"Hans im Glück" Gondelbahn, SkiWelt Söll
"Hans im Glück" Gondelbahn, SkiWelt Söll

"Hans im Glück" Gondelbahn, SkiWelt Söll

Wintersport Live Wintersport Live

De nieuwbouw van de Salvenmoos Hochsöll gondel is de grootse investering voor SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental aankomende winter en voorziet in een volledig nieuwe liftervaring. De oude 2-persoonsstoeltjeslift is vervangen door een luxe 10-persoons gondel. De vervoerscapaciteit van deze nieuwe gondel bedraagt 2.200 personen per uur.

Het meest bijzondere aan deze gondel is een grootse, sprookjesachtige ervaring. De sprookjes van de gebroeder Grimm worden verteld met afbeeldingen van schaduwen op de gondels in de stijl van een prentenboek. Neem de gondel omhoog als omhoog als de 'Hans im Glück" met het paard, de koe, het varken en de gans.

Hans im Glück. Een spannend avontuur.
Hans im Glück. Een spannend avontuur.

Eenmaal aangekomen bij het bergstation zijn de sprookjes van de gebroeders Grimm als stripboek mee te nemen. Onder de nieuwe 'Hans im Glück" gondel is er een nieuw slalomparcours aangelegd langs de melkkannenbaan en het klompenparcours. Zoals je ziet blijft het thema blijft sprookjesachtig en dat gaat dus verder dan alleen de gondels. Verschillende pistes rond om het Hexenwasse in Söll hebben allemaal hun eigen thema gekregen: de Red Viper ski- en Boardercrossline, het snowpark; gekke kangoeroes met 2 uitdagende banen of de heksen-weide met allerlei verschillende heksen thema's. Voor de kleinste skiers onder ons een super leuke en spannende ervaring.

Hexenweide - SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, Bergbahn Söll
Hexenweide - SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, Bergbahn Söll

Iedere nacht is het weer een spannend ritje, want de nieuwe gondel wordt ook gebruikt voor verlichting nachtpistes (op woensdag tot zaterdag vanaf 18.30 tot 21.30 uur). Naast de nieuw gebouwde "Hans Im Glück" is het slalomparcours en de 'funarea' de gehele avond met schijnwerpers belicht.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties