Wintersport skigebied Auron - Saint Étienne de Tinée
Wintersport skigebied Auron - Saint Étienne de Tinée
Skishow in Auron - Saint Étienne de Tinée
Skishow in Auron - Saint Étienne de Tinée
Skigebied Wintersport skigebied Auron - Saint Étienne de Tinée
Skigebied Wintersport skigebied Auron - Saint Étienne de Tinée
Auron - Saint Étienne de Tinée
Auron - Saint Étienne de Tinée
Wintersport skigebied Auron - Saint Étienne de Tinée Skishow in Auron - Saint Étienne de Tinée Skigebied Wintersport skigebied Auron - Saint Étienne de Tinée Auron - Saint Étienne de Tinée

In de Franse Zuidalpen ligt het skigebied Auron – Saint Étienne de Tinée. Dit skigebied telt in totaal 135 kilometer skipistes. Het is een gebied dat niet ontzettend bekend is onder de Nederlandse wintersporters, omdat het bijzonder ver rijden is.

Echter, de luchthaven van Nice is zeer goed bereikbaar waardoor deze bestemming ineens een stuk aantrekkelijker kan worden.

Ligging skigebied Auron – Saint Étienne de Tinée

Er zijn twee dorpen direct verbonden aan het skigebied. Auron op 1600 meter hoogte en Saint Étienne de Tinée op 1150 meter hoogte. Auron is wat je mag verwachten van een Frans skidorp; het is bijzonder praktisch. Veel accommodaties zijn dichtbij de pistes en ook alle voorzieningen zoals restaurants en winkels zijn nooit ver weg. Het dorp is niet heel authentiek, maar ook geen betonfabriek. De accommodaties zijn niet overdreven ruim maar je betaalt er ook niet heel veel voor.

Saint Étienne de Tinée is een zeer oud (voor)middeleeuws stadje, met zelfs een eigen ziekenhuis. Het vertolkt een belangrijke rol in de regio als hoofdstadje. Het dorp is niet wat je verwacht van een alpendorp, het doet zelfs een beetje mediterraans aan. Het is erg sfeervol en met een skilift verbonden aan het skigebied.

Het skigebied reikt van iets minder dan 1600 meter tot ruim 2400 meter hoogte. Dit is niet laag, maar omdat het vrij zuidelijk ligt, is het niet extreem sneeuwzeker. Het dorp Saint Étienne de Tinée zal ’s winters ook niet altijd even sneeuwrijk ogen. In Auron is dat een stuk beter. Een gemiddeld skiseizoen duurt van eind december tot medio maart. Naast de klassieke skimogelijkheden is er ook een langlaufloipe van ruim een kilometer, een speciaal ingerichte plek om te sleeën, er is een familie funpark en er zijn twee kinderlandjes. Een zeer compleet skigebied dus.

In dit skigebied kun je je na het skiën prima vermaken, al zal een echte après ski sfeer ontbreken. In Saint Étienne de Tinée vind je voldoende bars en caféetjes maar door de ligging en het ontbreken van een dal afdaling vind je hier geen echte après ski sfeer. Qua restaurants is het hier trouwens ook dik in orde en ook is er een bioscoop. In Auron is dat hetzelfde, al zijn daar iets minder bars. Hier is wel een buitenzwembad waar je ’s winters heerlijk kunt dobberen met een prachtig uitzicht.

Er is ook een samenwerkingsverband met het skigebied van Isola 2000. Je kunt een skipas komen waarmee je dan ook een dag in Isola kunt skiën. Je moet wel zelf met de bus, auto of taxi er naartoe want er is geen direct liftverbinding. Het skigebied van Isola 2000 telt nog eens 120 kilometer skipistes, dus dit is zeker de moeite waard.

Auron – Saint Étienne is vanaf Utrecht ruim 1340 kilometer rijden met de auto. Een ontzettende afstand wat deze bestemming minder aantrekkelijk maakt. Auron presenteert zich echter als skigebied van de Côte d’Azur omdat Nice op zo’n anderhalf uur rijden ligt. Als je vanuit Nederland het vliegtuig naar Nice pakt, is het ineens een heel aantrekkelijke bestemming, zelfs voor een shortski. De trein is een minder praktisch vervoersmiddel voor dit skigebied.

Ski's huren met korting in Auron–St. Etienne

Wintersportmateriaal huren? Huur je ski's, snowboard of schoenen in Auron–St. Etienne met korting via:

Informatie over het skigebied

Auron–St. Etienne

 • Mountain
  Piek 2453 meter
 • Zomerskiën
  Nee
 • Gondels
  3
 • Stoeltjesliften
  9
 • Sleepliften
  6
 • Funpark
  0
 • Langlaufen
  0 km
 • Skiroutes
  0 km
 • Makkelijk
  10 km
 • Normaal
  54 km
 • Moeilijk
  44 km
 • Zeer moeilijk
  27 km
 • Totaal
  135 km

Dorpen in Auron–St. Etienne

Aanbevolen accommodaties van

Wij hebben de beste accommodaties voor je geselecteerd. Bekijk ze hieronder: