Wintersport Valmeinier
Wintersport Valmeinier © A. Pernet
Valmeinier in de nacht
Valmeinier in de nacht © A. Pernet
Skiën in Valmeinier
Skiën in Valmeinier © A. Pernet
Valmeinier kindvriendelijk dorp
Valmeinier kindvriendelijk dorp © A. Pernet
Wintersport Valmeinier Valmeinier in de nacht Skiën in Valmeinier Valmeinier kindvriendelijk dorp

Valmeinier is een dorp boven de welbekende Mauriennevallei. Valmeinier is van zichzelf wel een redelijk authentiek (boeren)dorp, je vindt hier mooie accommodaties die voor Franse begrippen ook tamelijk ruim zijn. Boven Valmeinier vind je het skigebied Galibier Thabor met in totaal 160 kilometer skipistes. Het skigebied bestaat uit twee delen, dat bij Valloire en bij Valmeinier.

De beide delen zijn met elkaar verbonden. Het is best een groot skigebied met overwegend blauwe en rode pistes, maar door de omvang van het gebied is het toch ook een leuk skigebied voor de gevorderde wintersporter. In Valmeinier vind je voldoende (ruime) accommodaties, winkeltjes en restaurants. Hier geen lelijke betonblokken maar sfeervolle chalets.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2600 meter
  Dorp 1500 meter
 • Vanaf Utrecht
  1090 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  2
 • Stoeltjesliften
  17
 • Sleepliften
  11
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  32 km
 • Normaal
  66 km
 • Moeilijk
  38 km
 • Zeer moeilijk
  14 km
 • Totaal
  150 km

Op wintersport naar Valmeinier

Valmeinier ligt op 1500 meter hoogte. Er is ook een soort satellietdorp, Valmeinier 1800, waardoor het ‘oude’ Valmeinier ook wel Valmeinier 1500 genoemd wordt. Dit is een behoorlijk hoog gelegen dorp. Het zijn twee verschillende dorpen maar in de praktijk lopen ze inmiddels een beetje in elkaar over. Het skigebied Galibier Thabor is erg sneeuwzeker, onder andere door de hoogte. 70% van de skipistes ligt op 2000 meter hoogte of nog hoger. Het hoogste punt in het skigebied dat je kunt bereiken is bijna 2750 meter hoogte. Dit hoogste punt is een stukje nieuw ontsloten skigebied, er is hier een nieuwe lift geplaats en wat nieuwe pistes gecreëerd. Het piste aanbod is redelijk gevarieerd maar overwegend blauw en rood. Het skiseizoen begint eind december en loopt door tot medio april.

Après-ski in Valmeinier

Een biertje (of wijn natuurlijk) drinken direct na de skidag of juist na het diner, bijvoorbeeld bij de kroeg La Gwape, is in Valmeinier geen probleem. Echter, van echte après-ski is in dit dorp geen sprake. Dat geldt eigenlijk voor het gehele skigebied wel.

Vervoer & Bereikbaarheid

Valmeinier ligt op 1092 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Bijna elfhonderd kilometer, dat is een behoorlijke afstand. Na het verlaten van de snelweg A43 rijd je in twintig minuten naar Valmeinier. Dit laatste stuk is wel een behoorlijke klim, dus neem sneeuwkettingen mee en zorg ervoor dat je weet hoe je ze moet gebruiken. De luchthaven van Chambéry ligt op anderhalf uur rijden over de weg. Met de Ski Thalys reis je tot Albertville, een transfer naar Valmeinier duurt 70 minuten.

Ski's huren met korting in Valmeinier

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Valmeinier met korting via:

Toeristeninformatie

Contact toeristenbureau

Office de Tourisme De Valmeinier
« l’Ours Blanc » - 73450 VALMEINIER
Telefoon: +33 (0)4 79 59 53 69
Fax: +33 (0)4 79 59 20 05
Website: www.valmeinier.com
Email: info@valmeinier.com

Review over Valmeinier

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Groot skigebied door verbinding met Valloire. Onze kinderen hebben hier hun eerste skivakantie gehad. Ze hebben hier niet veel geleerd...de taal was een probleem en onze jongste zoon werd op zijn eerste skiles drie jaar. Erg jong. Frankrijk leuk nu onze kinderen 14 en 16 zijn. Kids kunnen nu supergoed skiën en deze plek gaan we ook zeker nog eens met ze bezoeken. Mooie brede pistes en prachtige vergezichten. Mooi voor gevorderen die kilometers willen maken. Apresski was toen niks. Appartementen staan op de pistes. Erg gemakkelijk.

Gemiddeld cijfer 8
Door Patricia Louws op 17 oktober 2017

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: