Skigebied Queyras-Abriès

Het skigebied van Queyras is een samenwerkingsverband tussen een aantal kleinere skigebieden die in de Franse Zuidalpen liggen. Queyras ligt in het gelijknamige natuurgebied. In dit natuurgebied zijn meerdere kleinere skigebieden: Abriès, Aiguilles, Arvieux, Ceillac en Molines/Saint Véran

Samen vormen zij het skigebied van Queyras met 90 kilometer skipistes. De dorpen in Queyras hebben één ding met elkaar gemeen, ze zijn allemaal historisch, authentiek en bijzonder sfeervol. Er is veel aandacht besteed aan de mooie chalets en de balkons hebben veelal prachtig houtsnijwerk, dat kenmerkend is voor deze regio. De dorpen zijn stuk voor stuk prachtig. Massatoerisme kom je hier niet tegen en zul je niet snel veel Nederlanders tegenkomen.

Ligging skigebied Queyras-Abriès

Het skigebied van Molines/Saint Véran is de grootste van de regio met ongeveer 30 kilometer skipistes. Daarna komen de gebiedjes van Ceillac en Abriès met ongeveer ieder 20 kilometer pistes. Arvieux en Aiguilles zijn nog veel kleiner. Aiguilles is de ‘play-area’ van deze regio. Je vindt hier een ijsbaan, een airbag om allerlei gekke sprongen te kunnen maken, oefenliftjes, er worden lawinecursussen gegeven en ook kun je met een hondenslee door het dal scheuren.

Arvieux presenteert zich als een echt familiegebied met alle bijbehorende infrastructuur. Molines en Saint Véran brengen je tot grote hoogte en kent wat meer uitdagende pistes. Ceillac is in het bijzonder een prachtig dorp met dito skigebied. Je komt hier niet veel toeristen tegen, maar het is wel wat prijziger.

Wat deze regio tevens onderscheidend maakt is het feit dat je hier veel kunt langlaufen. In totaal is er 200 kilometer loipen in alle mogelijke moeilijkheidsgraden. Een andere highlight is het historisch aspect. Er is bijvoorbeeld een eeuwenoud fort, Fort Dauphine. Ook is er een bergpas waar Napoléon over gereisd zou hebben. Er is in deze regio ook bijzonder veel mogelijkheid om te freeriden, bijvoorbeeld tussen de bossen. Die bossen zijn hier kenmerkend. Ze zijn eeuwenoud en bestaan overwegend uit lariksen. Veel pistes liggen ook tussen deze bossen wat heel mooi is maar ook handig als het mistig of bewolkt is. Ook zijn er wel serieus ruige bergtoppen zoals de Pic de la Font Sancte die de 3300 meter overstijgt.

De dorpen in Queyras liggen op een hoogte van 1300-1600 meter, en Saint Véran zelfs op 2042 meter. De meeste pistes liggen zo rond de 2000 meter en in het skigebied van Molines/Saint Véran kun je tot een hoogte van 2830 meter skiën. Over het algemeen is deze regio wel sneeuwzeker, mede door de hoogte. Al ligt het natuurlijk wel wat zuidelijker en kan de zon, zeker in het najaar, wat meer invloed hebben. De skigebieden hebben tevens infrastructuur om kunstmatig te besneeuwen en de natuur hierin te ondersteunen. Het skiseizoen loopt normaliter van eind december tot en met medio maart.

Aan après-ski doen ze in Queyras wel, maar op een andere manier dan in Oostenrijk of de grote bekende Franse gebieden. Alles is hier rustig en gemoedelijk, een biertje een wijntje. Een fondue met een goed glas wijn tot een uurtje of tien. Goed, lang en laat tafelen is waar de Fransen goed in zijn en dat merk je hier heel erg.

Queyras heeft één groot nadeel en dat is de afstand vanuit Nederland. Met bijna 1200 kilometer ben je toch wel 13 uur onderweg. Dit komt mede doordat er in dit deel van het land niet zoveel snelweg is. Na het verlaten van de snelweg, nabij Grenoble, ben je nog drie uur onderweg naar de eindbestemming in Queyras. De luchthaven van Turijn zou een goede optie kunnen zijn, deze ligt op een kleine drie uur rijden. Echter, als je gebruik wil maken van het hele skigebied is de auto wel het handigste vervoersmiddel. Met de trein naar Queyras is mogelijk, maar niet per sé aan te raden door de vele overstappen en de lange reis.

Ski's huren met korting in Queyras-Abriès

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Queyras-Abriès met korting via:

Informatie over het skigebied

Queyras-Abriès

 • Mountain
  Piek 2450 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  0
 • Stoeltjesliften
  1
 • Sleepliften
  9
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  2 km
 • Normaal
  3 km
 • Moeilijk
  10 km
 • Zeer moeilijk
  1 km
 • Totaal
  16 km

Dorpen in Queyras-Abriès

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: