Wintersport La Chapelle d’Abondance
Wintersport La Chapelle d’Abondance

In de Haute Savoie in Frankrijk, nabij Abondance ligt La Chapelle d’Abondance. La Chapelle d’Abondance heeft enerzijds een eigen (klein) skigebiedje dat zich perfect leent voor gezinnen met (jonge) kinderen en beginners en anderzijds ook een liftverbinding (iets uit het dorp) met Châtel.

In een mum van tijd ben je in de andere delen van Portes du Soleil om heerlijke tochten te maken. In Portes du Soleil zijn er maar liefst 600 kilometer pistes om van te genieten, verdeeld over 13 dorpen. Het skigebied is niet helemaal aaneengesloten maar af en toe een kort ritje met de (goed georganiseerde) skibus is niet vervelend.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2466 meter
  Dorp 1000 meter
 • Vanaf Utrecht
  880 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  14
 • Stoeltjesliften
  86
 • Sleepliften
  86
 • Funpark
  30
 • Langlaufen
  280 km
 • Skiroutes
  70 km
 • Makkelijk
  37 km
 • Normaal
  133 km
 • Moeilijk
  380 km
 • Zeer moeilijk
  100 km
 • Totaal
  720 km

Op wintersport naar La Chapelle d’Abondance

La Chapelle d’Abondance ligt op 1020 meter hoogte en dat is voor een Frans skidorp niet zo hoog. Dit zie je dan ook terug in de sneeuwzekerheid. Portes du Soleil is een gigantisch uitgestrekt skigebied maar hoog ligt het niet, waardoor aan het begin en/of het einde van het skiseizoen de sneeuwhoogte en sneeuwkwaliteit. Het skiseizoen loopt hier van medio december tot medio april en je kunt hier tot ongeveer 2500 meter hoogte skiën. La Chapelle d’Abondance heeft zelf een klein skigebied wat bij het dorp hoort maar dat is niet direct aangesloten op dat van Portes du Soleil, een busritje of met je eigen auto is toch wel noodzakelijk om naar het grote skigebied te komen.

Après-ski in Chapelle d’Abondance

Ook hier is de après-ski niet zoals men dat van Oostenrijk gewend is . La Chapelle d’Abondance heeft een handjevol restaurantjes waar je heerlijk kunt genieten van (kaas)specialiteiten uit de (Haute) Savoie. Hossende en bierdrinkende groepen Hollanders zal je hier niet zo snel aantreffen. Het dorpje heeft ook een wijnmakerij, Mairie. Daarnaast kun je wel gezellig een drankje doen bij Gite l’Escalade in het dorpscentrum of bij Le Clos Savoyard nabij het dalstation van Crêt Béni.

Vervoer & Bereikbaarheid

Plan je reis

Met een afstand van 932 kilometer vanaf Utrecht is La Chapelle d’Abondance goed te bereiken met de auto. Er hoeft slechts een kleine 30 kilometer over binnenwegen gereden te worden wat de reis toch wel comfortabel maakt. Vertrekkende vanuit Utrecht rijd je naar Duitsland over de A12, en in Duitsland aangekomen volg je een lang stuk A3 tot Frankfurt. Na Frankfurt rijd je over de A67, A6 en A5 tot het Zwitserse Bazel. In Zwitserland rijd je over de A3, A2 en A1, langs onder andere Bern en Montreux. Daarna nog een stukje over de A9 totdat je nabij Monthey de snelweg inruilt voor de Zwitserse 201 en de laatste paar kilometer voor de Franse D22. De luchthaven van Génève ligt op ongeveer anderhalf uur van La Chapelle d’Abondance af, en dat is goed te doen met een buslijn of taxidienst. Als je liever met de trein gaat kun je het beste met de TGV naar het Franse Cluses rijden om daar op bus of taxi over te stappen voor het laatste uur richting je wintersportbestemming. Interbus gaat tijdens de wintermaanden elke vrijdag richting La Chapelle d’Abondance.

Ski's huren met korting in La Chapelle d’Abondance

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in La Chapelle d’Abondance met korting via:

Toeristeninformatie

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: