Nieuwe Rotkogelbahn in Sölden
Nieuwe Rotkogelbahn in Sölden

Nieuwe Rotkoglbahn in Sölden

Wintersport Live Wintersport Live

Hochsölden was al een aantrekkelijke plek om tijdens je wintersportvakantie te vertoeven, maar vanaf aankomende winter wordt dit nog net iets aangenamer. De authentieke 2 pers. stoeltjeslift maakt plaats voor een 10-persoons moderne gondel; de Rotkoglbahn.

Het grootste doel van dit miljoenenproject is om de doorvoer van de mensen die via Hochsölden het skigebied in willen sterk te verbeteren. En we mogen wel zeggen dat dit met de aanpassing van een 2-persoons stoeltjeslift naar een 10-persoonsgondel wel aardig geslaagd is.

De nieuwe gondel vervangt het traject van de stoeltjeslift die vlak onder Hochsölden start en boven rond de Giggijoch uitkomt.

Positie Rotkoglbahn
Lift in Hochsölden

De zogenaamde "D-Line" generatie van deze gondel van Doppelmayr, krijgt 23 cabines met een vervoerscapaciteit vn 2340 wintersporters.

De gondel brengt je binnen 6 minuten van een hoogte van 1987 meter tot de top op 2340 meter. Vanaf het bergstation heb je directe aansluiting op de rest van het skigebied.

De gondel krijgt speciaal voor beginners en minder gevorderde skiërs een eigen ingang. Zowel naar boven, als naar beneden. Hiermee kun je dus als beginnende skiër of voor de kleine kinderen met de gondel terug naar Hochsölden, in plaats van skiënd via de rode en zwarte piste.

Voor oudere en jonge kinderen is er een vertraagde aankomst van de cabine bij het in,- en uitstappen.

De route die de gondel af gaat leggen is nagenoeg hetzelfde als de oude stoeltjeslift. De 1,2 km die de gondel aflegt is nagenoeg identiek, maar de uitstapplaats van de nieuwe Rotkoglbahn verschuift enigszins, tot naast de Giggijoch Restaurant.

De opening van de nieuwe gondel staat gepland op begin december 2019.

Feiten over de Rotkoglbahn

Dalstation: 1987 meter

Middelstation: 2090 meter

Bergstation: 2340 meter

Transferlengte: 1197 meter

Hoogteverschil: 353 meter

Snelheid: 5.0 m/s

Capaciteit: 1330 personen per uur

Ritduur: 5.76 minuten

Aantal cabines: 23

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties