Wintersport skigebied La Forêt Blanche
Wintersport skigebied La Forêt Blanche
Wintersport La Forêt Blanche - Vars les Claux
Wintersport La Forêt Blanche - Vars les Claux
Wintersport La Forêt Blanche - Risoul
Wintersport La Forêt Blanche - Risoul
Wintersport skigebied La Forêt Blanche Wintersport La Forêt Blanche - Vars les Claux Wintersport La Forêt Blanche - Risoul

De Franse Alpen staan bekend om de superskigebieden. La Fôret Blanche is ook zo’n superskigebied, al is het zeker niet DE grootste. In dit skigebied, gesitueerd in de Franse Zuidalpen, kun je gebruik maken van 185 kilometer skipisten. Er zijn 3 dorpen verbonden met het skigebied. Risoul (1850), een praktisch wintersportdorp met alle voorzieningen binnen handbereik.

Vars les Claux, een vergelijkbaar praktisch dorp en Vars Sainte-Marie. Dit is een idyllisch en authentiek Frans bergdorp. Veel Franse skigebieden zijn behoorlijk aan de prijs, als het de accommodatie niet is dan is het wel het eten op en rond de pistes. Hier in La Fôret Blanche is dat gelukkig niet zo. Je krijgt veel waar voor je geld en bent na een bordje friet en een biertje niet meteen bankroet. De lift-infrastructuur is hier en daar wat verouderd maar je kunt de sleepliften prima vermijden.

Het dorp Risoul is gebouwd voor de wintersport, en dat zie je wel terug in de accommodaties. Echter, is hier wel enige aandacht besteed aan de esthetiek van het dorp. Er zijn veel natuurlijke materialen gebruikt in de bouw. Zo zie je veel houten balkons en natuurstenen daken. Tegelijkertijd rol je zo vanuit je accommodatie de skilift in en glijd je ’s avonds zo de après-ski of een restaurant in. De rit naar Risoul is een flinke klim, maar als je er eenmaal bent heb je de auto niet meer nodig.

Vars les Claux is qua uitstraling en voorzieningen vergelijkbaar met Risoul. Het is een goede locatie om van het hele gebied gebruik te maken en ook in dit dorp vind je alle voorzieningen binnen handbereik. Vars les Claux is iets makkelijker te bereiken dan Risoul, maar dat is ook wel logisch want het ligt iets lager.

Vars Sainte-Marie is zowel met een skilift als met twee dal afdalingen verbonden met het skigebied. Het dorp heeft een prachtige uitstraling en is historisch en authentiek. Vars Sainte-Marie is wel van alle gemakken voorzien maar je moet soms wel wat verder lopen dan in de andere dorpen, maar dit is natuurlijk inherent aan het feit dat dit geen nieuw gebouwd skidorp is.

Ligging La Forêt Blanche

Het skigebied is groot, weids en uitgestrekt maar wel bijzonder geschikt ook voor beginnende wintersporters. Door het grote aantal groene en blauwe afdalingen hoeven ook de beginners zich niet te vervelen en is er veel afwisseling. Het skigebied ligt tussen de 1650 en 2750 meter hoogte; dus er is een behoorlijk hoogteverval. Tegelijkertijd is dit skigebied ook sneeuwzeker omdat 83% van de pistes op en boven de 2000 meter liggen. Er zijn ook veel pistes tussen de bomen, wat prettig is als het niet zo zonnig is. Deze boomhellingen lenen zich ook om off-piste te gaan en La Fôret Blanche is dan ook erg geliefd onder de freeriders. Het skiseizoen loopt hier van begin december tot medio april.  Er zijn ook nog een aantal dorpen zoals Vars Sainte-Catherine en Saint-Marcellin. Deze dorpen zijn niet direct met een skilift verbonden met het skigebied maar er is een goed gratis systeem met pendelbussen en de accommodaties zijn hier mooi en het prijsniveau ligt iets lager.

In Risoul vind je de meeste après-ski. Het sleutelwoord is ‘gezellig’. Je vindt hier niet snel van die massale feesten die tot in de vroege uurtjes doorgaan maar er zijn zeker wel genoeg bars om tijdens een week wintersport elke dag even ergens anders te buurten. In Vars les – Claux vind je een paar après-ski gelegenheden maar niet zoveel. In Sainte-Marie is het lekker rustig.

La Fôret Blanche ligt op 1167 kilometer rijden vanaf Utrecht met de auto. Een behoorlijke afstand, al is dat voor Franse skigebieden niet ongewoon. Wanneer je de snelweg verlaten hebt, net na Grenoble, ben je nog bijna 3 uur onderweg naar je eindbestemming. Het eerste stuk is een goed begaanbare B-weg maar wanneer je ongeveer nog een uur voor de boeg hebt, krijg je te maken met klimmende kronkelende bergwegen. Het is dus belangrijk dat je sneeuwkettingen bij je hebt en ook weet hoe je ze moet gebruiken als het sneeuwt. Vooral de rit naar Risoul is pittig. Wanneer je wil vliegen naar La Fôret Blanche kun je naar de luchthaven van Grenoble vliegen en ben je daarna nog 3 uur onderweg naar je bestemming. Tijdens de winter worden er ook veel buspendeldiensten georganiseerd naar de Franse (Zuid)Alpen.

Ski's huren met korting in La Forêt Blanche

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in La Forêt Blanche met korting via:

Informatie over het skigebied

La Forêt Blanche

 • Mountain
  Piek 2750 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  2
 • Stoeltjesliften
  18
 • Sleepliften
  31
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  0 km
 • Normaal
  95 km
 • Moeilijk
  67 km
 • Zeer moeilijk
  18 km
 • Totaal
  180 km

Dorpen in La Forêt Blanche

Aanbevolen accommodaties van

Bizztravel

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: