Landal Hochmontafon - Gargellen
Landal Hochmontafon - Gargellen

Wintersport Landal Hochmontafon

Wintersport Live Wintersport Live

Na een prima ervaring te hebben gehad vorig jaar in het Landalpark van Bürserberg - Brandnertal, waren we erg enthousiast om dit jaar wederom naar een Landal Ski Life park af te reizen. Ditmaal naar het park van Hochmontafon in wederom de provincie Vorarlberg in Oostenrijk.

Zoals eerder genoemd in onze blog over het park van Brandnertal heeft Landal in de categorie Ski Life diverse parken in Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië. Wintersport Live was vorig jaar te gast in één van deze parken; Landal Brandnertal. Deze winter zijn we een kijkje gaan nemen bij 'het kleinere broertje' op nog geen 40 km afstand van Brandnertal; Het park Hochmontafon in Gargellen.

Het eerste wat ons opviel is dat we lang door groene dalen reden. Langs de steden Bludenz en Vandans op respectievelijk 500 tot 700 meter hoogte was het groen. En dat is eng. Als je een wintersporter bent, dan ben je op een hoop zaken voorbereid. Maar groene dalen wil je niet zien. Maar daar kwam verandering in... en hoe! Bij het beroemde en bekende dorp Sankt Gallenkirch, wat het centrum is van het skigebied van Silvretta Montafon sla je rechts af 'de berg op'. En dit kun je in de meest letterlijke zin van het woord oppakken. Want de weg gaat 10 kilometer lang omhoog. Overigens zonder enge bochten, zonder steile stukken en dus zonder angst. Wel zo fijn ook voor de medepassagiers. En gedurende dit ritje van circa 15 minuutjes wordt het steeds duidelijker... boven is het zeker niet groen. Eenmaal aangekomen in het minidorpje Gargellen rijd je nog 1 minuutje verder de berg op en kom je in het wintersportwalhalla uit. Onder een dikke laag sneeuw liggen de huisjes op je te wachten. Je bent er; Landal Hochmontafon.

Park: Landal Ski Life - Hochmontafon
Park: Landal Ski Life - Hochmontafon

Alles ademt in dit park wintersport uit. Je krijg direct zin om de piste op te gaan. Die overigens 5 meter naast de receptie ligt. Dus ver lopen voor de piste is hier niet aan de orde. Maar even geduld nog... eerst even inchecken. Bij het inchecken denk je eigenlijk al niet meer aan skiën. Waarom? Je loop namelijk langs het zwembad(je) voor je bij de receptie aankomt. Een mooie badje met uitzicht over de besneeuwde bergen. En dat leek ons na een tripje van 900 kilometer een prima tijdsbesteding.

Landal Hochmontafon - Zwembad
Landal Hochmontafon - Zwembad

De kinderen waren gelijk enthousiast. Want naast de receptie en het restaurant was een indoor speelparadijs. Een grote glijbaan met klimrek, tafels waar aan getekend kan worden, bakken met Lego en allerlei ander speelgoed waar kinderen tussen de 0 en 8 jaar zich zeer prima kunnen vermaken. En heel slim; kinderopvangfaciliteiten gedurende de skidag. Wil jij dus een dagje even zonder kinderen het gebied verkennen dan zijn je kinderen in goede handen.

De accommodaties liggen allemaal op loopafstand van de pistes en de faciliteiten van het park. Een riante parkeergarage ligt direct onder de appartementen. Waardoor je ervan verzekert bent dat je tijdens een sneeuwbui niet eerst je auto schoon hoeft te maken.

Erg leuk is dat de gondel direct boven je hoofd de wintersporters naar de het skigebied brengt... even zwaaien natuurlijk naar de gene die alvast naar boven gaan vanaf je balkon!

Landal Ski Life - Hochmontafon
Landal Ski Life - Hochmontafon

De omgeving van dit park is werkelijk adembenemend. Dat klinkt wat overdreven, maar dat is het niet. Iedere wintersporter die in meerdere dorpen in de Alpen is geweest zal het met ons eens zijn. Het is hier beeldschoon. Dit is dus naast de skiër of boarder vooral ook erg fijn voor de vakantieganger die van sleeën of wandelen houdt. Want het loopt natuurlijk een stuk leuker in een mooie omgeving dan in één of andere saaie vallei.

Landal Dalstation Gargellen
Uitzicht vanaf het park over het dalstation

Het skigebied van Hochmontafon - Gargellen

Hochmontafon is een skigebied dat relatief hoog ligt voor Oostenrijkse begrippen. En dan niet eens zozeer de pieken, maar wel de dalen. Het dalstation ligt vlak onder het Landalpark op maar liefst 1450 meter. Waardoor je hier vrij zeker bent van goede sneeuwcondities gedurende het gehele seizoen.

Je hebt in dit skigebied enkele schitterende dalafdalingen die vanaf die uitkomen bij het dalstation en starten vanaf het hoogste puntje op ruim 2300 meter. Hierdoor ontstaan enkele lange afdalingen. En dat is dan ook meteen het gene wat dit gebied zo aantrekkelijk maakt. Het skigebied(je) zelf telt slechts 39 kilometer aan pistes, maar door de diverse lange pistes kun je je hier de hele week prima op vermaken. Zeker wanneer je afwisselt met de faciliteiten die het park te bieden heeft.

Pistekaart Hochmontafon-Gargellen
Pistekaart Hochmontafon-Gargellen

Vind jij 39 kilometer aan pistes niet voldoende. Dan ben je in een mum van tijd in één van de andere skigebieden in de directe omgeving. De skipas geeft je namelijk de mogelijkheid om ook in de skigebieden van Silvretta Montafon, Brandnertal, Golm en Silvertal te gaan skiën. Vooral het nabij gelegen skigebied van Silvretta Montafon op nog geen 15 minuten rijden van het park is absoluut de moeite waard om 1 of 2 dagen te gaan ontdekken. Met meer dan 120 pistekilometers zul je je hier niet snel vervelen.

Skigebied van Gargellen
Skigebied van Gargellen

Tijdens ons bezoek maakten wij onderstaande film. Ben jij benieuwd naar het skigebied en het Landal park Hochmontafon. Krijg dan in 4 minuten een goed beeld bij deze bestemming:

Onze conclusie. Een heerlijk park met een mooie skigebied. Uitermate geschikt voor alle type wintersporters en in het bijzonder voor de wintersporter met (kleine) kinderen. Een echte aanrader! Kijk voor meer informatie of als je naar dit park wilt boeken op: Landal Hochmontafon

Auteur

Wintersport Live
Wintersport Live

Wintersport Live Redactie - Nieuws vanuit de dalen en vanaf de bergen.

Reacties