Wintersport in Landal Brandnertal
Wintersport in Landal Brandnertal

Wintersport Landal Brandnertal

Wintersport Live Wintersport Live

De pistes voor de deur, de skilift op enkele meters van het appartement, de oefenweide op een steenworp afstand en een schitterend skigebied letterlijk in de achtertuin van je accommodatie. Wat wil je nog meer? Landal Brandnertal is de ideale bestemming voor een wintersportvakantie met de hele familie.

Landal heeft in de categorie Ski Life diverse parken in Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië. Wintersport Live was in januari te gast in 1 van deze parken; Landal Brandnertal.

Wintersport is ons lust en ons leven en alle medewerkers van Wintersport Live zijn dan ook met grote regelmaat te vinden in de Alpen. Maar waar wij ‘normaal’ naar toe gaan voor een bestemmingsbezoek zijn skigebieden als snow space Salzburg, Saalbach-Hinterglemm en SkiWelt. Dit keer doen we het eens heel anders. Nadat we gehoord hadden over het concept van Landal Ski Life, leek ons dit een ideaal moment om voor het eerst de kinderen mee te nemen op Wintersport. En daar gingen we op pad met twee gezinnetjes met kinderen van 3 jaar, 2 jaar en 7 maanden. Na een relatief korte rit (van 880 km vanaf Utrecht) kwamen wij aan op onze bestemming; Landal Brandnertal in het gelijknamige skigebied van Brandnertal.

Skigebied Brandnertal
Skigebied Brand - Brandnertal
Skigebied Bürserberg
Skigebied Brand - Bürserberg

Ondanks dat we natuurlijk de pistekaart goed hadden bestudeerd voor ons vertrek, wisten we niet goed wat we moesten verwachten van dit relatief kleine skigebied. Wij zijn de grote jongens gewent van meer dan 200 km aan pistes. Nu hadden we ‘slechts’ 55 km tot onze beschikking. Is dat wel leuk? Ben je dan niet op dag 3 al volledig uitgekeken op de pistes? Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Nee! Dat bleek gelukkig niet het geval. Eens te meer bleek maar weer dat vooral de kwaliteit van de lengte van de pistes de belangrijkste onderdelen van het gebied zijn. En die waren meer dan prima.

Pistekaart Brandnertal
Pistekaart Brandnertal

De 2 pieken liggen op circa 2000 meter en aangezien je tot het dal van 800 meter kunt skiën vanaf de top, is dat meer dan voldoende voor mooie afdalingen. Natuurlijk doe je op een gegeven moment vaak dezelfde piste aan, daar ontkom je niet aan. Maar de variatie en de kwaliteit van de pistes in Brandnertal waren prima waardoor het relatief kleine aantal pistes niet als vervelend werd ervaren.

Ski in – Ski out

Voor de liefhebber van zogenaamde Ski in-Ski out resorts is Landal Brandnertal de perfecte oplossing. Met een skilift letterlijk voor de deur en de piste die langs het park loopt, is het zeulen met materiaal er hier niet bij. Dit is voor jezelf al fijn, maar ideaal natuurlijk ook voor de kleintjes die mee zijn. De ski’s kun je aan doen, zodra je de deur van je appartement uitloopt. Je staat vrijwel direct op de piste om verder met de dalafdaling naar Bürserberg te skien of op direct in de Einhornlift te stappen.

Landal Brandnertal - Dalafdaling Bürserberg
Landal Brandnertal - Dalafdaling Bürserberg
Landal Brandnertal - Skigebied
Landal Brandnertal – Skigebied

Faciliteiten Landal Brandnertal

Een klein dorp op zich. Zo kun je dit park het best omschrijven. Alle faciliteiten zijn in de buurt en aan alle ingrediënten voor een heerlijke wintersportvakantie is gedacht. Broodjes service, eigen skiverhuur, klein winkeltje voor wie niet helemaal naar het dorp wilt voor een kleine boodschap. Voor de kleinste onder de wintersporters heeft Landal een eigen Bolo kidsclub is er een bioscoopzaaltje en natuurlijk niet te vergeten een zwembad, met een indrukwekkend mooi uitzicht over de dalafdaling. De skiërs komen letterlijk langs je geskied wanneer jij lekker ligt te dobberen in het skigebied.

Wanneer je appartement huurt op het park, krijg je een plek toegewezen in de ondergrondse garage. Wel zo fijn als het vriest en sneeuwt. Je auto staat veilig en warm gestald.

Landal Brandnertal – Kinderentertainment
Landal Brandnertal – Kinderentertainment

Oefenweide

Eigenlijk zijn alle onderdelen aanwezig op dit park waar je normaal gesproken voor op pad moet. Zelfs de skiverhuur ligt direct op het park. Slechts één kleine tip, zorg er voor dat je voldoende boodschappen meeneemt de berg op. Want ondanks dat het park zelf een klein winkeltje heeft, is hier niet alles te vinden. De dichtstbijzijnde supermarkt ligt in Bürserberg, op ongeveer 15 minuten rijden. Op zich geen enkel probleem, maar het weggetje naar het park kan soms wat uitdagend zijn, zeker met sneeuwval. En dan is het fijn dat je zo min mogelijk deze weg op en af hoeft.

Landal Brandnertal - Schiraum
Landal Brandnertal – Schiraum

Kinderparadijs

Wanneer je in Landal Brandnertal bent dan valt je één ding meteen op. Het hele 'park' is een waar kinderparadijs. Over elk onderdeel is nagedacht om een zo optimaal mogelijke situatie te creëren voor kinderen. Zo is er een zwembad met kinderbad een grote reactieruimte voor kinderen van 0 tot 4 jaar en zelfs gratis kinderopvang voor de dagen dat papa en mama met zijn tweeën zelf een tochtje willen maken.

Landal Brandnertal - Zwembad
Landal Brandnertal - Zwembad

Een ander heerlijk aspect aan dit park is dat letterlijk alles dichtbij is. Geen langdurig gesjouw met ski's en gesjok op skischoenen. Vooral voor de kleintjes is dit natuurlijk heerlijk. Je stapt uit je appartement, loopt een paar meter en staat meteen op de oefenweide. Dus wanneer de kids moe zijn, ziek zijn of moeten plassen ben je met een paar minuutjes weer terug op je appartement. En ik denk dat alle ouders onder ons weten hoe fijn dat is!

Het park verzorgt skilessen voor kinderen vanaf 3 jaar. Dit gebeurt op de oefenweide voor de deur, die geheel is ingericht voor kleine kinderen.

Landal Brandnertal - Kinderparadijs
Landal Brandnertal – Kinderparadijs
Landal Brandnertal - Oefenweide
Landal Brandnertal - Oefenweide

Lijkt Landal Bürserberg jou ook een prima wintersportbestemming voor de familie. Kijk dan hier voor informatie: www.landal.nl/parken/brandnertal

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties