Wintersport Annenheim
Wintersport Annenheim. Foto: © Daniel Zupanc
Skiën in Annenheim
Skiën in Annenheim. Foto: © Daniel Zupanc
Annenheim - Gerlitzen
Annenheim - Gerlitzen. Foto: © Adrian Hipp
Annenheim
Annenheim. Foto: © Kärnten Werbung / Franz Gerdl
Wintersport Annenheim Skiën in Annenheim Annenheim - Gerlitzen Annenheim

Annenheim is een prachtig dorp aan de Ossiacher See in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië. Karinthië is voor Nederlanders verder rijden dan bijvoorbeeld Tirol of Voralberg, waardoor je hier echt aanzienlijk minder Nederlandse wintersporters treft.

Het nadeel is dat dit skigebied nabij een aantal grote steden ligt, waardoor het in de weekends best druk kan worden met dagjesmensen. Annenheim hoort bij het zeer familievriendelijke skigebied Gerlitzen wat in totaal 44 kilometer skipistes telt. Een bescheiden skigebied, maar wel heel compleet en waanzinnig gezellig. Vanuit Annenheim vertrekt een gondel welke je naar de top van de Gerlitzen Gipfel brengt. Het skigebied ligt rondom deze bergtop. Annenheim is klein maar je vindt er mooie accommodaties met een fenomenaal uitzicht over het meer.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 1911 meter
  Dorp 520 meter
 • Vanaf Utrecht
  1127 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  1
 • Stoeltjesliften
  7
 • Sleepliften
  7
 • Funpark
  1
 • Langlaufen
  16 km
 • Skiroutes
  15 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  11 km
 • Moeilijk
  28 km
 • Zeer moeilijk
  3 km
 • Totaal
  57 km

Op wintersport naar Annenheim

Annenheim ligt op 520 meter hoogte. Dit is best laag, en het ligt ook nog eens op een zuidhelling. Het dorp zelf is daarom ook niet altijd even sneeuwzeker. Annenheim heeft geen dal afdaling, dus dat is niet direct een probleem. De top van de Gerlitzen Gipfel is 1911 meter hoogte en dit is tevens het hoogste punt dat je in dit skigebied kunt bereiken. Het skiseizoen is van gemiddelde lengte, je kunt hier skiën van begin december tot eind maart. Uitzonderlijk is wel dat je hier al begin december terechtkunt. Je vindt hier overwegend rode pistes en een aantal blauwe. Het gebied is dus vooral geschikt voor wintersporters die al een beetje kunnen skiën, maar nog niet de behoefte hebben aan een supergebied.

Après-ski in Annenheim

Annenheim is rustig. In het dorp zelf vind je eigenlijk geen après-ski. Er zijn een paar kleine bars zoals Kanzelstub’n en Cafe Auszeit. Gerlitzen presenteert zich als familieskigebied dus feesten tot de zon opkomt, dat gebeurt hier niet.

Vervoer & Bereikbaarheid

Annenheim ligt op 1106 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Een flinke afstand, zeker voor een Oostenrijkse skibestemming. Toch is Karinthië ook echt zeker de moeite waard, juist omdat het voor Nederlanders verder weg is. Echter, na het verlaten van de snelweg ben je met vijf minuten in Annenheim. Ook kun je met de wintersporttrein vanuit Nederland direct naar Villach reizen, een transfer duurt slechts tien minuten. Het vliegveld van Klagenfurt ligt op een uur rijden maar heeft geen directe vluchten vanuit Nederland. De luchthaven van Salzburg ligt op twee uur rijden en heeft wel rechtstreekse vluchten.

Ski's huren met korting in Annenheim

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Annenheim met korting via:

Toeristeninformatie

Contact toeristenbureau

Gerlitzen-Kanzelbahn-Touristik GmbH & Co. KG
Kanzelplatz 2 - A-9520 Annenheim
Telefoon: +43 (0) 4248 - 2722
Fax: +43 (0) 4248 - 2722 - 15
Wetterhotline: +43 (0) 4248 - 2722
Email: office@gerlitzen.com

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: