Kombibahn Mayrhofen, Zillertal
Kombibahn Mayrhofen, Zillertal. Maart 2019

Evelien op bezoek in het Zillertal - Fügen

Evelien Evelien

Afgelopen week was het zover. Mijn short-ski trip naar Fügen in het Oostenrijkse Zillertal. De eerste keer voor mij dat ik naar het Zillertal vertrok. Ik had er veel verhalen over gehoord en had er dan ook enorm veel zin in. Ik vloog met Transavia vanaf de luchthaven in Rotterdam. De sfeer is daar bijzonder relaxed.

De vlucht vertrok op tijd. Ook het landen in Innsbruck was relaxed en de bagage uit het vliegtuig kwam al snel.

Skigebied Mayrhofen nabij Möslbahn
Skigebied Mayrhofen nabij Möslbahn

Aankomst en eerste indruk

Tegen een uurtje of 2 in de middag arriveerde ik, na een taxirit van ongeveer drie kwartier, bij mijn hotel in Fügen. Het Zillertal ligt niet ontzettend hoog, dus het dal was al heel erg groen. Ondanks de enorme hoeveelheden sneeuw die er gevallen waren. Echter, wanneer ik om mij heen keek richting de bergen zag ik al best veel wit, dus zorgen maakte ik me zeker niet. Ik ben die middag nog naar Kaltenbach gereisd om mijn skipas op te halen. Hier trof ik een bijzonder gezellige situatie aan onder bij de gondels. Verschillende après-ski gelegenheden en zeer veel Nederlanders. Ikzelf houd persoonlijk niet heel erg van après-ski, maar ik kan wel begrijpen waarom dit geliefde wintersportbestemmingen zijn onder de Nederlanders.

Eerste skidag

Op dinsdag ben ik naar Mayrhofen gereisd. Vanuit Fügen vertrekken gedurende de hele dag skibussen naar Hochfügen, al vanaf 8 uur in de ochtend. Echter, Mayrhofen is de andere kant op en dan is het openbaar vervoer iets minder handig geregeld. Het hotel waar ik verbleef was echter zo vriendelijk dat ze mij iets voor achten naar het station van Fügen hebben gebracht. Mijn hotel was nabij de Spieljochbahn en dan is lopen naar het station eigenlijk niet te doen. Elke 30 minuten rijdt de Zillertalbahn, een dieselboemeltrein, door het hele Zillertal. Beginnend in Jenbach en eindigend in Mayrhofen. Wanneer je een meerdaagse skipas hebt, mag je zonder bijbetaling gebruik maken van deze treinverbinding. Na ongeveer een half uurtje was ik op het station in Mayrhofen. Hier rijden de hele dag ook af en aan bussen naar allerlei skistations. Ik wilde graag naar de Penkenbahn, om in het Penken-gebied van Mayrhofen te gaan skiën. Ik trof bij de bushalte al direct weer veel Nederlanders aan, en dat was bij de skilift niet anders. Het was wel redelijk druk, omdat het dinsdag heel mooi weer was, na een aantal dagen bewolking en, verse sneeuw. Voor de tijd van het jaar vond ik het heel druk, maar echt wachttijden bij de liften waren er niet. Ja, 5 minuutjes of zo.

6sesselbahn Gerent in Mayrhofen
6sesselbahn Gerent in Mayrhofen

Normaal ga ik vaak skiën in Zwitserland en soms Italië en bijna nooit in Oostenrijk. Voor mij is het dus een beetje andere wereld. Ik vond het gebied van Mayrhofen behoorlijk uitdagend. Ik zag wel veel wintersporters die eigenlijk nog wat meer moesten oefenen voordat ze zich op een veilige en verantwoorde manier van de berg konden bewegen. Op de beruchte Harakiri zag ik ze bijvoorbeeld ook vallen bij bosjes. Ik heb geluncht in de Schneekarhütte. Hier serveren ze gerechten met producten van hun eigen boerderij in het Zillertal. Het was daardoor wel ietsjes duurder, maar duur vond ik het alsnog niet, maar ik ben natuurlijk Zwitserse prijzen gewend. Ik heb tot net na drie uur geskied en ben toen weer met de Penkenbahn naar het dorp gegaan, met de bus naar het station en met de trein terug naar Fügen. Aldaar kwam ik erachter dat de bus die weer terug naar Fügen en Hochfügen gaat, net 5 minuten weg was, en dat het de laatste bus was. Ik belde mijn hotel en met tien minuutjes zat ik weer lekker in de taxi. Waanzinnige topdag gehad, en in de dinerzaal van het hotel zag ik heel veel rode gezichten van de zon, dus ik was niet de enige die van de dag genoten had :-)

Afdaling 47 - Mayrhofen
Afdaling 47 - Mayrhofen

Tweede skidag

Woensdags was het bewolkt, was er in het dorp natte sneeuw en op de berg verse sneeuw. Het zicht was best wel beroerd dus ik ben eerst een tijdje tussen de bomen gebleven op de Spieljoch, de huisberg van Fügen. De Spieljoch is de berg waar bijna alle kinderen uit het Zillertal leren skiën. Er is een supermoderne en comfortabele 10-persoons gondel vanuit het dorp, een moderne 6-zit stoeltjeslift en een ouderwetse 3-zits stoeltjeslift naar de Onkeljoch. Vanaf de Onkeljoch kun je een prachtige lange zwarte afdaling doen, nummer 3 ‘Geols’. Ik vond de afdaling meer donkerrood, maar dit kwam ook omdat het heel rustig was omdat veel mensen deze afdaling links laten liggen. Er is ook een schattige berghut langs die afdaling, Jausenstation Geols. Hier heb ik prima gegeten en ik vond het spotgoedkoop. Onderaan deze afdaling vind je een 8-persoons gondel én een pendelbus naar Hochfügen.

Uitzicht vanuit de Spieljochbahn in Fügen
Uitzicht vanuit de Spieljochbahn in Fügen

Die heb ik na de lunch genomen om een kijkje in Hochfügen te nemen. Hochfügen ligt natuurlijk een stuk hoger dus minder bomen en meer sneeuw. Het zicht was hier echt wel slecht, ik begon aan de kant van Kaltenbach maar ben daarna meer richting de andere kant gegaan. Daar was een gondel en een supermoderne verwarmde stoeltjeslift. Er stond veel wind. Tegen het eind van de middag klaarde het op en heb ik nog een paar mooie baantjes met goed zicht geskied. Er vertrekken voldoende skibussen vanuit Hochfügen terug naar Fügen. Je vraagt of de chauffeur wil stoppen bij jouw hotel en dat gebeurt dan ook. Fantastisch geregeld.

Derde skidag

Donderdags heb ik de eerste gondel gepakt, omdat ik om 16:00 uur weer naar de luchthaven moest gaan. Ik heb de afdaling naar het middenstation van de Spieljochbahn gedaan en daarna via de Onkeljoch en Geols naar Hochfügen gegaan. Hier heb ik daarna met de Zillertal Express de oversteek naar het skigebied van Kaltenbach gemaakt. Er stond veel wind maar alle liften draaiden. Af en toe wat zachter maar het was meer dan prima. Ik heb in heel Kaltenbach een beetje geskied, ik heb alleen de dal afdalingen links laten liggen. Door de hogere temperaturen is de sneeuw lager echt minder mooi en kwam je vaak was blubber tegen. In Kaltenbach was het echt veel drukker dan in Fügen en Hochfügen maar door de hypermoderne en snelle liften heb je geen wachttijden bij de liften.

Skigebied Kaltenbach, uitzicht op skigebied Zell am Ziller
Skigebied Kaltenbach, uitzicht op skigebied Zell am Ziller

De verhouding tussen hoe snel mensen afdalen en hoe snel de liften zijn, is perfect in balans. Ik ben gaan lunchen in de Platzlalm, Kaiserschmarrn, want dat hoort natuurlijk als je in Oostenrijk bent. Ik vond dit een heel fijn restaurant. En tevens heel goed betaalbaar. Ik heb daarna de liften opgezocht die ik nodig had terug te komen in Hochfügen. Dit ging eigenlijk verrassend snel. Ik had er wel een uur voor uitgetrokken in mijn tijdsplanning maar met minder dan de helft was ik alweer in Hochfügen terug vanaf de Platzlalm. Daarna heb ik nog een paar pistes in Hochfügen geskied. Toen de shuttlebus naar Geols genomen en ik heb de dal afdaling naar Fügen gedaan. Dat was wel ploegen, want na het middenstation was het slush en nog eens slush. Maar, ik heb mezelf overtroffen en het er goed vanaf gebracht. Ik heb mijn skipas ingeleverd en mijn ski’s teruggebracht en kijk met een verschrikkelijk goed en voldaan gevoel terug op mijn short-ski in Fügen.

Auteur

Evelien
Evelien

Ik ben geregeld in de bergen te vinden. De skigebieden rond Zermatt en Saas-fee kom ik al van jongs af aan. Schrijven en bloggen over wintersport doe ik al sinds de start van Wintersport Live
Favoriete bestemmingen: Zermatt, Grächen, Saas-Fee

Reacties