Park City in Utah
Park City in Utah

Park City in Utah makkelijk bereikbaar

Wintersport Live Wintersport Live

Blog: Else Schepers van WintersportCanadaAmerika.nl

Park City in Utah is snelst en makkelijkste bereikbare Amerikaanse skibestemming vanaf Amsterdam. Wil je een keer wat anders dan de standaard wintersportbestemmingen in de Alpen? Dan kun je deze winter met een directe vlucht vanaf Amsterdam naar Salt Lake City. Het grootste skigebied van Amerika; Park City Mountain Resort in de staat Utah, wordt daarmee in één keer op de kaart gezet als snelst bereikbare skibestemming van Amerika.

De reistijd is vergelijkbaar met een autorit naar Europa’s grootste skigebieden. Dat klinkt bizar maar toch is het zo: als je de incheck (2 uur), de vluchtduur (10 uur en 45 minuten) en vervolgens aankomst/douane (1 uur) en busritje van een half uur naar Park City bij elkaar optelt dan ben je feitelijk niet veel meer reistijd kwijt dan per auto naar bijvoorbeeld Val Thorens in Les Trois Vallées in Frankrijk.

De skigebieden van Park City en The Canyons werden in de zomer van 2015 met een lift met elkaar verbonden waardoor het grootste skigebied van Amerika ontstond. Het skigebied draagt de naam Park City Mountain Resort en het skigebied van The Canyons houdt ook een eigen liftpas en als naam Canyons at Park City. Met deze samenvoeging ontstaat het grootste skigebied van Amerika. Als we naar heel Noord Amerika kijken, is Whistler in Canada nog steeds het grootste gebied.

Typisch Amerikaans en aan de voet van het grootste skigebied in de USA.

Park City is een voormalige zilvermijnstadje en stamt uit de 19e eeuw. Het bruisende middelpunt is de historische Main Street. Hier herleeft de old-american charm, met saloons, restaurants, bars en een rijk cultureel aanbod van theaters en bioscopen. Het skigebied werd vorig jaar verbonden met ‘buur’ The Canyons. Hierdoor ontstond het grootste skigebied van Amerika: Park City Mountain Resort, met meer dan 300 trails en pistes.

Epicentrum Sundance Film Festival van Robert Redford

Park City is tevens het epicentrum van het aanstaande Sundance Film Festival. Initiator van dit mega-filmevent – na Cannes de grootste – is filmster Robert Redford. Ooit gestart in 1981 in zijn eigen kleine skiresort Sundance, een tiental kilometers verderop, met als doel om jonge filmmakers een kans te geven. Nu zijn Park City en Salt Lake City de locaties om de 40.000 bezoekers te herbergen. De eerstvolgende editie van het Sundance Festival vindt plaats van 19 tot 29 januari 2017, met als speciale gast Al Gore, die hier zijn opvolger van An unconvenient truth in première laat gaan.

Salt Lake City wordt 4 per week direct vanaf Amsterdam aangevlogen door Delta Air Lines. WintersportCanadaAmerika.nl is momenteel de enige reisorganisatie in Nederland die wintersportreizen aanbiedt naar de Park City Mountain Resort.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties