In de Franse Haute Savoie ligt daar het pittoreske Abondance. Abondance is een klein Frans bergdorpje met karakteristieke gebouwen, met veel houtwerk en natuursteen. De inwoners van Abondance leven grotendeels van de landbouw en de melkveehouderij.

Zij produceren namelijk de (wereld)beroemde Abondance kaas, afkomstig van de gelijknamige Abondance koe. Het dorp ligt aan het uiteinde (of het begin, het is net hoe je het bekijkt) van Portes du Soleil en is daarom een heerlijk rustige en romantische uitvalsbasis. Naast skiën en snowboarden is het ook mogelijk om met van die tennisrackets onder je schoenen door de sneeuw te wandelen, te langlaufen, naar het museum gaan of heerlijk te genieten in een spa. Abondance is klein maar erg compleet.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2466 meter
  Dorp 930 meter
 • Vanaf Utrecht
  880 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  14
 • Stoeltjesliften
  86
 • Sleepliften
  86
 • Funpark
  30
 • Langlaufen
  280 km
 • Skiroutes
  70 km
 • Makkelijk
  37 km
 • Normaal
  133 km
 • Moeilijk
  380 km
 • Zeer moeilijk
  100 km
 • Totaal
  720 km

Op wintersport naar Abondance

Abondance ligt op 930 meter hoogte wat voor een Frans skidorp niet zo hoog is. Dit zie je dan ook terug in de sneeuwzekerheid. Portes du Soleil is een enorm uitgestrekt skigebied  maar het reikt niet tot enorme hoogtes, waardoor aan het begin of einde van het skiseizoen de sneeuwhoogte en sneeuwkwaliteit nog wel eens tegen kan vallen. Het skiseizoen loopt hier van medio december tot midden april en je kunt hier tot een hoogte van ongeveer 2500 meter skiën. Abondance zelf is een klein boerendorpje met authentieke en romantische accommodaties. Het skigebiedje dat bij Abondance hoort is zeer klein en leuk voor kinderen. Om in Portes du Soleil te kunnen skiën zal je ongeveer een halfuurtje richting Châtel moeten rijden met (ski)bus of je eigen auto.

Après-ski in Abondance

Ondanks dat après-ski een woord is van Franse herkomst, is dat niet iets waar ze in Abondance in gespecialiseerd zijn. In de brede zin van het woord, is er van alles te doen in Abondance. Maar na het skiën je dag afsluiten met een pilsje in je ene hand en in de polonaise meezingen op foute muziek… dat zit er in Abondance niet in. Wat wel bijzonder is om even bij een melkveehouder langs te gaan om te kijken hoe ze de heerlijke Abondance kaas maken, om daarna richting een restaurantje te gaan waar ze heerlijke kaasfondue van Abondance kaas bereiden!

Vervoer & Bereikbaarheid

Plan je reis

Met een afstand van 938 kilometer vanaf Utrecht is Abondance goed te bereiken met de auto. Alleen de laatste 33 kilometer rijd je over binnenwegen, dus de reis is zeer goed te doen. Vanuit Utrecht vertrek je over de A12 richting Duitsland. In Duitsland aangekomen volg je een lang stuk A3 tot Frankfurt, dan neem je de afslag naar de A67, A6 en A5 die je uitrijdt tot de Zwitserse grensovergang bij Bazel. In Zwitserland rijd je over de A3, A2, A1, A12 en A9 om nabij Monthey de snelweg te verruilen voor de Zwitserse 201 en daarna de Franse D22, tot aan Abondance. Ga je liever met het vliegtuig naar je wintersportbestemming dan kun je voor Abondance het beste naar Genève vliegen. Dan resteert er nog anderhalf uur tot Abondance. Met de trein naar je wintersportbestemming heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Als dat je voorkeur treft kun je het beste naar het Franse Cluses reizen. Er resteert dan nog ruim een uur tot Abondance. Interbus rijdt tijdens de wintermaanden ook naar La Chapelle d’Abondance, dat is op slechts 7 minuten rijden van Abondance en dit laatste stukje kun je dan best met een taxi overbruggen.

Ski's huren met korting in Abondance

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Abondance met korting via:

Toeristeninformatie

Review over Abondance

Skigebied beginners
Skigebied gevorderde
Après-ski
Restaurants
Kindvriendelijk
Prijs/kwaliteit

Portes du soleil is een super skigebied. Af en toe een oud liftje, sleepliftje. Het Zwitserse deel is natuurlijk prijzig. eten afhankelijk van waar je zit en wat je uitgeeft. Je moet er een keer geweest zijn. Voor beginnende snowboarders zou ik eerder ergens anders heen gaan. Châtel is voor Franse begrippen leuk en daar zeg ik bij, er zijn leukere dorpen.

Gemiddeld cijfer 6
Door J. op 30 december 2018

Bekijk alle reviews

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: