Wintersport Fiss
Wintersport Fiss

Hoog boven het Tiroolse Inntal ligt daar het moderne dorp Fiss. Fiss is het middelste dorp van het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Van origine is Fiss een ouderwets boerendorp, maar het heeft de laatste decennia een ware transformatie doorgemaakt.

Er zijn accommodaties in alle prijscategorieën. Ondanks de groei die het dorp heeft doorgemaakt is het authentieke karakter zeker nog aanwezig. Het skigebied omvat 214 pistekilometers en is zeer kindvriendelijk. Fiss heeft skiliften en pistes tot in het dorp, dus een auto of rit met skibus is overbodig. Doordat de bergen aan de noordkant slecht weer vaak tegenhouden, telt dit mooie dorp zo’n 2000 zonne-uren per jaar. Je kunt hier dus optimaal genieten van je wintersportvakantie.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2828 meter
  Dorp 1436 meter
 • Vanaf Utrecht
  886 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  12
 • Stoeltjesliften
  16
 • Sleepliften
  11
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  16 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  47 km
 • Moeilijk
  123 km
 • Zeer moeilijk
  28 km
 • Totaal
  214 km

Op wintersport naar Fiss

Fiss ligt op 1438 meter hoogte en is voor een Oostenrijks dorp vrij hoog, wat de sneeuwzekerheid ten goede komt. Het ligt een fractie hoger dan buurdorp Serfaus. Door de ligging van de bergketen aan de noordkant zijn er veel zonne-uren. Dit is niet altijd bevorderlijk voor de sneeuwkwaliteit, maar Fiss heeft enorm geïnvesteerd in sneeuwkanonnen, om optimale condities te bieden. Het skiseizoen loopt van medio december tot medio april. Het gebied is groot, maar toch overzichtelijk. Alles is mooi op elkaar aangesloten en je hebt louter skiliften nodig om van de ene kant naar de andere kant te komen, dus geen onhandig gedoe met bussen of taxi’s. Zorg wel dat je aan het eind van de dag op tijd terug gaat naar je ‘eigen’ dorp, anders is die busrit toch onvermijdelijk.

Après-ski in Fiss

Het gebied Serfaus-Fiss-Ladis besteedt erg veel zorg en aandacht aan families met (jonge) kinderen. Desondanks worden de oudere kinderen en volwassenen zeker niet vergeten en is er na het skiën ook voldoende vertier te vinden. De après-ski is niet zo massaal en Nederlands als bijvoorbeeld in Gerlos of Westendorf, maar onderaan de piste bij de Hexenalm weet men hoe ze een feestje moeten vieren. Daarnaast kun je na het eten je prima vermaken in het centrum bij Hackl’s Keller.

Vervoer & Bereikbaarheid

Plan je reis

Met een afstand van 886 kilometer vanaf Utrecht is Fiss goed te bereiken met de Auto. De meest gereden route is om via de Duitse 3 langs Keulen en Frankfurt te rijden. Vervolgens volg je de Duitse 67, 5, 8 en 7 langs respectievelijk Darmstadt, Heidelberg, Karlsruhe en Ulm, totdat je aan de grensovergang met Füssen bent, waar de grensovergang met Oostenrijk is. Dan volg je de B179 en B186 in Oostenrijk tot aan de A12. De laatste kleine 20 kilometer rijd je over de B180 tot aan Fiss. Met de trein reis je voor Fiss naar het nabijgelegen Landeck. Daar is een groot station en aldaar neem je een transfer naar Fiss en dat duurt plusminus 30 minuten. Gedurende de winter vertrekt er meerdere malen per week een directe trein richting de Oostenrijkse Alpen, vanuit Nederland. Fiss ligt op een kleine 100 kilometer afstand van de luchthaven van Innsbruck. Na je vliegreis kun je een transfer nemen naar Fiss, dat duurt ongeveer 75 minuten. Winterliner verzorgt gedurende het skiseizoen ook een directe verbinding naar Fiss.

Ski's huren met korting in Fiss

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Fiss met korting via:

Toeristeninformatie

Contact Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis Information
Gänsackerweg 2
6534 Serfaus
Tel. +43/5476/6239
Fax +43/5476/6813
info@serfaus-fiss-ladis.at

Contact Toeristenbureau

Review over Fiss

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Fiss is een leuk en gezellig dorp. Het is wel erg druk wanneer je hier in de schoolvakanties bent. Het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis is groot en voor ieder wat wils. Er is ook een leuke après-ski bar. Dus voor jong en oud is er van alles te beleven in Fiss. Kom je echt alleen met kleine kinderen, dan kun je misschien beter naar Ladis gaan. Daar zijn veel minder jongeren.

Gemiddeld cijfer 8.7
Door ivo op 05 april 2019

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: