Nieuw in Skigebied Ski Juwel Wildschönau

Wintersport Live Wintersport Live

Voor komende winter heeft het juweeltje in de Tiroler Alpen; Ski Juwel Wildschönau geïnvesteerd in extra comfort en meer gemak voor wintersportliefhebbers. De nieuwe 8-persoons gondel op de Schatzberg en de nieuwe Alpbachtaler Lauser-Sauser op de Wiedersbergerhorn in Alpbach zijn 2 hoogtepunten.

In het Ski Juwel Alpbachtal-Wildschönau vind je 6 dorpen die gekoppeld zijn met de 109 kilometers aan piste. Van deze 109 kilometer is maar liefst 80% met Sneeuwinstallatie uitgerust waardoor dit door de relatieve lage ligging toch een vrij sneeuwzeker skigebied is.

Pistekaart Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau
Pistekaart Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

De nieuwe Schatzbergbahn vanaf December 2017

De nieuwe 8-persoons gondel start in het dal van Auffach en gaat tot de Schatzberg. Deze nieuwe gondel start met draaien vanaf het begin van December. De ca. 4 km lange lift heeft een vervoerscapaciteit van ongeveer 2.650 personen per uur en kost een slordige 18 miljoen euro. Het comfort staat voorop bij deze gondel door een barrièrevrije toegang, overdekt kassa's en een grote sportwinkel. Deze nieuwe gondel zorgt ervoor dat alle 'hoofdtoegangen" tot het skigebied Ski bereikbaar zijn via moderne hoge capaciteit gondels, wat de doorloopsnelheid verhoogt en de wachtrijen verlaagd.

De nieuwe "Alpbachtaler Lauser-Sauser" Alpine coaster

Vanaf September staat de nieuwe "Alpbachtaler Lauser-Sauser" Alpine coaster in Alpbach naast het bergstation van de Wiedersbergerhornbahn. Deze moderne Alpine Coaster is een sensatie voor alle leeftijden. Je maakt een tocht langs een slingerende en golvende één km lange route. Aan het einde van de rit blijf je nog even lekker zitten en nagenieten terwijl je word teruggetrokken naar naar het vertrekpunt. De "Alpbachtaler Lauser-Sauser" is geopend in zowel de zomer als de winter.

Leuke helling, snowparks en meer

Op de Schatzberg en op de Wiedersberger Horn worden alle dromen waar voor zowel de beginnende als de gevorderde freestyleskiërs, sensatiezoekers en funparkliefhebbers. De Funslope & de familie Park Alpbachtal is ideaal geschikt voor kinderen elementen is ideaal voor kinderen. En heb je na dat de zon onder is nog meer behoefte aan skiën en snowboarden, dan kan dat prima. Op vrijdag- en zaterdagavond er is avondskiën mogelijk op de Reither Kogel. Of wat dacht je van mee gaan als 'co-piloot- op een pistebully? Dat kan allemaal. Vanaf de Reitherkogelbahn in Reith im Alpbachtal prepareer jij samen met een medewerker van het skigebied de pistes om de volgende dag first stripes te maken op je eigen geprepareerde piste? Hoe cool is dat.

Alpbach
Alpbach

Bereikbaarhei Ski Juwel Alpbachtal-Wildschönau en Wi-Fi faciliteiten

Ondanks de idyllische ligging en de enigsinds afgezonderde ligging van de het skigebied van Ski Juwel Wildschönau goed bereikbaar. De dorpen liggen op slechts 15 minuten van het Inndal-snelweg. De luchthaven van Innsbruck ligt op 40 minuten rijden van je de bestemmingen in het skigebied. En de ski busdiensten zijn gratis. Het volledige skigebied heeft Wi-Fi dekking. Dus vanuit de liften, gondels en de skihutten is er overal makkelijk toegang tot het internet.

Kijk voor meer informatie op: Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau, www.skijuwel.com

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties