Skigebied Espace San Bernardo
Skigebied Espace San Bernardo Foto: © Julien Eustache

In het Franse Savoie ligt het dorp La Rosière, dat samen met het Italiaanse La Thuile een skigebied vormt. Dit skigebied draagt de naam Espace San Bernardo en telt maar liefst 152 kilometer skipistes. Een pareltje wat onder de Nederlandse wintersporter nog niet al teveel bekendheid kent.

Dit skigebied heeft twee dorpen. La Thuile aan de Italiaanse kant en La Rosière in Frankrijk. La Rosière is een Frans skidorp maar oogt sfeervol. Je vindt hier wél ski-in ski-out accommodaties maar geen onooglijke betonnen hoogbouw. La Rosière ligt op een zonnig hoogteplateau op maar liefst 1850 meter hoogte. La Thuile ligt een klein stukje verderop en lager, op ruim 1400 meter hoogte maar is eveneens zonnig. Beide dorpen hebben mooie gebouwen maar een echt gezellig dorpscentrum ontbreekt wel een beetje.  In het skigebied zijn ongeveer 20 kilometer langlaufloipen te vinden en er worden ook andere activiteiten georganiseerd. Zo is het mogelijk om met een gids op pad te gaan, of om te snowkiten. Zelfs heliskiën behoort tot de mogelijkheden. Espace San Bernardo is een skigebied voor de échte wintersport en minder voor allerhande aanverwante activiteiten.

Ligging Franse deel van het skigebied Espace San Bernardo

Espace San Bernardo is een zeer sneeuwzeker skigebied. Enerzijds wordt dit veroorzaakt door de hoogte, het skigebied ligt tussen de 1190 – 2800 meter hoogte, waarvan de meeste pistes toch ook boven die 2000 meter liggen. Daarnaast zorgt de geografische ligging ervoor dat dit skigebied sneeuw ontvangt vanuit twee kanten, dus dubbel zoveel kans op sneeuw. Tegelijkertijd zijn de dorpen La Thuile en La Rosière toch ook erg zonnig. Het beste van allebei. Espace San Bernardo is een skigebied voor de gevorderde skiër die niet al teveel waarde hecht aan après-ski. Dichtbij de dorpen zijn de pistes niet zo eenvoudig, dus voor families is dit gebied minder geschikt. Het skiseizoen duurt erg lang, van medio december tot eind april. Dit lange seizoen is onder andere te danken aan de uitbreiding van het skigebied rondom Mont Valaisan.

Doordat de dorpjes niet heel erg gezellig zijn, kom je hier niet voor een après-ski vakantie. Je vindt in beide dorpen wel een paar cafeetjes waar je direct na het skiën een drankje kunt drinken, maar echt feesten zit er hier niet in. In La Thuile is de gastronomie echter wel van hoog niveau, terwijl de prijzen meer dan vriendelijk zijn. Immers, dineren is ook een vorm van après-ski. Na het diner wordt het rustig. Dit geldt voor beide dorpen.

De bereikbaarheid van Espace San Bernardo is echter niet altijd even goed. Vanaf Utrecht ben je ongeveer 1050 kilometer onderweg met de auto. Voor La Rosière moet je na Seez gaan klimmen, maar dat is een hele serieuze klim met zeer veel haarspeldbochten. De reis naar La Thuile is iets minder bochtig. Er is een weg tussen beide dorpen maar deze is ’s winters gesloten. Het vliegveld van Chambéry ligt op twee uur rijden over de weg. De trein is voor dit skigebied een minder gunstig vervoersmiddel. Vanaf Bourg Saint Maurice ben je nog drie uur over de weg onderweg naar La Rosière. Voor La Thuile kun je naar Aosta maar dat is vanuit Nederland ook omslachtig. De auto blijft voor dit skigebied de beste optie.

Ski's huren met korting in Espace San Bernardo

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Espace San Bernardo met korting via:

Informatie over het skigebied

Espace San Bernardo

 • Mountain
  Piek 2800 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  1
 • Stoeltjesliften
  20
 • Sleepliften
  13
 • Funpark
  3
 • Langlaufen
  18 km
 • Skiroutes
  5 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  68 km
 • Moeilijk
  70 km
 • Zeer moeilijk
  14 km
 • Totaal
  157 km

Dorpen in Espace San Bernardo

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: