zellamseeXpress dalstation
zellamseeXpress dalstation

De zellamseeXpress van Viehhofen naar Schmittenhöhe

Wintersport Live Wintersport Live

Sensationeel wordt de verbinding tussen Viehhofen en Schmittenhöhe, wat in feite de skigebieden tussen Saalbach-Hinterglemm (Viehhofen) en Kaprun-Zell am see (Schmitten) met elkaar verbindt. Het laatste deel van het project heet "Sektion I" wat zorg gaat dragen voor een aanééngesloten verbinding tussen beide gebieden.

In een liftritje van slechts 2,7 minuten ga je van het dal op 827 meter vlak naast Viehhofen naar het middelstation op 1.115 meter, alvorens je 'overstapt' op het Section 2 deel van de zellamseeXpress. Eenmaal boven kom je uit bij het bergstation vlak naast de Schmittenhöhe met een directe verbinding naar Zell am See en uiteindelijk ook Kaprun. In theorie zou dus inhouden dat je vanaf Fieberbrunn naar Zell am See kunt skiën... that would be nice! :)

Schmittenhöhe - zellamseeXpress
Schmittenhöhe - zellamseeXpress

De nieuwe 10-persoonsgondel die de naam Zell am See Xpress 'section1' gaat heten. In de praktijk komt dit neer op de Zell an See Xpress en zullen de wintersporters niet snel de benamingen Section 1 en Section 2 meer gaan benoemen. De gondel is volgens de standaarden anno 2019 van alle gemakken voorzien. 25 gloednieuwe gondels komen er te hangen over een traject van 535 meter met een vervoerscapaciteit van maximaal 2.800 wintersporters per uur.

De oplevering van de nieuwe kabelbaan staat gepland voor december 2019. En zou dus volledig operationeel moeten zijn voor komend wintersportseizoen.

zellamseeXpress section 1
zellamseeXpress - Section 1

De bouw van section 1

De bouw van het dalstation en de daarbij horende constructies is inmiddeld een maand onderweg en begint langzaam maar zeker vorm te krijgen.

Bouwwerkzaamheden zellamseeXpress section 1

Bouwwerkzaamheden zellamseeXpress section 1

Check in onderstaande impressie de nieuwe, complete, Zell am See Xpress:

Kijk voor meer informatie en de voortgang van het project op: www.schmitten.at/en/winter/ski-area/zellamseeXpress

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties