Wintersport in Saint Gervais
Wintersport in Saint Gervais. Foto: © STBMA
Skiën in Saint Gervais
Skiën in Saint Gervais. Foto: © Karl Bourgois
Saint Gervais - Monts Rosset
Saint Gervais - Monts Rosset. Foto: © STBMA
Evasion Mont Blanc - Saint Gervais
Evasion Mont Blanc - Saint Gervais. Foto: © STBMA
Wintersport in Saint Gervais Skiën in Saint Gervais Saint Gervais - Monts Rosset Evasion Mont Blanc - Saint Gervais

In de Franse Haute Savoie ligt het bergdorp Saint Gevais Mont Blanc, veelal Saint Gervais genoemd. Het ligt tussen Megève en het welbekende Chamonix in. Saint Gervais heeft een enorm lange historie. Al in de tijd van de Romeinen werd Saint Gervais bewoond.

De Romeinen hielden van kuuroorden en badhuizen en daar wordt nu nog altijd van geprofiteerd. Saint Gervais hoort bij het skigebied van Evasion Mont Blanc dat maar liefst 400 kilometer skipistes telt. Niet elk skigebied is met skiliften aan elkaar verbonden maar met het goede (gratis) skibusnetwerk kun je overal komen. Zowel het formaat als het piste aanbod maken dit skigebied interessant voor gevorderde wintersporters, voornamelijk skiërs. In Saint Gervais vind je een ruim aanbod van allerlei accommodaties en voldoende restaurants, bars en winkels.

Informatie over het skigebied

 • Mountain
  Piek 2480 meter
  Dorp 575 meter
 • Vanaf Utrecht
  1009 km
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  15
 • Stoeltjesliften
  34
 • Sleepliften
  55
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  165 km
 • Moeilijk
  200 km
 • Zeer moeilijk
  80 km
 • Totaal
  445 km

Op wintersport naar Saint Gervais

Saint Gervais ligt op 850 meter hoogte. De hoogte van het dorp is redelijk bescheiden, zeker als je kijkt naar veel andere Franse skidorpen. Door de geografische ligging, aan de voet van de Mont Blanc, en door de ondersteuning van maar liefst 850 sneeuwkanonnen, is het skigebied toch behoorlijk sneeuwzeker. Het hoogste punt dat je kunt bereiken is de Aiguille Croche op 2487 meter hoogte. Het skigebied ligt niet ontzettend hoog, hierdoor vind je veel afdalingen tussen de bossen. Dit is enerzijds vooral heel mooi, maar zorgt ook voor beter zicht bij bewolkt weer. Het skiseizoen van Evasion Mont Blanc duurt van medio december tot medio april.

Après-ski in Saint Gervais

Er is in Saint Gervais genoeg vertier voor na het skiën, al zullen veel mensen dit niet après-ski willen noemen. Allereerst zijn er natuurlijk een aantal kuuroorden waar je na een inspannende skidag heerlijk kunt ontspannen. Daarnaast heb je nabij de (rode) dal afdaling een bar Oboose en meer richting het dorpscentrum nog wat bars zoals Pur Bar en La Grange à Doudoune. Het is niet dat je bars te keus en te keur hebt, maar ze zijn er zeker wel.

Vervoer & Bereikbaarheid

Saint Gervais ligt op 1013 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Deze afstand is goed te doen, vooral ook omdat je veel over de snelweg rijdt. Na het verlaten van de snelweg ben je slechts twintig minuten onderweg naar Saint Gervais. Het vliegveld van Genève ligt op een goed uur rijden over de weg. Met de Sneeuw Thalys kun je naar Albertville reizen. Je kunt hier of direct een transfer nemen naar Saint Gervais of overstappen naar het station nabij Saint Gervais. De transfers duren respectievelijk 70 minuten en 12 minuten.

Ski's huren met korting in Saint Gervais

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Saint Gervais met korting via:

Toeristeninformatie

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: