Wintersport skigebied Axamer Lizum
Wintersport skigebied Axamer Lizum. ©Tirol Werbung / Jenewein

In het kielzog van het sfeervolle Innsbruck ligt het skigebied van Axamer Lizum. Dit skigebied is niet enorm groot, er is 40 kilometer aan geprepareerde pistes. Tegelijkertijd is het skigebied wel erg compleet; er is een funslope, prachtige off-piste mogelijkheden en een funpark. Een geliefde bestemming onder scholieren en voor een shortski.

Axamer Lizum is eigenlijk meer een skistation dan een ‘echt’ dorp. Naast de skiliften en de grote parkeerplaats zijn er een handvol hotels. Overige gasten verblijven vaak ik het nabijgelegen Axams wat wel een echt (Tiroler)dorp is. Vanuit de meeste accommodaties ski je echter wel zo de piste op of de lift in. Veel andere faciliteiten zoals winkels en restaurantjes zijn er eigenlijk niet, op wat sportwinkels na. Een prima bestemming voor iedereen die vooral véél wil skiën/snowboarden. Het prijsniveau is hier aardig. Er zijn wel een aantal wat oudere liften maar desondanks vind je hier niet vaak lange wachtrijen.

Ligging Skigebied Axamer Lizum

Axamer Lizum ligt op 1580 meter hoogte, wat in deze regio best een aanzienlijke hoogte is. Hierdoor is ook het ‘dorp’ behoorlijk sneeuwzeker. Tegelijkertijd is een groot deel van het skigebied ook bezet met sneeuwkanonnen zodat er bijna altijd wel geskied kan worden, ook als de natuur het laat afweten. Het hoogste punt dat je hier kunt bereiken is 2340 meter hoogte, waar ook een mooi uitzichtpunt is. Er is ook een piste naar het nabijgelegen Mutterer Alm, nabij het dorp Götzens en Birgitz. Echter is er nog geen skilift die de twee gebieden met elkaar verbindt. Als je weer terug wil naar Axamer Lizum zul je de bus moeten pakken. Hopelijk komt hier in de toekomst wel een verbindingslift. Het skiseizoen is hier trouwens best lang, van begin december tot medio april.

Axamer Lizum biedt vooral veel sneeuw. Er worden bijvoorbeeld tochten georganiseerd onder leiding van een gids, en ook kun je ‘veilig’ off-piste gaan onder leiding van een professional. Er is een funslope waar jong en oud het naar de zin kan hebben. Je kunt ook ’s avonds mee met een van de pistenbully’s om de fijne kneepjes van het vak te leren. Er worden avonden om te skiën georganiseerd en er is een rodelbaan. Ook is het skigebied aangesloten bij skiline om zo je eigen prestaties en statistieken bij te houden. Qua après-ski is het hier heel rustig. Je kunt bij een van de restaurantjes of hotelbars wel een drankje drinken maar echt feestelijke toestanden vind je hier niet. Hier draait echt alles om sneeuw.

Axamer Lizum is vooral bekend geworden door de Olymische Winterspelen in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw. De ontsluiting is dan ook erg goed. Het ligt op slechts 897 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Na het verlaten van de snelweg ben je slechts 20 minuten onderweg naar Axamer Lizum met een taxi. De luchthaven van Innsbruck ligt ook op diezelfde afstand, evenals het station waar de Nederlandse wintersporttrein ook een stop maakt. Winterliner verzorgt tijdens de winter ook buspendeldiensten tussen Nederland en Axamer Lizum.

Ski's huren met korting in Axamer Lizum

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Axamer Lizum met korting via:

Informatie over het skigebied

Axamer Lizum

 • Mountain
  Piek 2340 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  1
 • Stoeltjesliften
  6
 • Sleepliften
  3
 • Funpark
  2
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  10 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  7 km
 • Moeilijk
  21 km
 • Zeer moeilijk
  2 km
 • Totaal
  40 km

Dorpen in Axamer Lizum

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: