Wintersport Alpendorf
Wintersport Alpendorf @ Alpendorf Bergbahnen AG

Het Salzburger Alpendorf behoort tot het skigebied van de Salzburger Sportwelt die weer onderdeel uitmaakt van de Ski Amadé; een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Deze gebieden zijn niet allemaal met skiliften aan elkaar verbonden, maar er is een goede verbinding met de ski bus waardoor je enorm veel ski-kilometers kunt maken.

Het skigebied waar Alpendorf onder valt is Snow Space Salzburg. Het is een dorp dat bestaat uit lintbebouwing, voornamelijk gebouwd om de wintersportgasten te huisvesten. Dat maakt het minder authentiek maar wel heel praktisch: je zit dichtbij de lift en de pistes. Het skigebied is direct verbonden met onder andere Wagrain en Flachau waardoor er 120 km aan aaneengesloten pistes ontstaat.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 1980 meter
  Dorp 565 meter
 • Vanaf Utrecht
  985 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  11
 • Stoeltjesliften
  16
 • Sleepliften
  17
 • Funpark
  1
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  30 km
 • Moeilijk
  85 km
 • Zeer moeilijk
  5 km
 • Totaal
  120 km

Op wintersport naar Alpendorf

Alpendorf ligt op 720 meter hoogte wat voor een Oostenrijks bergdorp gemiddeld is, en dat geldt dan ook voor de sneeuwzekerheid. Alpendorf is onderdeel van de Ski Amadé, meer dan 700 kilometer aan pistes op één skipas. Hiervoor moet je wel reizen met de (ski)bus want niet alle dorpen zijn op elkaar aangesloten, maar het is een prachtig gebied om tochten te maken. Het skiseizoen loopt hier van eind december tot eind maart, dat is niet zo heel erg lang. Dit wordt mede veroorzaakt door het beperkte hoogteverval; veel hoger dan 2000 meter kom je hier niet met de lift. De pistes rondom Alpendorf zijn uitermate geschikt voor beginners maar ook voor gezinnen omdat de lift en dal afdaling zo dichtbij zijn.

Après-ski in Alpendorf

Ondanks dat Alpendorf een beetje een hoteldorp is, is er toch wel een leuke après-ski. Er wordt hier niet tot in de vroege uurtjes gefeest maar bij het dalstation van de Gernkogel I is een leuke bar waar het vooral in de (na)middag gezellig is. Daarnaast is het eten op en rond de pistes van hoge kwaliteit, evenals in het dorp zelf. Dit is natuurlijk ook een vorm van après-ski, heerlijk tafelen en genieten van lokale lekkernijen.

Vervoer & Bereikbaarheid

Plan je reis

Met een afstand van 985 kilometer vanaf Utrecht is Alpendorf goed te bereiken met de auto. Vanuit Utrecht rijd je over de A12 richting de Duitse grens en vervolg je je weg over de A3 langs Keulen, Frankfurt en Neurenberg. Vervolgens rijd je over de A9, A8 naar de Oostenrijkse grens bij Bad-Reichenhall. In Oostenrijk vervolg je je weg over de A1 en A10 en de laatste 15 kilometer over de B311 tot aan Alpendorf. Wie liever gaat vliegen kan het beste vanuit Nederland naar de luchthaven van Salzburg vliegen, deze ligt op slechts een klein uurtje rijden van Alpendorf af. Met de trein kun je ook redelijk eenvoudig naar Alpendorf afreizen. In de wintermaanden rijden er verschillende treinen vanuit Nederland naar de Oostenrijkse skigebieden. Voor Alpendorf reis je het beste eerst naar Salzburg om het laatste uurtje met een taxi of bus af te leggen.

Ski's huren met korting in Alpendorf

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Alpendorf met korting via:

Toeristeninformatie

Review over Alpendorf

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Mooi gebied, Flachau is een leuk dorpje. Ook leuk om de gebieden erom heen te bezoeken, dit kan met dezelfde skipas en zorgt voor variatie.

Gemiddeld cijfer 8.7
Door Rowan op 03 oktober 2018

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: