Salzburger Saalachtal - Lofer
Salzburger Saalachtal © Almenwelt Lofer

Wij stellen aan je voor: Salzburger Saalachtal

Wintersport Live Wintersport Live

In Oostenrijk vind je een paar bestemmingen waar die nog niet bekend zijn bij het grote publiek. Vaak zijn dit de pareltjes waar je naar op zoek bent. Ongerepte natuur, geen drukte op de piste en vaak leuk voor het hele gezin. In het noorden van het Salzburgerland ligt zo'n pareltje. Daarom stellen we aan je voor: Salzburger Saalachtal.

In deze 7-luik stellen wij 7 unieke bestemmingen aan je voor in het Salzburgerland. De één ken je wellicht al en de andere is misschien nieuw voor je. Maar het zijn stuk voor stuk juweeltjes in het Salzburgerland.

Extra gaaf is dat het Salzburgerland in samenwerking de 7 unieke bestemmingen, maar liefst 7 wintersportvakanties weggeeft. Gewoon, omdat zij graag willen dat jij deze bestemmingen ook ervaart. Wij vertellen je in elk artikel van het 7-luik plaatsen over de bestemming én over de winaktie.

Wij stellen aan je voor: Salzburger Saalachtal in het Salzburgerland

In Pinzgau, het meest westelijke deel van de streek Salzburg vlak bij de Duitse grens, vind je de regio Salzburger Saalachtal. In de regio Salzburger Saalachtal vind je twee skigebieden. De eerste is Almenwelt Lofer en de tweede is skigebied Heutal-Unken. In totaal zijn er 14 liften en is er 57 kilometer aan piste. De twee gebieden liggen op ongeveer 20 minuten rijden van elkaar. De gebieden staan bekend als gezinsvriendelijke locaties. Dit gaat verder dan de gastvrijheid en kindvriendelijke voorzieningen. Er zijn grotendeels vlakke en brede pistes. Ideaal natuurlijk voor beginners en kinderen.

Skigebied Almenwelt Lofer

Het skigebied Almenwelt Lofer ligt op een hoogte tussen de 640 en 1623 meter. Je vindt er tien liften en 46 kilometer piste. Het is daarmee het grootste skigebied van de twee. In het gebied vind je voornamelijk blauwe afdalingen en dat maakt het een zeer geschikt gebied voor beginners. Het is zeer kindvriendelijk en heeft meerdere keurmerken ontvangen, zoals het meest familievriendelijke skigebied van Salzburg. Er is een prachtig kinderland met veel faciliteiten voor de allerkleinsten. Bij het skigebied Almenwelt Lofer bevindt zich het dorp Lofer. Vanuit het dorp gaat er een directe gondel naar het skigebied. Daarnaast is het mogelijk om terug te skiën tot aan het dorp. Verder vind je in het dorp een oefenlift met een korte blauwe afdaling.

Salzburger Saalachtal - Kindvriendelijke bestemming
Salzburger Saalachtal - Kindvriendelijke bestemming

Het dorp Lofer is een prachtig authentiek dorp met alle voorzieningen die je tijdens je wintersport nodig hebt. Zo is er een ruime keuze aan accommodaties, zijn er winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Het gebied bruist niet van de après-ski, maar toch vind je bij het dalstation een aantal bars, zoals café Bobo’s en Karusselbar. Daarnaast kan je in de verschillende restaurants heel goed borrelen.

Skigebied Heutal-Unken

Het tweede gebied is Heutal-Unken en dat ligt op een hoogte tussen de 970 en 1531 meter. Er zijn vier liften en 11 kilometer aan piste. Je vindt er drie sleepliften en één babylift. De blauwe en rode pistes zijn voornamelijk geschikt voor de beginners. Er is geen variatie in de pistes en daardoor zullen gevorderde of tour skiërs zich niet vermaken in dit gebied. Het is altijd heerlijk rustig in het gebied, wat je naast het skiën ook de mogelijkheid geeft om heerlijk tot rust te komen en te genieten van de zon op een terras. Vanuit het dorp Heutal gaat er een sleeplift naar boven. Bovenaan de sleeplift vind je nog twee sleepliften die je hoger op de berg brengen. Vanaf boven kan je via verschillende pistes naar beneden, dit zijn voornamelijk blauwe pistes.

In het dorp Heutal zijn verschillende accommodaties en restaurants. Ook kan je wandelen in de natuur nabij het dorp Heutal. Verder zijn er geen voorzieningen in het dorp, daarvoor moet je naar het dorp Unken. Op ongeveer 8 kilometer vanaf Heutal vind je het dorp Unken. In dit dorp is er onder andere een supermarkt en uitgaansgelegenheden. Tussen de dorpen rijdt er een skibus die de hele dag heen en weer rijdt, dat scheelt gedoe met de eigen auto.

3 Länder Freizeit-Arena

Deze twee gebieden zijn een onderdeel van het 3 Länder Freizeit-Arena. Een regio die deels in Salzburgerland en deels in Tirol ligt.

De 3 Länder Freizeit-Arena bestaat uit verschillende kleine skigebieden zoals, Sankt Johann in Tirol – Oberndorf, Winklmoosalm – Steinplatte, Pillersee Buchensteinwald en natuurlijk Almenwelt Lofer en Heutal-Unken. Het zijn voornamelijk kleine skigebieden, maar zeer geschikt voor families en beginners. Je kunt een 3 Länder Freizeit-Arena skipas kopen en dat geeft je toegang tot alle gebieden die zijn aangesloten bij het 3 Länder Freizeit-Arena.

3 Länder Freizeit-Arena

In de omgeving zijn er nog een aantal dorpen waar je kan overnachten. St. Martin en Weissbach zijn twee andere dorpen in de buurt. St. Martin bei Lofer ligt vlakbij Lofer. Het is een klein en authentiek dorp met verzorgde boerderijen, herbergen en vele stromende beekjes. In de omgeving vind je loipes, wandelroutes en heuvels om te sleeën. Kortom leuke extra activiteiten naast het skiën in Almenwelt Lofer en Heutal-Unken. Weissbach ligt bij Lofer en is het bergdorp in de regio Salzburger

Win een wintersportvakantie naar Salzburger Saalachtal

Het salzburgerland verloot een geheel verzorgde wintersportvakantie naar Salzburger Saalachtal onder de deelnemers.

Elke reis is voor 2 personen, je verblijft 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension (ontbijt en diner)! En je krijgt er ook nog twee skipassen voor 6 dagen bij! Wat moet je doen? Niet veel; een paar vragen beantwoorden op de prijsvragen pagina van het Salzburgerland.

Doe voor 28 februari 2022 mee en je maakt kans op deze geheel verzorgde wintersportvakantie naar Salzburger Saalachtal die je mag verzilveren in 2022 of 2023.

Salzburger Saalachtal vanuit Nederland

Doordat deze regio helemaal in het noordelijke puntje van het Salzburgerland ligt, is het een ideale plek om vanuit Nederland aan te rijden. Zo ligt het skigebied van Heutal-Unken op slechts 935 km rijden vanaf Utrecht. En het skigebied van Lofer is niet veel verder.

Wanneer je in het Salzburger Saalachtal verblijft dan bevindt je centraal ten opzichte van veel skigebieden. Een ideaal uitgangspunt dus om het Salzburgerland eens lekker op je gemakje te gaan verkennen.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.