Duijvestein Winterstore
Schindlergratbahn Ski Arlberg
Schindlergratbahn Ski Arlberg

10-persoons Schindlergratbahn in Ski Arlberg

Wintersport Live Wintersport Live

Na 40 succesvolle en mooie jaren is de karakteristieke 3-persoons stoeltjeslift; de Schindlergratbahn naar de Schindlertop in het skigebied van Ski Arlberg, vervangen voor een nieuwe gondelbaan met maar liefst 68 gondels (cabines). In elke gondel kunnen maximaal tien personen.

Het spreekt voor zich dat de nieuwe gondel, op dit soms zeer drukke punt in het skigebied, gaat zorgen voor een snellere doorvoer van de wintersporter. De nieuwe gondelbaan kan maximaal 2.800 mensen ver uur vervoeren. Wat ongeveer 4 keer zo veel is als de oude 3-persoons stoeltjeslift.

Feiten over de nieuwe Schindlergratbahn:

Systeem: 10-persoons Einseilumlaufbahn
Dalstaation: 2.035 m
Zwischenausstiegstation 2.643 m
Bergstation: 2.579 m
Maximaal vervoersbereik. Personen per uur: 2.800
Duur van de gondelrit: 7,65 min
Snelheid: 6 m/s

De nieuwe gondel komt ongeveer 30 meter ten Zuiden van het vorige basisstation te liggen. Hierdoor wordt het voor de gasten makkelijker om direct op de piste uit te komen zonder een (klein) stukje te hoeven prikken voor de skiërs en lopen voor de snowboarders.

De pistes rond Valluga worden nog makkelijker te bereiken, wanneer je niet bij het 'tussenstation' uitstapt, maar nog 420 meter blijft zitten kom je bij het nieuwe bergstation uit en kun je zeer gemakkijk de Valluga sleeplift in.

Lees meer over het skigebied van Ski Arlberg.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties