Wintersport skigebied Evasion Mont Blanc
Wintersport skigebied Evasion Mont Blanc
Evasion Mont Blanc - Les Contamines Montjoie
Evasion Mont Blanc - Les Contamines Montjoie
Evasion Mont Blanc - Megève
Evasion Mont Blanc - Megève
Evasion Mont Blanc - Saint Gervais
Evasion Mont Blanc - Saint Gervais. Foto: © STBMA
Wintersport skigebied Evasion Mont Blanc Evasion Mont Blanc - Les Contamines Montjoie Evasion Mont Blanc - Megève Evasion Mont Blanc - Saint Gervais

Frankrijk kent een aantal superskigebieden zoals Les 3 Vallées en Paradiski. Er is nog een superskigebied wat bij veel Nederlandse wintersporters niet direct als zodanig wordt herkend, namelijk Evasion Mont Blanc. Dit skigebied heeft meer dan 400 pistekilometers, verdeeld over een aantal kleinere skigebieden.

Niet elk skigebied is met liften aan elkaar verbonden, maar er is een goed netwerk van gratis skibussen die je heenbrengen waar je maar wil.

De bekendste dorpen van Evasion Mont Blanc zijn Megève, Combloux, La Giettaz en Saint Gervais. Waar deze dorpen zich onderscheiden van andere Franse skidorpen zijn hun uitstraling, sfeer en authenticiteit. De betonmolens zijn hier slechts voor de fundaties van de skiliften gebruikt, want je vindt hier bijna alleen maar sfeervolle (houten) chalets en hotels. Ook kennen veel dorpen zoals Megève en Saint Gervais een zeer lange historie, die al teruggaat tot in de Romeinen. Ook zijn deze dorpen een tijd heel geliefd geweest onder de Franse ‘rich and famous’ zoals ministers, bankiers en andere welgestelden. Het prijsniveau is hier dan ook best wel hoog, maar de kwaliteit is dat ook. Megève en Saint Gervais zijn de grootste dorpen met de meeste levendigheid en aanbod in accommodaties en aanverwante faciliteiten. La Giettaz is een klein en sfeervol alpendorp welke heel geschikt is voor gezinnen met kinderen. De meer ervaren wintersporter voelt zich thuis in het deelgebied Les Contamines; hier ski je veel boven de bomengrens en vind je meer sportieve afdalingen.

Ligging Evasion Mont Blanc

De dorpen van Evasion Mont Blanc liggen allen zo rond de 1000 meter hoogte, of daar net onder. Dit skigebied is niet onderscheidend als het om hoogte gaat. Het hoogste punt is de Aiguille Croche op bijna 2500 meter hoogte. Er zijn in het hele gebied 850 sneeuwkanonnen welke Frau Holle zo nu en dan een handje helpen. Samen met de geografische ligging is dit skigebied gemiddeld sneeuwzeker. Je vindt hier overwegend rode pistes, wat het een leuk skigebied maakt voor de gemiddelde wintersporter. Sommige deelgebiedjes hebben wat meer blauw of andere faciliteiten voor kinderen welke dan weer geschikt zijn voor gezinnen en/of families. Tijdens een gemiddelde winter kun je van medio december tot medio april skiën.

De après ski is vooral in Megève en Saint Gervais aanwezig. Hier vind je geen ordinaire toestanden met polonaises en Anton aus Tirol, maar je hebt bijvoorbeeld een rumbar en een pianobar, of een cocktailbar met exclusieve hapjes zoals oesters en caviaar. In Saint Gervais is ook een casino. Er zijn in de grotere dorpen echt wel bars en cafés te vinden voor een drankje na het skiën, maar verwacht geen dolle toestanden. In Les Contamines vind je wat meer laagdrempelige bars, gewoon met een biertje en een muziekje. Saint Gervais staat ook bekend om haar kuuroorden en andere wellnessoorzieningen. En eten, eten kun je hier bijzonder goed. Lokale restaurants serveren lokale gerechten van hoog niveau.

Evasion Mont Blanc ligt op ongeveer 1020 kilometer rijden met de auto vanaf Utrecht. Tot het Franse Sallanches rijd je over de snelweg, daarna ben je nog 20 tot 60 minuten onderweg naar je eindbestemming. Combloux en Saint Gervais zijn het beste te bereiken met de minste bergwergen en La Giettaz is het minst eenvoudig te bereiken, maar toch ook niet ontzettend lastig. Het internationale treinstation van Albertville ligt op minder dan anderhalf uur rijden over de weg, en nabij Saint Gervais is ook een groter treinstation. Het vliegveld van het Zwitserde Genève ligt op 60 tot 75 minuten rijden met de auto.

Ski's huren met korting in Evasion Mont Blanc

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Evasion Mont Blanc met korting via:

Informatie over het skigebied

Evasion Mont Blanc

 • Mountain
  Piek 2480 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  15
 • Stoeltjesliften
  34
 • Sleepliften
  55
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  165 km
 • Moeilijk
  200 km
 • Zeer moeilijk
  80 km
 • Totaal
  445 km

Dorpen in Evasion Mont Blanc

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: