Wintersport Sankt Johann im Pongau - Hirschkogel en Gernkogel
Wintersport Sankt Johann im Pongau - Hirschkogel en Gernkogel

Sankt Johann im Pongau ligt in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg, op zo’n 70 kilometer vanaf Salzburg af. Sankt Johann im Pongau heeft een eigen skigebied met ongeveer 20 kilometer pisten en valt onder het grotere skigebied van snow space Salzburg. Sankt Johann is een echt stadje met een echt stadse allure.

Er is na het skiën dus best wel veel vertier te vinden, ook buiten de klassieke après-ski. Sankt Johann maakt onderdeel uit van Salzburger Sportwelt wat 225 kilometer groot is, en weer onderdeel uitmaakt van de Ski Amadé, met 782 kilometer pisten. Je hoeft je hier dus absoluut niet te vervelen. Met de auto of ski bus kun je ook zeer gemakkelijk naar de omliggende dorpen en gebieden om zo enorm veel ski kilometers te maken.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 1980 meter
  Dorp 600 meter
 • Vanaf Utrecht
  982 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  11
 • Stoeltjesliften
  16
 • Sleepliften
  17
 • Funpark
  1
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  30 km
 • Moeilijk
  85 km
 • Zeer moeilijk
  5 km
 • Totaal
  120 km

Op wintersport naar Sankt Johann im Pongau

Sankt Johann im Pongau ligt op 600 meter hoogte en dat is voor een Oostenrijks bergdorp vrij laag. Sankt Johann im Pongau maakt onderdeel uit van de Salzburger Sportwelt maar is niet direct met een lift verbonden met de overige gebieden zoals Flachau, Wagrain en Alpendorf. Hiervoor heb je de skibus nodig. Het hoogste punt dat je in deze omgeving kunt bereiken met de skilift ligt rond de 2000 meter. Het skiseizoen loopt van eind december tot eind maart, wat niet zo lang is. Dit is te verklaren door het wat beperkte hoogteverval van het skigebied. Salzburger Sportwelt maakt weer deel uit van het uitgestrekte Ski Amadé, waabij Sankt Johann op zijn beurt weer direct onderdeel uitmaakt van Snow Space Salzburg.

Après-ski in Sankt Johann im Pongau

Sankt Johann im Pongau is een stad, anders dan de meeste klassieke wintersportplaatsen. Hierdoor heb je iets minder het sfeertje dat je bij veel wintersportdorpen hebt, maar je krijgt er veel activiteiten en vertier voor terug. Vlakbij het dalstation van de Hahnbahn ligt een restaurant met bar met een Mexicaans tintje, Mamasitas. Naast het feit dat je hier heerlijk kunt eten weten ze ook hoe ze er een leuk feestje moeten bouwen.

Vervoer & Bereikbaarheid

Plan je reis

Met een afstand van 982 kilometer vanaf Utrecht is Sankt Johann im Pongau goed te bereiken met de auto. Vanuit Utrecht rijd je eerst richting Duitsland over de A12. Daarna volg je een enorm stuk over de A3 naar het zuiden langs Keulen, Frankfurt en Neurenberg. Daarna rijd je over de A9 en A8 naar de Oostenrijkse grens. In Oostenrijk volg je nog een stuk A10 en daarna slechts 20 minuten over een B-weg. De luchthaven van Salzburg ligt op minder dan een uur rijden van Sankt Johann im Pongau, wat vliegen een aantrekkelijke reisoptie maakt. Ook met de trein is Sankt Johann im Pongau goed te bereiken. Gedurende de winter rijden er verschillende treinen vanuit Nederland richting de Oostenrijkse alpen. Voor Sankt Johann kun je het beste eerst naar Salzburg reizen om het laatste stuk met bus of taxi af te leggen.

Ski's huren met korting in Sankt Johann im Pongau

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Sankt Johann im Pongau met korting via:

Toeristeninformatie

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: