Wintersport Ramsau am Dachstein
Wintersport Ramsau am Dachstein

Ramsau am Dachstein is een dorp in de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken. Het Dachsteinmassief is een gebergte met als hoogste punt de bergtop Dachstein. Ramsau am Dachstein is eigenlijk een verzameling kleine dorpen onder één naam. Deze dorpen zijn allen best wel klein en er is geen overvloed aan voorzieningen. Vanuit Ramsau am Dachstein zijn er verschillende opties om te gaan skiën.

Allereerst zijn er een aantal liftjes nabij het dorp. Ook kun je naar de Dachsteingletsjer, deze ligt op bijna 3000 meter hoogte. Als laatste kun je ook naar het skigebied rondom Schladming. In totaal vind je in deze hele skiregio 230 kilometer skipistes, waarvan 29 bij Ramsau am Dachstein. Het nadeel van Ramsau am Dachstein is dat je altijd een stukje met de skibus of auto naar de pistes moet. Het voordeel is dat de prijs een stukje lager ligt. De basisbenodigdheden zoals een supermarkt en een postkantoor zijn wel aanwezig, maar verder zijn de dorpjes die samen Ramsau am Dachstein vormen erg rustig.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2700 meter
  Dorp 1127 meter
 • Vanaf Utrecht
  1009 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  0
 • Stoeltjesliften
  1
 • Sleepliften
  9
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  150 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  16 km
 • Moeilijk
  11 km
 • Zeer moeilijk
  2 km
 • Totaal
  29 km

Op wintersport naar Ramsau am Dachstein

Ramsau am Dachstein ligt op 1200 meter hoogte. Dat wil zeggen, het dorpje Ramsau Ort. Er zijn nog andere dorpjes zoals Kulm en Vordere Ramsau. Alle dorpen liggen op een hoogte van 1100-1300 meter hoogte. Direct bij Ramsau Ort vind je een paar sleepliften met blauwe (oefen)pistes. Een stukje verderop vind je een gondel naar de Hunerkogel op 2700 meter hoogte. De top van de Dachstein is bijna 3000 meter hoogte, maar deze is niet met de lift te bereiken, alleen ’s zomers al wandelend (klimmend). Hier op de gletsjer vind je eveneens een aantal liften en pistes en een langlaufparcours, waar door de hoogte tot laat in het seizoen getraind kan worden. Ramsau am Dachstein is op zich wel sneeuwzeker maar dat komt vooral door aanwezigheid van de gletsjer. Het skiseizoen op de gletsjer loopt van eind december tot en met medio mei. De lager gelegen pistes zijn van medio december tot eind maart geopend.

Après-ski in Ramsau am Dachstein

Ramsau am Dachstein is een verzameling kleine dorpjes, van echte après-ski is hier eigenlijk geen sprake. De wintersporter die in Ramsau am Dachstein verblijft hecht niet zoveel waarde aan al die toeters en bellen. Als je kijkt naar de verschillende dorpen dan is Ramsau Ort wel het meest levendig, maar meer dan een lokale kroeg vind je hier niet.

Vervoer & Bereikbaarheid

Ramsau am Dachstein ligt op 1009 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Voor een Oostenrijkse wintersportbestemming is dat een beste afstand, al is Ramsau am Dachstein goed te bereiken. Na het verlaten van de snelweg rijd je nog een half uurtje tot Ramsau am Dachstein. Het vliegveld van Salzburg ligt op één uur en tien minuten rijden over de weg. Met de wintersporttrein reis je tot Bischofshofen, een transfer naar Ramsau am Dachstein duurt dan nog drie kwartier

Ski's huren met korting in Ramsau am Dachstein

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Ramsau am Dachstein met korting via:

Toeristeninformatie

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: