Haideralm en Schöneben
Haider Alm en Schöneben

Haideralm en Schöneben worden samengevoegd

Wintersport Live Wintersport Live

In het noorden van Italië liggen twee kleinere skigebieden tegen de Oostenrijkse grens; Schöneben (Belpiano) en Haideralm (Malga San Valentino). Deze skigebieden hebben respectievelijk 40 kilometer en 20 kilometer pistes, waardoor het totaal van het nieuwe skigebied uit komt op 60 kilometers

De Reschenpass, zoals de regio heet waar deze skigebieden zich in bevinden, krijgt door de samenvoeging een aantrekkelijke nieuw skigebied voor de langere vakanties. Een skigebied van 60 kilometer aaneengesloten volstaat voor de meeste wintersporters prima.

Dit alles wordt gerealiseerd door middel van diverse nieuwe liften. Het grootste project worden de twee nieuwe 10-persoons kabelbanen die worden gebouwd aan de bergzijde van San Valentino. Uiteraard in de richting van Schöneben.

Reschen (Resia)
Reschen (Resia). Foto: © IDM Südtirol

Nieuwe liften in Haideralm

Met het plaatsen van 4 nieuwe stations; 1 in het dal, 2 halverwege de berg en op de top, kun je vanaf aankomende winter zonder problemen de dorpen Reschen (Resia) en St. Valentin (San Valentino) bereiken. Hiermee is de samenvoeging van de twee skigebieden Haideralm en Schöneben en zal dit nieuwe skigebied een toepasselijke nieuwe toepasselijke naam krijgen: Haideralm-Schöneben.

Mocht je nog geen bestemming hebben voor je aankomende wintersportvakantie dan is dit skigebied een echte aanrader. Met het meer (Reschensee / lago di Resia) in het dal heb je een uniek uitzicht over de omgeving. En vanwege de nieuwe verbindingen ontstaan er enkele lange en adembenemend mooie skiroutes en dalafdalingen.

Sankt Valentin (San Valentino)
Sankt Valentin (San Valentino). Foto: © IDM Südtirol

Kijk voor meer informatie op:

Wintersport Live: Haideralm-Schöneben

Wintersport Live: Sankt Valentin (San Valentino)

Wintersport Live: Reschen (Resia)

Website skigebied: www.reschenpass.it

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties