Skigebied Valfréjus
Skigebied Valfréjus. Foto: ©OZ/HMV Valfréjus
Skiën in skigebied Valfréjus
Skiën in skigebied Valfréjus. Foto: ©OZ/HMV Valfréjus
Valfréjus
Valfréjus. Foto: ©OZ/HMV Valfréjus
. Foto: ©OZ/HMV Valfréjus
Skigebied Valfréjus Skiën in skigebied Valfréjus Valfréjus

In de Maurienne Vallei in de Franse Savoie zijn erg veel skigebieden welke vaak ook zeer geliefd zijn bij de Nederlandse wintersporters. De naam Valfréjus kent dan ook grote bekendheid in binnen- en buitenland. Zowel het dorp als het skigebied draagt de naam Valfréjus en je vindt hier 70 kilometer skipistes. Hiermee is het qua grootte een gemiddeld skigebied te noemen, echter vind je ook nog heel veel off-piste mogelijkheden.

In het dorp vind je een aantal ski-in ski-out accommodaties, maar ook als je wat verder weg zit is alles alsnog goed bereikbaar. Er vertrekt vanuit het dorp één skilift het skigebied in en ook is er een dalafdaling. Ook is er nog een kleine oefenlift met groene en blauwe oefenpistes, net als een rodelbaan.

Ligging skigebied Valfréjus

In Valfréjus vind je mooie accommodaties en ben je van alle gemakken voorzien. Er zijn appartementen en hotels en het dorp is best wel overzichtelijk qua grootte. Er zijn verschillende andere activiteiten te doen naast skiën, zo is er een spa in het dorp en een ijsbaan. Je kunt hier heliskiën, een nachtwandeling onder leiding van een gids maken, er is een airbag om allerlei capriolen en stunts te oefenen en een boardercross. Ook organiseren ze hier een ‘Raquette-Tartiflette’. Naast dat deze naam al superleuk klinkt, is het ook oprecht heel leuk om met raquettes te wandelen en de wandeling af te sluiten met een heerlijke tartiflette. Ook kun je in plaats van een ‘gewone’ skipas, een Eskimo Pas kopen. Met deze skipas kun je 5 dagen skiën in Valfréjus en 1 dag in een ander skigebied in de Maurienne Vallei.

Valfréjus is een dorp dat op 1550 meter hoogte ligt. Veel mensen die wel eens op wintersport geweest zijn naar het Italiaanse Piemonte, hebben de beruchte Valfréjustunnel gepasseerd. Het skigebied ligt als het ware ‘boven op’ deze tunnel. Het hoogste punt dat je kunt bereiken is Punta Bagna op 2737 meter hoogte. De hoogte maar vooral de geografische ligging maakt Valfréjus een zeer sneeuwzekere wintersportbestemming. Er valt hier sneeuw vanuit verschillende windstreken en daarnaast zijn er ook nog 80 sneeuwkanonnen om moeder natuur een beetje te ondersteunen, deze zijn voornamelijk voor de lager gelegen skipistes. Er is een behoorlijk hoogteverval maar dit zie je niet echt terug in de moeilijkheid van de pistes. Er zijn veel blauwe en rode pistes waardoor Valfréjus een prima bestemming is voor beginnende wintersporters. Tegelijkertijd vinden veel mensen uitdaging in het off-piste skiën, wat veelal vanaf Punta Bagna plaatsvindt. Het skiseizoen van Valfréjus begint medio december en duurt tot medio april.

Qua après ski zit je in Valfréjus niet slecht als je kijkt naar de andere bestemmingen hier in de Maurienne Vallei. Valfréjus is ook een familievriendelijk skigebied maar door de ongekende off-piste mogelijkheden komt hier ook een ander publiek. Tijdens (school)vakanties is het hier heel erg druk en zou je het skigebied beter vermijden. Er zijn een handvol bars in het dorp te vinden zoals Celtic Pub, Le Morricone en Le Snowburger. Verwacht geen uitgebreide feeste met bekende DJ’s, maar een gezellig drankje om de skidag voldaan af te sluiten is prima mogelijk in Valfréjus.

Valfréjus ligt op 1102 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Voor veel Franse wintersportbestemmingen is dat een doorsnee afstand. Echter, door de snelweg die in de Maurienne Vallei ligt, is Valfréjust best heel goed te bereiken. Ongeveer ter hoogte van Modane verlaat je de snelweg en rijd je in een kwartiertje naar het dorp Valfréjus. Het dichtstbijzijnde vliegveld is die van Chambéry en ligt op anderhalf uur rijden over de weg. Met de Ski-Thalys kun je tot het treinstation in Albertville reizen, een transfer naar Valfréjus duurt vijf kwartier. Gedurende de wintermaanden worden er verschillende busreizen naar de Franse Alpen georganiseerd door verschillende touroperators.

Ski's huren met korting in Valfréjus

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Valfréjus met korting via:

Informatie over het skigebied

Valfréjus

 • Mountain
  Piek 2737 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  1
 • Stoeltjesliften
  4
 • Sleepliften
  5
 • Funpark
  1
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  9 km
 • Normaal
  30 km
 • Moeilijk
  11 km
 • Zeer moeilijk
  20 km
 • Totaal
  70 km

Dorpen in Valfréjus

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: