Wintersport skigebied Obertauern
Wintersport skigebied Obertauern
Obertauern
Obertauern
Skiën in skiegbied Obertauern
Skiën in skiegbied Obertauern
Wintersport skigebied Obertauern
Obertauern Skiën in skiegbied Obertauern

Het skigebied van Obertauern ligt in het Oostenrijkse Salzburgerland en telt in totaal ongeveer 100 kilometer aan skipistes. Qua grootte is dit gebied ideaal voor de gemiddelde wintersporter en de beginnende wintersporter. Het skigebied ligt vrij hoog, zeker voor Oostenrijkse begrippen, langs een bekende bergpas, de Radstädter Tauernpass.

Ligging skigebied Obertauern

Het skigebied strekt zich uit tussen 1600 – 2300 meter. Er is een beperkt hoogteverval waardoor de pistes niet al te lang zijn. Dit merk je ook als je de Tauernrunde gaat skiën, je zit relatief vaak en snel weer in de lift. De pistes zijn niet al te lang waardoor de echte doorgewinterde wintersporter hier allicht niet helemaal uitgedaagd wordt. Dit maakt het overigens juist wel erg geschikt voor de gemiddelde en beginnende wintersporter, die ook waarde hecht aan gezelligheid. Want dat is dit skigebied zeker.

De geschiedenis (en onderzoek) heeft laten zien dat dit skigebied vaak als een van de eersten in de winter sneeuw ontvangt. Dit is een voordeel en een nadeel; als de sneeuw in de lagere gebieden uitblijft wordt het hier al snel een stuk drukker. Het skiseizoen is hier behoorlijk lang, van eind november tot begin mei. Dit is voor een niet-gletsjer gebied uitzonderlijk lang. Volgens onderzoek is Obertauern het meest sneeuwzekere skigebied van Oostenrijk.

Obertauern heeft een gezellig dorp met sfeervolle accommodaties. Vanuit veel accommodaties kun je gebruik maken van het ski-in ski-out principe waardoor je je auto nauwelijks meer nodig hebt als je ook in het dorp Obertauern verblijft. De mogelijkheid bestaat ook om ergens lager in het dorp te verblijven, dit is prijstechnisch dan wat gunstiger, en elke dag met de auto hier naartoe te komen. Ook kun je dan natuurlijk nog andere skigebieden bezoeken.

Après-ski in Obertauern is gezellig en Oostenrijks. Tevens zijn er hier ook veel gastronomische mogelijkheden, zowel op en langs de pistes als in het dorp. Gezellige berghutten waar je authentieke Kaiserschmarrn of Knödel kunt eten, maar ook culinair genieten op hoog niveau is hier mogelijk. Qua uitgaansleven kom je hier ook niks tekort, er zijn veel après-ski bars bij de liftstations en de dal afdalingen. Een aantal bekende namen zijn bijvoorbeeld Edelweißalm, gelegen bij de blauwe afdaling Edelweiß-Zentralbahn. Bij het dalstation van de Panoramabahn en de Hochalmbahn ligt het gelijknamige Hochalm. Dit is gezellige Oostenrijkse après-ski.

Naast skiën en snowboarden is er in Obertauern natuurlijk nog meer te doen. Zo kun je hier leren skispringen, iets wat je niet in elk skigebied tegen zal komen. Rodelen of met een paardenslee de omgeving bekennen, behoren ook tot de mogelijkheden. Voor wie fit en soepel de pistes op wil wordt er ook bergyoga aangeboden. Obertauern is een heel divers skigebied met veel mogelijkheden.

Obertauern is vanuit Nederland zeer goed bereikbaar met zowel de auto, de trein, het vliegtuig of de pendelbus. Vanuit Utrecht is het met de auto ongeveer 1013 kilometer rijden. Ter hoogte van Altenmarkt verlaat je de snelweg en rijd je in ongeveer een half uur naar Obertauern. Zoals eerder gezegd ligt Obertauern aan een bergpas, denk dus aan de sneeuwkettingen wat het laatste stuk is het flink klimmen. Met de trein reis je vanuit Nederland eenvoudig met de Wintersporttrein naar het Oostenrijkse Radstadt, waarna je met de taxi of transfer van de accommodatie in 20 minuten in Obertauern zit. De dichtstbijzijnde luchthaven is in Salzburg, dit is ongeveer een uur reizen. Gedurende de winter zijn er ook verscheidene touroperators die pendeldiensten aanbieden vanuit verschillende opstapplekken in Nederland.

Ski's huren met korting in Obertauern

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Obertauern met korting via:

Informatie over het skigebied

Obertauern

 • Mountain
  Piek 2313 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  1
 • Stoeltjesliften
  19
 • Sleepliften
  6
 • Funpark
  1
 • Langlaufen
  31 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  61 km
 • Moeilijk
  35 km
 • Zeer moeilijk
  4 km
 • Totaal
  100 km

Dorpen in Obertauern

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: