gadein vind je een kleine bar, net zoals bij het dalstation van de gondel Thurntaler. Maar veel meer après ski vind je hier eigenlijk niet.

Sillian – Thurntaler ligt op ongeveer 1040 kilometer rijden met de auto. Het ligt in Osttirol en is dus best een eind rijden, zeker voor een Oostenrijkse wintersportbestemming. Na Kufstein verlaat je de snelweg en dan rijd je nog 2,5 uur over B-wegen naar Sillian – Thurntaler. Met de Nederlandse Wintersporttrein kun je of naar het Italiaanse Fortezza of het Oostenrijkse Villach. De transfer vanuit Italië is wat korter, maar vanuit Villach kun je juist weer met de trein. Het vliegveld van Innsbruck ligt op 2,5 uur rijden over de weg.

Ski's huren met korting in Sillian–Thurntaler

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Sillian–Thurntaler met korting via:

Informatie over het skigebied

Sillian–Thurntaler

 • Mountain
  Piek 2407 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  2
 • Stoeltjesliften
  3
 • Sleepliften
  2
 • Funpark
  1
 • Langlaufen
  56 km
 • Skiroutes
  1 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  6 km
 • Moeilijk
  15 km
 • Zeer moeilijk
  1 km
 • Totaal
  23 km

Dorpen in Sillian–Thurntaler

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: