Wintersport met jonge kinderen
Wintersport voor de eerste keer. Foto: Kaernten Gerdl Skikurs

Wintersport met jonge kinderen

Wintersport Live Wintersport Live

Voor ouders met kinderen is de organisatie van een wintersportvakantie niet altijd een gemakkelijke opgave. Waar moet je precies op letten en wat maakt de wintersportvakantie met kleine kinderen tot een onvergetelijke ervaring? Pharos Reizen wintersportvakanties aan op maat van elk type gezin.

Een wintersportvakantie met pubers is immers helemaal anders dan een vakantie met peuters. En kinderen die voor het eerst de lange latten onderbinden, hebben andere wensen dan kleine skicracks die de pizzapunt al lang voorbij zijn.

Met kinderen op wintersport
Met kinderen op wintersport

Overzichtelijke skigebieden

Met de camera in de hand kijk je vol trots hoe de kleine voor het eerst op ski's de sneeuw trotseert. Prachtig om te zien hoe snel jouw kinderen het leren op de skischool! Dat kan ook niet anders: wij hebben de mooiste skigebieden geselecteerd, met de beste mogelijkheden voor kinderen die voor het eerst kennismaken met de ski's. Ze leren het zo snel; voor je het weet skiën ze je voorbij! Intussen wil je zelf als ouder misschien wat meer uitdaging. Daarom hebben we skigebieden geselecteerd die overzichtelijk zijn maar ook uitdagingen bieden voor ouders.

Skischolen

Wat hebben beginnende skikids nodig? In de eerste plaats natuurlijk een goede skischool, waar de kinderen leren skiën met leeftijdsgenootjes. Bovendien hebben we gekeken naar de skiweides, waar de kinderen leren skiën in een veilige omgeving. Dat lukt natuurlijk alleen als er voldoende sneeuw ligt, dus sneeuwzekerheid (en/of de aanwezigheid van sneeuwkanonnen) is ook belangrijk punt!

Kindvriendelijke hotels

Terug in het hotel of het vakantiepark gaat het vakantiegevoel gewoon door! Er is een kindvriendelijk restaurant (of eigen kookgelegenheid), zodat ook lastige eters weer op krachten komen na de inspanningen op de piste. De hotels beschikken over een speelkamer: als de kinderen nog energie hebben kunnen ze hier lekker hun gang gaan. Tot slot is natuurlijk gekeken naar familiekamers en appartementen met voldoende ruimte voor gezinnen.

Leren skiën in Duitsland of Oostenrijk

Nergens is skiën zo leuk als in het Oostenrijkse Leukental. Vanuit je zeer comfortabele hotel stappen de kinderen zo de skischool in. En voor de ouders (en broers/zussen) met al wat skikilometers op de teller, zijn er ruim 200 km aan pistes. Ook de Beierse Alpen zijn een goede keuze met jonge(re) kinderen. Lekker snel bereikbaar en genoeg pistes om ook de ervaren gezinsleden tevreden te stellen.

Kinderland
Leren skiën in een Kinderland

Leren skiën in Frankrijk

Liever naar Frankrijk? In de Franse Alpen hebben we ook een aantal kleinschalige, overzichtelijke skigebieden waar de kinderen hun eerste skistappen in de sneeuw kunnen zetten. Zo is skigebied La Norma bijzonder geschikt voor gezinnen met beginnende en lichtgevorderde skiërs. La Norma wordt vanwege de vele Nederlanders ook wel 'le village hollandais' genoemd: het Nederlandse dorp. De skileraren kunnen de uitleg in het Nederlands geven, dat is wel zo makkelijk!

Skidebuut in Zwitserland

Leren skiën met Zwitserse klasse! Jonge kinderen vermaken zich in het kinderland SKihäsliland van de skischool. Er heerst een ongedwongen sfeer en de kinderen leren er prima skiën. Het is ook heerlijk wandelen op 40 km geprepareerde wandelwegen. Of ga je lekker met de kids sleeën op de 3 km speciaal uitgezette slederoutes? Maar ook zonder kinderen is het hier heerlijk toeven. Veel zonuren en brede vlakke pistes maken het gebied ook uitermate geschikt voor boarders.

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties