Wintersport Orelle
Wintersport Orelle

In de Franse Savoie ligt het wintersport dorp Orelle. Een dorp dat officieel onderdeel uitmaakt van Les Trois Vallées, maar eigenlijk helemaal aan de uiterste zuidoostkant van Les Trois Vallées ligt. Maar met Val Thorens om de hoek, is Orelle een prima bestemming.

En de eerlijkheid gebied te zeggen dat het toch een beetje een race tegen de klok is om in één dag van Orelle naar Courchevel te skiën én weer terug, maar dat hoeft ook niet, want je kunt ook prima bij het deelgebied van Val Thorens blijven. Dan heb je geen 600 maar 150 kilometer pisten tot je beschikking. Ook is het mogelijk om een skipas te kopen tot Saint Martin de Belleville en Les Menuires, dan heb je 300 kilometer pisten tot je beschikking, wat voor de meeste wintersporters onder ons meer dan voldoende is.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 3200 meter
  Dorp 900 meter
 • Vanaf Utrecht
  1085 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  40
 • Stoeltjesliften
  34
 • Sleepliften
  107
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  40 km
 • Normaal
  277 km
 • Moeilijk
  231 km
 • Zeer moeilijk
  60 km
 • Totaal
  608 km

Op wintersport naar Orelle

Orelle ligt op 900 meter hoogte en dat is voor een Frans skidorp vrij laag. Dit zie je dan ook terug in de sneeuwzekerheid in het dorp zelf, maar dat is geen probleem. Orelle heeft dalafdaling en het skigebied van Orelle ligt heel hoog, boven de 2350 meter, dus aan sneeuw geen gebrek. Orelle ligt helemaal aan het uiteinde van Les Trois Vallées, in het zuidoosten. Dit betekent dat ontspannen naar helemaal de andere kant van het gebied skiën, naar Courchevel, een uitdaging is. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een skipas voor het deelgebied Orelle Val Thorens te kopen, of nog met Les Menuires en Saint Martin de Bellevile erbij. Ook dan heb je ruim genoeg te skiën van begin december tot eind april.

Après-ski in Orelle

Orelle is eigenlijk een soort overkoepelende term voor een handjevol Franse gehuchten. De gebouwen die er staan zijn eigenlijk wel mooi en authentiek maar van een (weelderige) après ski hebben ze eigenlijk nog nooit gehoord. Je kunt er wel schaatsen, sneeuwwandelen, of overdag 1300 meter over een zipline overbruggen. Wil je toch een gezellig drankje drinken in Orelle zelf, dan kun je dat het beste in de bar die onderaan de skilift zit, Bar Des 4 Vallées. Verder is er niet zoveel te doen qua traditionele après ski.

Vervoer & Bereikbaarheid

Plan je reis

Met een afstand van 1089 kilometer vanaf Utrecht is Orelle goed te bereiken met de auto. Je rijdt ook veel over de snelweg, alleen de laatste 10 kilometer niet. Vanuit Utrecht rijd je richting België over de A27 en A16 tot de grensovergang bij Hazeldonk. In België ga je richting Luxemburg over de E19, E411 en E25. Eenmaal in Luxemburg aangekomen volg je aldaar de A6 en A3 totdat je in Frankrijk bent. In Frankrijk volg je een heel lang stuk A31, om daarna de A6, A432 en A43 te volgen. Je verlaat de snelweg zo’n kleine 10 kilometer voor je eindbestemming, en die rijd je over de D1006 en D215C. Heel veel snelweg dus!
Als je een reis per auto toch een beetje te lang vindt kun je het beste vliegen naar Chambéry. Vanaf hier is het nog een uurtje (over veel snelweg) naar Orelle, wat dus goed te doen is met de bus of taxi. Per trein reis je het snelst naar Albertville, om daar met de bus of taxi ongeveer een uurtje onderweg te zijn naar Orelle

Ski's huren met korting in Orelle

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Orelle met korting via:

Toeristeninformatie

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: