Wintersport skigebied Thollon les Mémises
Wintersport skigebied Thollon les Mémises
Thollon les Mémises
Thollon les Mémises
Skigebied Thollon les Mémises
Skigebied Thollon les Mémises
Pistes Thollon les Mémises
Pistes Thollon les Mémises
Wintersport skigebied Thollon les Mémises Thollon les Mémises Skigebied Thollon les Mémises Pistes Thollon les Mémises

Zuidelijk van het meer van Genève ligt het skigebied Thollon-les-Mémises, ook wel Thollon les Mémises genoemd. Dit is een bescheiden familievriendelijk skigebied in Frankrijk, nabij de Zwitserse grens. Thollon les Mémises telt in totaal 50 kilometer skipistes, in alle moeilijkheidsgraden.

Het skigebied is niet al te groot maar wel overzichtelijk waardoor het een geliefde bestemming is onder families/gezinnen met kinderen. Let er wel op dat ze hier niet zo toegespitst zijn op Nederlandse wintersporters. Dit komt de sfeer wel ten goede, maar is wel lastiger als je afhankelijk bent van de skischool en/of kinderopvang en geen Frans spreekt. Wanneer de kinderen al goed zelf een baantje kunnen skiën, is dit natuurlijk geen probleem.

Ligging skigebied Thollon les Mémises

Vanuit het dorpje Thollon les Mémises vertrekt een gondel het skigebied in. Thollon ligt op 922 meter hoogte, dit is voor een dorp zo dicht bij het meer van Genève toch best hoog. Het skigebied reikt tot een hoogte van ruim 1800 meter. Het totale hoogteverval is dus niet heel groot, maar zeker groot genoeg voor een gevarieerd piste aanbod. Blauw, rood en zwart: je vindt het hier allemaal. Wanneer je uit de gondel Mémises gestapt bent, vind je daar een kinderland maar ook een langlaufloipe en een mooie winterwandelweg. Vanaf elk punt in het skigebied heb je een prachtig, nee, fenomenaal uitzicht op het meer van Genève. Thollon zelf is niet zo’n groot dorp maar je vindt er wel alle voorzieningen die je tijdens je wintersportvakantie nodig hebt. Après-ski is hier niet zo aanwezig, maar dat komt vooral omdat het echt een familieskigebied is, dan is er gewoon niet echt behoefte aan uitgaansgelegenheden.

Voor wie niet genoeg heeft aan 50 kilometer skipistes kan een skipas kopen voor Les Montagnes d’Evian. Dit is een samenwerkingsverband tussen meerdere skigebieden langs de ‘kust’ van het meer van Genève. Met deze skipas kun je onder andere in Abondance en Bernex skiën. Les Montagnes d’Evian telt dan 100 kilometer skipistes. Deze zijn niet aaneengesloten, met de auto of bus pendel je tussen de gebieden. In Thollon les Mémises zelf kun je trouwens ook heel goed off-piste skiën, mits er natuurlijk genoeg sneeuw ligt. Op zich is het skigebied sneeuwzeker, maar het ligt natuurlijk niet ontzettend hoog dus het skiseizoen is niet heel erg lang. Vanaf de derde week december tot en met eind maart kun je skiën in Thollon les Mémises.

Wil je nou nóg meer pistekilometers maken dan kun je in de auto stappen richting Les Portes du Soleil. Je bent ongeveer een uurtje onderweg naar Les Portes du Soleil vanaf Thollon. Al met al vind met Les Montagnes d’Evian dichterbij ook voldoende uitdaging. En dat uitzicht.. dat verveelt nooit.
In Thollon zelf vind je ook nog een zwembad en op een paar minuten rijden vind je ook een Spa met water uit de Evian bron, je weet wel, van die flesjes water. In het dorp is ongeveer 20 kilometer winterwandelwegen.

Thollon les Mémises ligt op 926 kilometer rijden met de auto. De kortste en snelste route brengt je door Zwitserland, waar je natuurlijk een vignet voor nodig hebt. Ter hoogte van de plaats Villeneuve verlaat je de snelweg en rijd je in ongeveer drie kwarier naar Thollon les Mémises toe. Met de trein kun je geraken tot het dorp Saint-Gingolph. Een transfer naar Thollon les Mémises duurt iets meer dan een halfuur. Het vliegveld van Genève ligt op 1 uur en 11 minuten rijden over de weg. Thollon les Mémises is dus ook een geschikte shortski bestemming.

Ski's huren met korting in Thollon les Mémises

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Thollon les Mémises met korting via:

Informatie over het skigebied

Thollon les Mémises

 • Mountain
  Piek 2000 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  1
 • Stoeltjesliften
  3
 • Sleepliften
  11
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  20 km
 • Moeilijk
  30 km
 • Zeer moeilijk
  0 km
 • Totaal
  50 km

Dorpen in Thollon les Mémises

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: