Seizoensopening Val Thorens
Seizoensopening Val Thorens

Val Thorens - Opening van het skigebied op 18 november

Wintersport Live Wintersport Live

Het winterseizoen van 2017-2018 begint. Gezien de bijzonder gunstige weersomstandigheden met lage temperaturen en voldoende sneeuwval, welke verder aangevuld wordt door de productie van kunstsneeuw, opent het skigebied van Val Thorens al onder goede condities op zaterdag 18 november.

De pistendienst en de SETAM verwachten 70% van de skiliften te zullen openen. De lijst met geopende pistes wordt volgende week bekend gemaakt.

Deze opening is alvast een goede generale repetitie voor alle dienstverleners van het skigebied voor het grote openingsevenement ’’La Grande Première" op 25 en 26 november. Alle teams van het skigebied doen hun uiterste best om een zo groots mogelijke opening te organiseren.

Val Thorens opent zijn deuren op 18 november
Val Thorens opent zijn deuren op 18 november

Frédéric Bonnevie, directeur van de pistendienst van Val Thorens: ‘’De situatie is goed met een nieuw front dat voor komend weekend verwacht wordt, met 40 tot 60 cm sneeuwval in Val Thorens. De pistenbullies zijn reeds actief aan het werk om een sneeuwdek van hoge kwaliteit te prepareren voor het gehele seizoen.’’

Sneeuwhoogte op 10 november 2017: 40 cm op 2.300 meter hoogte, 70 cm op 3.200 meter hoogte

De Grand Premiere op 25 en 26 november 2017:

Dit jaar organiseert Val Thorens het mooiste (en tevens eerste) openingsevenement voor alle skiliefhebbers om de opening van de pistes te vieren. Zoals tijdens een echte filmpremiere wordt het rode tapijt uitgerold voor de bezoekers, die kunnen genieten van de vers geprepareerde pistes en een weekend dat geheel in het teken staat van een goed humeur!

Op het programma: gratis uitproberen van het nieuwste skimateriaal van meer dan 60 merken, een mini snow park, big air bag, carving zone, spellen, happy hours en talrijke cadeautjes om te winnen gedurende dit kleurrijke en feestelijke weekend.

 

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties