Wintersport Morzine
Wintersport Morzine © Sam Ingles OT Morzine
Le Pleney - Morzine
Le Pleney - Morzine © Sam Ingles OT Morzine
Morzine - Portes du Soleil
Morzine - Portes du Soleil © Sam Ingles OT Morzine
Skiën in Morzine
Skiën in Morzine © Sam Ingles OT Morzine
Wintersport Morzine Le Pleney - Morzine Morzine - Portes du Soleil Skiën in Morzine

In de Haute Savoie in Frankrijk ligt het zeer veelzijdige Morzine. Morzine maakt deel uit van één van de grootste skigebieden ter wereld, Portes du Soleil. Morzine is een groot en veelzijdig dorp met liften naar weerskanten van het dal, je kunt richting Les Gets en naar Avoriaz.

Morzine is een allemansvriend: kinderen, beginners, jongeren, en ervaren skiërs, iedereen kan zijn draai vinden in Morzine. De gebouwen zijn niet allemaal authentiek maar het is ook zeker geen betonfabriek. Er is een gezellig dorpsplein en voldoende nevenactiviteiten voor als je een keertje geen zin hebt in skiën, of als het weer een keertje tegenvalt.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2466 meter
  Dorp 1000 meter
 • Vanaf Utrecht
  1011 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  14
 • Stoeltjesliften
  86
 • Sleepliften
  86
 • Funpark
  30
 • Langlaufen
  280 km
 • Skiroutes
  70 km
 • Makkelijk
  37 km
 • Normaal
  133 km
 • Moeilijk
  380 km
 • Zeer moeilijk
  100 km
 • Totaal
  720 km

Op wintersport naar Morzine

Morzine ligt op 1000 meter hoogte en voor een Frans skigebied is dit vrij laag. Dit geldt eigenlijk voor het hele gebied van Portes du Soleil. Qua oppervlakte en pistenkilometers is het enorm groot maar het ligt niet erg hoog. Je kunt maximaal tot 2500 meter hoogte skiën, bij Avoriaz. Het skiseizoen loopt van medio december tot medio april. Door de beperkte hoogte kan de sneeuwkwaliteit in het voor- en/of naseizoen een beetje minder zijn dan in hartje winter. Vanuit Morzine heb je prachtige liftverbindingen naar veel pistenkilometers waardoor je niet genoodzaakt bent om (veel) gebruik te maken van de skibus.

Après-ski in Morzine

De meeste dorpen die deel uitmaken van Portes du Soleil hebben niet echt een bruisende après ski, maar daar is Morzine de uitzondering. Het is een groot en veelzijdig dorp en dat zie je terug in de après ski. Er zijn gezellige kroegjes, maar ook hippe nachtclubs. Ze weten hier heel goed hoe je een feestje moet vieren. Naast deze klassieke après ski biedt Morzine ook tal van andere activiteiten aan, van heliskiën tot schaatsen, van ski joëring tot langlaufen en van yoga tot zwemmen, in Morzine hoef je je echt geen moment te vervelen.

Vervoer & Bereikbaarheid

Plan je reis

Met een afstand van 962 kilometer vanaf Utrecht is Morzine goed te bereiken met de auto. Je rijdt veel over de snelweg, alleen de laatste 72 kilometer niet. Vanuit Utrecht volg je de A12 tot Duitsland en aldaar volg je de Duitse A3 tot Frankfurt. Daar wissel je naar de A67, A6 en A5 tot de grensovergang met het Zwitserse Bazel. Vanuit Bazel volg je de A3, A2, A1, A12 en A9 tot het Zwitserse Villeneuve waar je de snelweg verlaat. De laatste 72 kilometer rijd je over de D1005 en D902 tot Morzine. Morzine ligt dicht bij de doorgaande weg.
De luchthaven van Génève is het beste bereikbaar als je met het vliegtuig op wintersport naar Morzine wil. Als je geland bent kun je met een bus of taxi de laatste 85 kilometer in een kleine twee uur afleggen. Het station van het Franse Cluses ligt op slechts 29 kilometer afstand van Morzine. Dus voor wie graag met de trein op wintersport gaat is Morzine een goede bestemming. In Cluses stopt de TGV en dan resteert er slechts klein uurtje naar Morzine.

Ski's huren met korting in Morzine

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Morzine met korting via:

Toeristeninformatie

Review over Morzine

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Morzine en Avoriaz samen vormen een geweldig gebied met zéér veel mogelijkheden voor tochten. Vele leuke en gezellige restaurantjes. Voor ieder wat wils! Voor de gevorderde skiër een must om een keer geweest te zijn!

Gemiddeld cijfer 8
Door Harm Jansen op 21 oktober 2017

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: