Wintersport Hochfügen
Wintersport Hochfügen

Hochfügen mag gezien worden als het ‘grotere broertje’ van Fügen. Het ligt 900 meter hoger dan Fügen en is eigenlijk ook een soort satellietdorp. Het dorp is gebouwd rondom de wintersportactiviteiten, wat het iets minder authentiek maakt. Wel is het natuurlijk enorm praktisch, want vanuit je accommodatie heb je snel en eenvoudig toegang tot het skigebied.

Hochfügen heeft een eigen skigebied wat tevens aangesloten is op het skigebied van Hochzillertal-Kaltenbach. In totaal kun je dus genieten van 88 kilometer pisten die dus aaneengesloten zijn. Er is ook een prachtige langlaufloipe van maar liefst 9 kilometer, en ook een prachtige rodelbaan van 1,5 kilometer lang.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2360 meter
  Dorp 1530 meter
 • Vanaf Utrecht
  941 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  9
 • Stoeltjesliften
  13
 • Sleepliften
  27
 • Funpark
  3
 • Langlaufen
  20 km
 • Skiroutes
  8 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  33 km
 • Moeilijk
  42 km
 • Zeer moeilijk
  17 km
 • Totaal
  100 km

Op wintersport naar Hochfügen

Hochfügen ligt op 1480 meter hoogte. Voor een ski dorp in dit deel van Oostenrijk is dat best wel hoog, dit zie je ook terug in de sneeuwzekerheid van het dorp én het gebied eromheen. Het hoogste punt dat je in Hochfügen kunt bereiken is de Pfaffenbühel op ruim 2400 meter hoogte. Tegelijkertijd is dit ook ongeveer het hoogste punt van heel het skigebied van Hochzillertal-Kaltenbach-Hochfügen. In principe loopt het skiseizoen van begin december tot medio april maar doordat Hochfügen relatief hoog ligt, kan er soms tot eind april geskied worden.

Après-ski in Hochfügen

Hochfügen staat bekent als hoteldorp, waar geen traditionele apès-ski te vinden is. Er zijn wel wat plekken waar je direct na het skiën een drankje kunt drinken met een foute après-ski hit op de achtergrond, maar na het diner wordt het eigenlijk heel stil. Je zou dan natuurlijk met de taxi naar Fügen kunnen gaan want hier gaat eigenlijk gedurende de winter bijna elke nacht wel ergens het dak eraf. Hochfügen draait vooral om de wintersporter die veel wil wintersporten en niet veel eisen stelt aan het vertier na de noeste arbeid.

Vervoer & Bereikbaarheid

Hochfügen ligt op 941 kilometer rijden vanaf Utrecht. Je verlaat de snelweg bij het Oostenrijkse Wiesing, dan resteert er nog ruim een half uur tot Hochfügen. Zorg dat je voor deze rit altijd winterbanden en sneeuwkettingen bij je hebt. Als je liever met de trein naar Hochfügen reist, kun je direct vanuit Nederland naar Wörgl reizen. De transfer duurt iets minder dan een uur. De luchthaven van Innsbruck ligt op iets meer dan een uur rijden van Hochfügen, dus ook erg goed te bereiken. Interbus verzorgt tijdens de winter een bus pendeldienst tussen Nederland en Fügen, vanuit Fügen moet je dan eigen vervoer regelen naar Hochfügen, dit kan heel simpel met bijvoorbeeld de lijnbus.

Ski's huren met korting in Hochfügen

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Hochfügen met korting via:

Toeristeninformatie

Review over Hochfügen

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Ik ben echt fan van dit dorp, mooie pistes, mooi huis, aardige bediening van goed eten! Ook al was het weer veel te zonnig, de pistes lagen er prachtig bij elke ochtend! Er was voldoende blauw en rood, heerlijk geskied en snelheid gemaakt!

Gemiddeld cijfer 8
Door Nicky Duin op 31 oktober 2017

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: