Wintersport skigebied Hochzeiger
Wintersport skigebied Hochzeiger. ©Tirol Werbung / Pupeter Robert
Rodelen Hochzeiger
Rodelen Hochzeiger. ©Tirol Werbung / Pupeter Robert
Skigebied Hochzeiger
Skigebied Hochzeiger. ©Schneesportschule Hochzeiger Pitztal
Wintersport Hochzeiger
Wintersport Hochzeiger. ©Tirol Werbung / Pupeter Robert
Wintersport skigebied Hochzeiger Rodelen Hochzeiger Skigebied Hochzeiger Wintersport Hochzeiger

Het Pitztal is bij veel wintersporters natuurlijk bekend door het gletsjerskigebied aan het einde van het dal, waar je bijna het gehele jaar door kunt wintersporten. Aan het begin van het dal ligt ook een heel leuk skigebied met de naam Hochzeiger.

Dit skigebied is erg geliefd bij families en gezinnen met kinderen, mede omdat het een compact skigebied is. Je vindt hier 40 kilometer skipistes, er is een mooie gevarieerd piste aanbod.

Ligging skigebied HochZeiger

Het nadeel van dit skigebied is misschien wel dat er geen ‘echt’ dorp direct bij het skigebied is. In het Pitztal vind ja natuurlijk voldoende dorpen om te verblijven, maar je zal altijd een stukje moeten reizen met de auto of (ski) bus naar het liftstation van Hochzeiger. De dorpen die het dichtstbij liggen en het meest geschikt zijn voor een wintersportvakantie in Hochzeiger zijn Jerzens, Arzl im Pitztal en Wenns. Tussen al deze dorpen vind je ook nog gasten accommodaties, soms versplinterd langs de weg maar dit zijn de voornaamste dorpen. Jerzens ligt het dichtst bij het skigebied en heeft de meeste wintersportsfeer. Arzl en Wenns liggen een stukje lager en meer in het dal en hier vind je misschien wel meer accommodaties en voorzieningen, maar de typische wintersportsfeer ontbreekt dan een beetje. Het prijsniveau in de lagergelegen dorpen ligt ook wat lager dus het is wel een prima optie voor een kleinere beurs.

Het skigebied Hochzeiger ligt op een hoogte van 1450-2450 meter. Het piste aanbod is compleet en gevarieerd: je vindt hier een mooie verdeling in blauwe, rode en zwarte pistes. Ook zijn er skiroutes, winterwandelwegen, is er een funpark en een lange (verlichte) rodelafdaling. In dit skigebied wordt veel aandacht besteed aan kinderen op een leuke vrolijke manier kennis te laten maken met de wintersport. Bij het dalstation vind je oefenliften en pistes. Er is een stuk piste waar je kunt slalommen, een stuk piste waar je je tijd kunt opnemen én een speciale piste om mensen (vooral kinderen) kennis te leren maken met de 10 FIS pisteregels. Het skiseizoen begint al vrij vroeg, eind november en eindigt medio april.

Après ski in Hochzeiger is zeker wel mogelijk. Er is geen overvloed aan uitgaansgelegenheden maar je hoeft je ook zeker niet te vervelen. In het skigebied vind je de Schirmbar Sechszeiger op ruim 2300 meter hoogte. Bij het dalstation van de Hochzeigerbahn vind je een aantal après-ski bars zoals Illegal, Hennenstall en Eggerlounge. In de dorpen rondom het skigebied ontbreekt de typische après ski sfeer vaak maar een biertje drinken met de locals in de kroeg, is ook mogelijk.

Hochzeiger ligt op ongeveer 850 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Niet alleen de afstand is prima te doen, ook de ligging. Na het verlaten van de snelweg bij Füssen rijd je in anderhalf uur naar Hochzeiger. Het skigebied ligt aan het begin van het Pitztal. Wanneer je liever gaat vliegen dan kun je het beste naar Innsbruck vliegen, de luchthaven ligt op een klein uurtje rijden. Aan het begin van het Pitztal vind je een treinstation, Imst-Pitztal. Hier stoppen verschillende treinen, zowel intercity’s als lokale stoptreinen. Het skigebied is op veel manieren goed bereikbaar.

Ski's huren met korting in Hochzeiger

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Hochzeiger met korting via:

Informatie over het skigebied

Hochzeiger

 • Mountain
  Piek 2450 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  1
 • Stoeltjesliften
  4
 • Sleepliften
  4
 • Funpark
  1
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  7 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  12 km
 • Moeilijk
  22 km
 • Zeer moeilijk
  8 km
 • Totaal
  49 km

Dorpen in Hochzeiger

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: