Wintersport Klösterle
Wintersport Klösterle. Foto: © Kärnten Werbung / Franz Gerdl
Skiën in Klösterle - Gerlitzen
Skiën in Klösterle - Gerlitzen. Foto: © Kärnten Werbung / Franz Gerdl
Skigebied Klösterle - Gerlitzen
Skigebied Klösterle - Gerlitzen. Foto: © Kärnten Werbung / Franz Gerdl
Klösterle in Gerlitzen
Klösterle in Gerlitzen. Foto: © Kärnten Werbung / Franz Gerdl
Wintersport Klösterle Skiën in Klösterle - Gerlitzen Skigebied Klösterle - Gerlitzen Klösterle in Gerlitzen

Klösterlebahnen is een skistation in het Oostenrijkse Karinthië. Klösterlebahnen, vaak ook Klösterle genoemd, hoort bij het skigebied van Gerlitzen. Dit is een familievriendelijk en compleet skigebied met 44 kilometer skipistes rondom de Klösterle Gipfel.

Klösterlebahnen is geen echt dorp, je vindt een aantal accommodaties in dit dal maar een echt dorp is het zeker niet. Er vertrekt hier een stoeltjeslift en er is een rode dal afdaling. Je vindt hier een prachtig kerkje en een aantal parkeerplaatsen. Het dichtstbijzijnde ‘echte’ dorp is Arriach en ligt op een paar minuten rijden met de auto of bus. Het skigebied is niet ontzettend makkelijk, maar de kinderen die al een beetje kunnen skiën gaan het hier geweldig vinden.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 1911 meter
  Dorp 1000 meter
 • Vanaf Utrecht
  1127 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  1
 • Stoeltjesliften
  7
 • Sleepliften
  7
 • Funpark
  1
 • Langlaufen
  16 km
 • Skiroutes
  15 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  11 km
 • Moeilijk
  28 km
 • Zeer moeilijk
  3 km
 • Totaal
  57 km

Op wintersport naar Klösterle

Klösterlebahnen ligt op 1000 meter hoogte. In deze regio is dat een behoorlijk sneeuwzekere hoogte. Het ligt ook bijna dubbel zo hoog als Annenheim, wat aan de andere kant van de Gerlitzen Gipfel ligt. Dit is tevens de naam van de berg waarop het skigebied ligt. Je vindt hier veel rode pistes, maar bij het dalstation in Klösterlebahnen liggen ook twee oefenliften met blauwe pistes. Het hoogste punt van het skigebied is 1911 meter hoogte, de top van de Gerlitzen Gipfel. Omdat veel skigebieden in Karinthië ver rijden zijn vanuit Nederland, tref je hier echt minder Nederlandse wintersporters. Gerlitzen ligt wel dichtbij de steden Villach en Klagenfurt, waardoor je in de weekends vaak wel veel dagjesmensen hebt.

Après-ski in Klösterle

Daar een echt dorp in Klösterlebahnen ontbreekt, vind je hier ook geen echte après-ski. In het skigebied Gertlizen vind je wel knusse berghutten met fantastisch eten voor een eerlijke prijs. Maar echt feesten, dat gebeurt hier niet. In Annenheim vind je een aantal leuke kleine bars en cafeetjes, maar alles kleinschalig en vrij tam.

Vervoer & Bereikbaarheid

Klösterebahnen ligt op 1119 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Dit is een behoorlijke afstand, veel verder dan veel skigebieden in Tirol of Voralberg. Maar, je kunt wel ontzettend veel over de snelweg rijden. Tot Villach heb je alleen maar snelweg, wanneer je de snelweg verlaat rijdt je in ongeveer twintig minuten naar Klösterlebahnen. Ook kun je met de Wintersporttrein vanuit Nederland direct naar Villach reizen, een transfer duurt ongeveer een half uur. Met het vliegtuig kun je indirect vliegen naar Klagenfurt, wat op ruim één uur rijden ligt. Of direct vliegen naar Salzbug, wat op ruim twee uur rijden ligt.

Ski's huren met korting in Klösterle

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Klösterle met korting via:

Toeristeninformatie

Contact toeristenbureau

Gerlitzen-Kanzelbahn-Touristik GmbH & Co. KG
Kanzelplatz 2 - A-9520 Annenheim
Telefoon: +43 (0) 4248 - 2722
Fax: +43 (0) 4248 - 2722 - 15
Wetterhotline: +43 (0) 4248 - 2722
Email: office@gerlitzen.com

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: